2014-01-19 Lise BoeijenOranje Wit C1 – Altior C1

We moesten aantreden tegen de hekkensluiter in de hoofdklasse, maar toch waren we gewaarschuwd want ook deze meiden zijn sterker geworden de laatste maanden. Onze aanval liep een beetje stroef maar toch kregen we goede kansen om te scoren. Het duurde bijna een kwartier voordat we dan eindelijk op voorsprong kwamen 0-1 met een doorloopbal van Vera. Kort daarop was het weer Vera die wederom met een doorloopbal scoorde 0-2. Ook Oranje Wit had mogelijkheden om te scoren maar we kwamen goed weg !! Ze misten zelfs 2 strafworpen maar toch kwamen ze terug tot 1-2. Het werd nog ff benauwd voor ons maar met een goede aanval en een mooie doorloopbal van Zoë werd het 1-3. Dit was ook gelijk de einduitslag. Niet veel doelpunten voor een korfbalwedstrijd maar we waren toch blij met de 2 punten.

Altior 1 – Spes 1                              Uitslag: 12-12

Altior 2 – SVSH/KSV 2                   Uitslag: 5-7

Bladella 2 – Altior 3                       Uitslag: 10-6

De Kangeroe 2 – Altior 4             Uitslag: 4-17

Altior 5 – OVC ’63 1                        Uitslag: 8-11

NeCa MW1 – Altior MW 1

Met enige vertraging door uitloop van voorgaande wedstrijd konden we aan onze wedstrijd beginnen. Dankzij ons sterk verdedigende vak bleef het in de eerste helft lang 1-0. Eén minuut voor rust konden we dan eindelijk een doelpunt maken en trokken we de stand voor heel even gelijk, want net voor rust wist de thuisploeg een afstandsschot erin te knallen. Hoewel het voor sommige dames zoeken naar de ruimte was, want de afmetingen van het veld waren in deze zaal heel anders, lukte het in de tweede helft toch beter om in ons spel te komen en de kansen te benutten. Ook de tweede helft ging gelijk op, werd het steeds spannender en kwamen we even met 1 doelpunt voor te staan. Eén minuut voor het einde van de wedstrijd was de score 5-5 en leek het erop of we met gelijkspel naar huis gingen. Maar met genoeg adrenaline en 10 seconden op de klok kon Cindy een afstandsschot verzilveren en gingen we alsnog met de winst naar huis. Doelpunten van; Ilse, Martine (2), Juliënne en Cindy (2).

Altior E2 – De Korfrakkers E2

Het is een moeilijke wedstrijd voor ons. Het ene vak gaat beter dan het andere vak. We komen nog wel
met 1-0 voor. Senna maakt een heel mooi doelpunt. In de rust spreken we af hoe we in de tweede helft
moeten spelen. Dit komt niet helemaal uit. We krijgen nog wel kansen maar we kunnen geen doelpunten
meer maken. Korfrakkers maakt er nog wel 2 en zo verliezen we de wedstrijd met 1-2. Hopelijk gaat het
de volgende wedstrijd in alle twee de vakken weer even goed en dan winnen we zeker weer.

Celeritas E1 – Altior E3

Een pittige tegenstander stond er op het programma. En zo was het ook, maar we hebben ons best gedaan.

In de eerste helft wist Celeritas 4 keer te scoren. Wij lieten in onze aanval mooie dingen zien, helaas is het niet gelukt om te scoren. Tenminste niet in de eerste helft. In de tweede helft kwam Celeritas op 7 doelpunten, maar wij hebben ook gescoord! Einduitslag 7-1!! We hebben hard gewerkt en dat is ook erg belangrijk!

Altior F1 – Tovido F1                     Uitslag: 3-0        Strafworpen: 2-1

Altior F2 – NDZW F1

We begonnen goed aan de wedstrijd. We hadden veel de bal, liepen goed vrij en we speelden elkaar goed aan.
Dat zag je ook terug aan de stand in de rust, we stonden 4-0 voor. Maar in de rust waren de tegenstander sterker geworden. Wij waren iets minder fel en liepen niet meer zo goed vrij als in de eerste helft. De tegenstanders wisten twee keer te scoren. Maar wij hadden ook kansen en konden ook nog twee keer scoren. De eindstand was 6-2. De strafworpen gingen goed en waren allemaal op de rand. Helaas ging er maar eentje in en was de stand van de strafworpen 1-1.