2013-12-15 Fieke v.d. PasAltior 1 – Be Quick 1

Afgelopen zondag 15 december stond de derby tegen de wit-blauwen uit Nuland op het programma. Voor beide ploegen een zeer belangrijke wedstrijd in de strijd tegen degradatie.  Onze pupil van de week was Fieke van de Pas.Verdedigend zat het aan beide kanten goed dicht, waardoor beide ploegen moeite hadden om tot scoren te komen. Het leek erop dat we de rust in zouden gaan met een 3-4 voorsprong voor Be Quick, maar met een mooi schot op afstand werd de ruststand op 4-4 bepaald. Ook de tweede helft ging gelijk op en beide ploegen konden niet echt loskomen in deze fysieke wedstrijd. Het was al lang duidelijk dat de wedstrijd op karakter moest worden beslist en dat gebeurde toen Marleen met nog 4 minuten op de klok de 9-8 voor Altior binnen schoot. Het verdedigingsvak hield Be Quick daarna koelbloedig van het scoren, waardoor de broodnodige punten in Heeswijk-Dinther bleven. Met deze overwinning hebben we de laatste plaats verlaten en we staan nu op een gedeelde vijfde plaats met Rosolo. Volgende week spelen we een uitwedstrijd tegen Swift, de ploeg waartegen we op het veld genadeloos onderuit gingen.

Altior 2 – BMC 2                              Uitslag: 12-5

Altior 3 – ZIGO 2                             Uitslag: 16-6

Be Quick 4 – Altior 4                      Uitslag: 5-7

Altior 5 – Odisco 2                          Uitslag: 30-3

Altior MW1 – Rooi MW2

Met de wetenschap dat deze ploeg snel en zuiver kan korfballen waren we op onze hoede. We begonnen dan ook voortvarend en hadden al snel 2 doelpunten gescoord. Helaas konden de dames uit Rooi een afstand en doorloop erin krijgen waardoor de stand weer gelijk stond. Na 2 afgekeurde doelpunten aan beide zijden konden beide ploegen nog 2 maal scoren en gingen we de eerste helft overdenken met een 4-4 stand. Daarna ging het spel bij ons met vlagen goed maar ook soms slechter en wisten we nog 3 maal te scoren en de tegenstandsters 6 maal wat resulteerde in een 7-10 eindstand. Doelpunten van Jolanda, Angelique, Anja, Mariska, Benita en Juliënne (2)

Korloo R1 – Altior R1

Een spannende wedstrijd op de vroege woensdagavond! Na een 2-0 achterstand wist Mireille met haar bijzondere manier te scoren en maakte Wieneke gelijk op afstand, 2-2! Een mooie doorloopbal van Benita zorgde ervoor dat we voor kwamen te staan, helaas maakte de thuisploeg weer gelijk, 3-3. Na de rust komt Korloo niet meer aan scoren toe en is het Ellen die twee keer het gele gat vindt door een strafworp en een goed uitgespeelde doorloopbal, 3-5. En last,but most certainly not least, bepaalt onze Nataschja met een strafworp de eindstand op 3-6! Goede wedstrijd, dames en álle invallers en bankzitters weer allemaal BEDANKT!!!

Altior E2 – Spoordonkse Girls E2

De eerste helft gaat gelijk op. Beide teams krijgen kansen maar scoren lukt niet. Na de rust beginnen we goed en komen al snel met 2-0 voor. De doelpunten zijn gemaakt door Mirte en Lauren. In de laatste 10 minuten wordt het super spannend. Spoordonkse girls komen nog terug tot 2-1. Gelukkig hebben we toch gewonnen. JES E1 – Altior E3

Wat een mooie eerste helft hebben we gezien. Super! We gooiden snel, gericht, strak! Wederom mooie acties zagen we voorbij komen. Het verdedigen ging ook goed. Met 0-2 gingen we de rust in. De tweede helft was helaas minder goed. We waren niet meer geconcentreerd leek het wel. We verloren veel ballen... onnodig... Jes creëerde wat kansen en ook wij hadden nog een paar kansen. Gelukkig scoorde Jes niet, maar wij helaas ook niet meer. Maar we hebben wel gewonnen! Heel goed gedaan!

Altior F1 – De Korfrakkers F2                    Uitslag: 7-3        Strafworpen: 0-3

Altior F2 – De Korfrakkers F3                    Uitslag: 1-19