Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Korfbal

2014-06-07 Altior-Heeswijk-AvesteynHet korfbalseizoen zit erop, toch zitten de dames van Altior 1 niet stil!

Donderdag 5 juni j.l. Speelden zij een korfbalwedstrijd tegen de voetballers van vv Heeswijk en Avesteijn. Voorafgaande aan de duels hebben de mannen in

het blauw en oranje mogen oefenen om een beetje beslagen ten ijs te komen. Als eerste was er de wedstrijd tegen Heeswijk. Dit team, versterkt met Theo Lucius, was ook vorig seizoen al een keer tegenstander van Altior en dat zag je. Ze gooide behendig de bal over lange afstanden en verloren vaak hun dame uit het oog omdat ze veel de bal uit het spel wilde halen. Dit was lastig voor Altior dat compact moest gaan spelen. De winst na deze felle pot was voor de dames.

Vervolgens was daar een selectie van Avesteijn spelers die het op nam tegen Altior 1. Deze mannen hadden al wat vaker korfbal gekeken en zagen hoe Heeswijk speelde. Hier stemde ze hun tactiek op af en besloten kort op de dames te verdedigen. Dit was pittig voor de meiden want gooien werd erg moeilijk. Ook deze wedstrijd werd met winst afgesloten door Altior. Beide voetbalteams wisten te scoren, meer dan vorig seizoen. Het spelen van het korfbal is een mooie en goede oefening voor voetballers ( zou Louis v G dat weten?)  en de ploegen spraken dan ook af om volgend jaar weer tegen elkaar te ballen. Wanneer er dan weer zoveel publiek is wordt het wederom een gezellige korfbalavond bij Altior.