altiorkorf Swift 1 – Altior 1

Afgelopen zondag 22 december mocht Altior afreizen naar Velden om een wedstrijd te spelen tegen de koploper in de TOPklasse: Swift. Met de nederlaag op het veld nog vers in ons geheugen, waren we vast van plan om onze supporters ditmaal wat mooiers voor te schotelen. We begonnen goed en openden de score met een mooi afstandsschot. De rest van de eerste helft ging, ondanks dat we vaak net niet scherp genoeg waren, toch redelijk gelijk op. De opdracht voor de tweede helft was dan ook duidelijk. We kwamen feller uit de kleedlokalen en wisten het initiatief over te nemen. Helaas lukte het nog niet om een gat te slaan, want ieder doelpunt aan onze kant, werd direct beantwoord met een treffer van Swift. Met nog 10 minuten op de klok was het 11-12 in ons voordeel, maar waar Swift slimmer ging korfballen, begonnen wij met het maken van teveel onnodige fouten. De thuisploeg wist dan ook de 11-12 achterstand om te buigen in een niet meer in te lopen 18-12. De eindstand was 19-13. Ondanks dit verlies kijken we tevreden terug op gedeelten van de wedstrijd. Vol vertrouwen gaan we 2014 in, te beginnen met een uitwedstrijd tegen Rosolo op 12 januari.

Ajola/De Wilma’s 2 – Altior 2   Uitslag: 6-11

Be Quick 3 – Altior 3                      Uitslag: 8-5

Geko 2 – Altior 5                             Uitslag: 16-11

DSV MW1 – Altior MW1

Tegen dit jonge team hadden we niet de intentie om punten mee naar huis te nemen maar wel ons uiterste best te doen om het ze moeilijk te maken. Deze dames zijn voor het grootste deel namelijk het voormalig vaandelteam en hanteren een hoog tempo, zijn loepzuiver en kunnen super dicht op de "man" verdedigen. Wij als ervaren midweekteam die al jaren óf een wedstrijd spelen óf trainen waren wel tot dat inzicht gekomen. De boodschap van onze coach was duidelijk.... dicht op de tegenstandster verdedigen en onder de korf moest er over genomen worden... En dat probeerden we dan ook. Het resultaat was goed te zien in de tweede helft. Daarin hadden we met 3-3 gelijk gespeeld! Helaas hadden we de punten laten liggen in de eerste helft, want met de rust stond de stand op 8-2. Door heel de wedstrijd heen hebben we ons zelf soms ook weten te verrassen met nieuwe spelletjes door goed in te spelen op kleine momenten van onoplettende speelsters, mooie afstandsschoten en warempel ook nog een doorloopbal. Eventjes was er in de eerste helft een intiem mankementje, maar zelfs daar wisten we goed op in te spelen. Al met al een wedstrijd om trots op te zijn!

Doelpunten van Anja, Mariska en Juliënne (3) Uitslag 11-5.

Altior R1 – Flamingo’s R1

We zullen jullie de details besparen hoe deze wedstrijd tot stand is gekomen, we hébben gespeeld, dat telt en hoe!!! Het scoreverloop moet ik jullie schuldig blijven, we hadden andere dingen aan ons hoofd. Maar dat het een gelijk opgaande wedstrijd was en een hele spannende met helaas een 6-7 eindstand na 50 minuten met scores van Meriam in de rebound op een schot van Benita. Anja scoorde 2 x op aangeef van Ellen na de beginspelletjes (jaja, oefening baart kunst dames!), Liza scoorde 2 x en ook Marieke vond het gele gat! Super bedankt dames, graag doen we weer een beroep op jullie! Ook onze dank aan de tegenpartij die de arbitrage op zich nam en het hardop meedenken van een oplossing, top! Fijne feestdagen allemaal!!!

Korloo A1 – Altior A2                    Uitslag: 2-3

Be Quick B1 – Altior B1                Uitslag: 2-7

Altior C1 – Rosolo C1

We hielden lang Rosolo, de koploper in de hoofdklasse, van het scoren af maar we vergaten ook zelf te scoren !! Het duurde ruim 10 minuten voor het 1e doelpunt viel en dat was voor de gasten. We gingen rusten met 0-4.

Na rust boden we opnieuw goed tegenstand maar konden weer niet voorkomen dat Rosolo ging scoren. Het werd 1-5 met een goeie vrije worp van Vera. Rosolo bleef wel scoren en werd het 1-8. Anne van Zutphen die inviel scoorde met een afstandsschot nog 2-8, maar we verloren de wedstrijd 2-10.

Altior C2 – Celeritas C1                                Uitslag: 7-1

Altior D1 – Oranje Wit D1           Uitslag: 5-1

Altior D3 – Prinses Irene D2       Uitslag: 6-2

Flamingo’s E1 – Altior E1             Uitslag: 0-2

Avanti E1 – Altior E2                      Uitslag: 9-0

Altior E3 – Prinses Irene E2

TROTS!! Met hele grote hoofdletters!!! Want dat zijn wij op jullie! Wat hebben jullie hard gewerkt zeg tegen de koploper. We hebben zelf ook paar kansen gehad, die er helaas niet in gingen. Maar het verdedigen....super! Wat een spannende pot zeg. De tegenstander heeft nog alles met heel veel nul gewonnen en wij hebben er met z'n allen voor gezorgd dat ze niet hebben gescoord. 0-0... een topprestatie. Nu kunnen we heerlijk gaan genieten van onze welverdiende vakantie. We wensen iedereen hele fijne dagen toe en een heel sportief en gezellig 2014!

Alico F1 – Altior F1         Uitslag: 4-2        Strafworpen: 0-2

SCMH F1 – Altior F2       Uitslag: 1-6        Strafworpen: 2-3