akltiorkorfRosolo 1 – Altior 1

Afgelopen zondag 12 januari mocht Altior voor het eerst in 2014 weer de zaal in, om in Reusel tegen Rosolo te spelen. Voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd in de strijd tegen degradatie. Met enkele aanpassingen in de basis, begon Altior als een speer en via een strafworp en twee afstandsschoten was het snel 0-3. Rosolo herpakte zich en even later was het 3-3, waarna de eerste helft gelijk op ging. De ruststand was 7-7. De opdracht in de rust was duidelijk: Altior kon deze wedstrijd naar zich toe trekken, maar dan moest er wel een tandje bij. Aan het begin van de tweede helft leek het erop dat de wedstrijd ging kantelen in het voordeel van Rosolo. Na kort spelen, was de stand namelijk 10-8. Nu was het Altior die zich moest herpakken en dat gebeurde. Met vereende krachten wist de ploeg op gelijke hoogte te komen, de voorsprong te pakken en een gat van vier doelpunten te slaan. Rosolo kwam nog gevaarlijk terug, maar een afstandsschot van de sterk spelende debutant Susan van Gerwen, gooide de wedstrijd op slot. De eindstand was 14-16 in het voordeel van Altior. Zondag 19 januari speelt Altior om 12.45 uur thuis tegen Spes.

Rosolo 3 – Altior 2                          Uitslag: 4-8

Altior 3 – SVOC ’01 2                     Uitslag: 11-9

Altior 4 – Miko ’76 2

We hebben een zwaar bevochten overwinning gehaald. Al vanaf het begin van de wedstrijd wisten we goede kansen te creëren die, zoals gewoonlijk, niet afgemaakt werden. Verdedigend zat het goed dicht waardoor ook Miko niet wist te scoren. Na 13 minuten spelen was het nog steeds 0-0!

Gelukkig bleven we goed korfballen, kansen creëren en er af en toe eentje afmaken. Door ons goede verdedigende spel raakte Miko steeds meer gefrustreerd wat zich uitte in fysiek spel. Wij zijn niet meegegaan in deze frustratie en hebben niet gereageerd op de fysieke aanvallen maar zijn ons eigen spel blijven spelen. Uiteindelijk konden we met een verdiende winst van 8-4 van het veld lopen.

Altior MW 1 – Spoordonkse Girls MW1      Uitslag: 8-7

Be Quick R1 – Altior R1

Wat een goed begin voor Linda! Na een langdurige blessure is ze weer terug en meteen is het eerste doelpunt voor haar, super! De return tegen de thuisploeg verliep moeizaam, al werd er door iedereen hard gewerkt. Een doorloopbal van Benita maakte de stand weer gelijk en door twee mooi uitgespeelde kansen van Nataschja konden we telkens bijbenen. Na de rust kwam Martine in de ploeg en kon Mireille weer met haar balletje weer langszij komen. We kwamen zelfs voor te staan voor het eerst in de wedstrijd middels en ver afstandsschot van Inge, helaas duurde het niet lang voor Be Quick weer gelijk maakte en zelfs weer op voorsprong komen maar we kwamen net wat tijd te kort. Eindstand 7-6. Helaas dames maar wat hebben we in het nieuwe jaar laten zien wat voor gezellige ploeg wij zijn die willen winnen!!! Álle jokers weer hartelijk dank en Ellen, Lisanne en Sonja veel beterschap!

Rooi A1 – Altior A1                        Uitslag: 10-8

Rooi A2 – Altior A2                        Uitslag: 1-15

Spes B1 – Altior B1                         Uitslag: 5-7

Altior C1 – DDW C1

We waren van plan om de 2e helft van de zaalcompetitie flitsend uit de startblokken te komen. We kregen DDW op bezoek waar we de eerste wedstrijd van verloren!  We begonnen goed, kregen goeie kansen om te scoren, maar het was DDW die op voorsprong kwam 0-1. Evie maakte kort daarop gelijk met een doorloopbal 1-1. Toch waren het de gasten die op 1-3 kwamen. Net voor rust maakte Esmee met een kort schotje 2-3, maar wist DDW ook nog te scoren 2-4. Na rust werd het snel 3-4 door Anne W met een doorloopbal maar weer wisten de gasten tegen te scoren 3-5. Met nog een kwartier was daar plotseling Sanne met een prachtig afstandsschot 4-5. Alles was nog mogelijk en werd Anne Z ingezet die kort daarna met een mooi schot 5-5 maakte. Met nog 5 minuten op de klok werd er een overtreding gemaakt en kregen we een strafworp die werd benut door Demi 6-5. De laatste minuten waren erg spannend maar we wisten de winst binnen te slepen.

Altior C2 – Winty C1                      Uitslag: 6-3

Altior D1 is gastteam

Op 11 januari mocht onze D1 in Eindhoven als gastteam van de week meelopen bij de opkomst van de spelers in de wedstrijd van Rust Roest uit Eindhoven tegen Tempo uit Alphen aan de Rijn. Heel interessant natuurlijk voor onze meiden, vooral omdat zij gewend zijn alléén korfballende dames te zien. Na de opkomst mochten onze speelsters op de tribune de wedstrijd bekijken onder het genot van een snoepzak.

Of ze erg veel van de wedstrijd zelf hebben gezien betwijfel ik, maar de mannelijke spelers hadden in ieder geval de volle aandacht! Aan het eind werd de wedstrijd nog héél spannend en keken onze D's vol bewondering naar de beide scorende ploegen. Uiteindelijk won Rust Roest met 1 doelpunt verschil en wilden ze nog wel samen met onze meiden op de foto. De speelsters hebben het erg leuk gehad. Rust Roest, bedankt voor de uitnodiging!

Altior D2 – SVSH D1                       Uitslag: 0-6

Altior D3 – BMC D1                        Uitslag: 0-4

Emos E2 – Altior E1                        Uitslag: 1-7

Altior E3 – De Korfrakkers E3

Een mooie wedstrijd was het. We waren aan elkaar gewaagd. De vorige ontmoeting tussen ons werd een gelijkspel. Onze eerste helft waren we erg sterk. We scoorden 2 keer! Na de rust werden we iets minder fel. De Korfrakkers wisten in de laatste 5 minuten één keer te scoren....We zouden het toch niet gaan afgeven....maar nee hoor! Het eindsignaal!! De buit is binnen! Knap gedaan meiden!

Be Quick F2 – Altior F1                 Uitslag: 0-7        Strafworpen: 2-1

Celeritas F1 – Altior F2                 Uitslag: 25-1      Strafworpen: 4-1