2013-09-08  Mirte VosAltior 1 – Be Quick 1

Afgelopen zondag 8 september trad Altior in een thuiswedstrijd aan tegen Be Quick uit Nuland. De pupil van de week Mirte Vos nam voor de wedstrijd begon een doorloopbal en liet de dames zien hoe het moest!! Al snel blijkt dat beide ploegen elkaar verdedigend niet veel ruimte geven. Pas na 17 minuten is de eerste vak wissel, het is dan 1-1 via twee vrije worpen.

Via nog twee vrije worpen is het twee minuten later 1-3 in het voordeel van Be Quick. Altior probeert het gat te dichten, maar de bezoekers blijven sterk verdedigen en in de rust kijken de dames tegen een 3-5 achterstand aan. De boodschap in de pauze is duidelijker: er moet feller en vooral met meer plezier gekorfbald worden. Dat lukt en vol zelfvertrouwen wordt er in de tweede helft gespeeld. Altior komt steeds dichterbij en maakt na 15 minuten gelijk, het is dan 6-6. Tien minuten lang wordt er niet gescoord en dan lukt het de thuisploeg om langszij te gaan, Marleen scoort de 7-6 met een doorloopbal. Bijna direct trekt Be Quick de stand weer gelijk via een strafworp. Met nog tien minuten op de klok begint een thriller van een slotfase. Al snel scoort Altior via een strafworp de 8-7 en de verdediging staat als een huis, waardoor dat meteen de eindstand is. Zondag 15 september speelt Altior een uitwedstrijd tegen VVO uit Hapert.

Altior 2 – Oranje Wit 2                                 Uitslag: 12-14

Altior 3 – Bladella 3                                       Uitslag: 17-5

Altior 4 – Be Quick 3                                     Uitslag: 10-10

Altior 5 – Blauw Wit 2                                  Uitslag: 11-7

Altior MW1 – Tuldania MW1

In deze gelijk opgaande wedstrijd bleef het tot in de laatste minuut spannend. Na 2 mooie doelpunten aan onze zijde is de stand steeds gelijk of één doelpunt verschil geweest. In de tweede helft hadden de dames van Tuldania net iets meer scherpte in hun spel maar door de fijne trainingen die we de afgelopen weken gehad hebben wisten we steeds dichtbij te blijven. Eén welverdiend puntje hebben we alvast kunnen noteren.

Scoreverloop: 1-0 afstand Anja, 2-0 doorloop Anja, 2-1 en 3-1 doorloop Juliënne, 3-2, 3-3 en 4-3 afstand Chantal, 4-4 en 4-5, RUST. Strafworp Tuldania gemist, 5-5 doorloop Mariska, 5-6 en 6-6 afstand Ilse, 7-6 kort schot Jolanda en uiteindelijk de eindstand 7-7.

Blauw Wit R1 – Altior R1

De eerste wedstrijd van het seizoen met het debuut van  Nataschja! Blauw Wit kwam met een ver afstandsschot op voorsprong en na een paar mooie aanvallen schoot Linda raak, 1-1. Na de rust én de broodnodige maar heerlijke ranja gingen we de tweede helft in met Lisanne en Kelly. Na een apart, plat maar zittend doelpunt van Meriam stonden wij op voorsprong, 1-2. De thuisploeg wist de stand toch weer gelijk te trekken en dit was ook een verdiende eindstand van beide ploegen, 2-2.

Altior A1 – Rooi A1                                        Uitslag: 10-13

De Kangeroe A1 – Altior A2                       Uitslag: 15-4

Altior B1 – De Korfrakkers B1                    Uitslag: 4-7

Swift C1 – Altior C1

Vandaag kregen we weinig kans tegen een sterk spelend C1 team. We kwamen op alle fronten te kort en gingen met een 13 -3 nederlaag huiswaarts. We nu waar we aan moeten werken !!!

De Kangeroe E1 – Altior E3

Onze tweede wedstrijd, wat zal het ons deze keer brengen.... Het heeft ons heel veel gebracht!! Maar liefst 10 keer in de korf gegooid! Super. We waren deze keer wel een beetje gehaast aan het spelen, maar we hebben ook erg mooie acties gezien. We hebben gewonnen met 10-0. Wederom hebben jullie er voor gezorgd dat jullie leidsters apetrots zijn en zoals beloofd......dinsdag taartje eten!! Ga zo door meiden!

Emos F1 – Altior F1                                        Uitslag: 0-4        Strafworpen: 2-4

Altior F2 – De Korfrakkers F3                    Uitslag: 3-13      Strafworpen: 3-2