20140208Sanne van_DijkOp zaterdag 8 februari 2014 heeft Judoclub Berlicum met 4 judoka’s deelgenomen aan het Nederlands kampioenschap judo in de leeftijdscategorie tot 21 jaar.

De deelnemers van Judoclub Berlicum die de strijd met de Nederlandse top aangingen begeleid door hoofdcoach Jo Gevers waren Sanne van Dijke uit Heeswijk-Dinther en Lizzy Gevers uit Rosmalen, Jari Vorstenbosch uit Schijndel en Bobby Goedhart uit Den Bosch.

Sanne van Dijke: de kersvers Nederlands Kampioene (-70 kg) zet haar zegereeks in 2014 voort na overwinningen in Arlon en op het Espoir nu dan eindelijk Nederlands Kampioen.

Ook tijdens dit kampioenschap stond er weer geen maat op Sanne en ze overklaste al haar tegenstanders door ze allemaal voortijdig te verslaan met ippon.

Sanne had al vaker op het podium gestaan van een Nederlands kampioenschap maar nog nooit op de hoogste trede. Internationaal waren er wel kampioenschappen maar deze keer moest het er dan toch van komen.

Sanne gaat zich nu verder richten op de volgende meetmomenten om zich te kunnen plaatsen voor het Europese en Wereldkampioenschap later in het seizoen met als volgende etappe Coimbra in Portugal.

Lizzy Gevers nam deel in de categorie tot 63 kg en startte minder gelukkig waardoor haar eerste partij verloren ging, met als gevolg dat de lange strijd via de herkansingen haar moest leiden naar een podiumplaats.

Lizzy bleef goed gefocust en ging deze strijd vol overgave en met overtuiging aan en overwon al haar tegenstrevers zodat er uiteindelijk een mooie bronzen NK-plak kon worden omgehangen.

Jari Vorstenbosch: (-66 kg) startte zijn kampioenschap goed en won al zijn partijen tot aan de halve finale waar hij verloor van de uiteindelijke kampioen Jordi Bakkes.

In de herkansingen moest Jari nog met een tegenstander afrekenen om het podium te bereiken en dit werd dan ook resoluut gedaan met een ippon overwinning waarmee winst van de Bronzen medaille werd zeker gesteld.

Bobby Goedhart: (-81 kg) kwam ook goed geprepareerd aan de start en won zijn eerste partij overtuigend. De volgende partij werd verloren waardoor Bobby verwezen werd naar de herkansingen.

Goed judo en hard werken brachten Bobby tot de strijd om het brons welke net verloren werd en een 5e plaats betekende. Natuurlijk is een plaats net buiten de medailles frustrerend maar in dit veld 5e worden is een uitstekende prestatie.

Alle Berlicum deelnemers en Coach Jo Gevers van harte gefeliciteerd met dit uitstekende resultaat.