081109_avanti-altior.jpgDeze wedstrijd kende eigenlijk zijn begin al afgelopen dinsdag toen tijdens de training bleek dat Linda, dochter van trainer Leo, medetrainster van ons 1e en 2e op dinsdag én belangrijke speelster van Avanti 1, geblesseerd was geraakt.

Balen voor Linda (langs deze weg: beterschap van ons allen), maar voor ons toch wel een gelukje. Vooral omdat bleek dat er meer speelsters van het 1e van Avanti niet konden spelen. Er waren echter genoeg goede speelsters over om de wedstrijd mee te spelen.

Avanti 1 - Altior 1
Wij begonnen zeer goed aan de wedstrijd en het lukte snel om op voorsprong te komen. Ondanks dat Avanti verdedigend een spelletje speelde dat ons helemaal niet lag, en waar we tot nu toe regelmatig moeite mee hadden, wisten we dit goed op te lossen en mede door wisselingen in ons eigen spel konden wij de wedstrijd bepalen. We konden in korte tijd de voorsprong van 0-3 uitbouwen tot 1-6, waarna we de rust in gingen bij een stand van 3-7.
Na de rust liep het nog steeds goed, maar vielen er verdedigend af en toe wat gaatjes. Mede door de scheids die dacht dat het al 5 december was (en strafworpen aan Avanti uitdeelde als kadootjes), kon Avanti steeds dichterbij komen. Toen zij op 2 punten genaderd waren was het echter genoeg geweest. We pakten verdedigend de concentratie terug en ook aanvallend bleef het goed lopen. Hierdoor konden we de eerste zaalwedstrijd winnend afsluiten met een uitslag van 6-12. Eindelijk onze eerste hoofdklasse overwinning! Doelpunten van Loes van Gerwen (3x), Marleen van Vugt (3x), Jet van Gerwen (2x), Inge Ponsen, Marly van Crey, Anne Lucius en Toos van der Pas.

Avanti 2 - Altior 2
Nog vóór de wedstrijd begon waren zoals gewoonlijk de wetenswaardigheden over de tegenstanders alweer uitgewisseld. ' Die is goed, die is wat minder, en als die in ons vak staat is die voor jou Suzan...' Tja, je moet wel even wat dingen kortsluiten nog voor je het veld ingaat. Wat kan ik verder over de wedstrijd zeggen. We kwamen snel op voorsprong en waren verdedigend sterk, zoals eigenlijk de hele competitie al. Hierdoor konden we met een 0-5 voorsprong de rust ingaan.

Na de rust viel het een beetje stil en het duurde dan ook lang voor de 0-6 op het scorebord verscheen. Gelukkig viel de verdediging niet terug waardoor we de 0 behielden en nog een keer konden scoren. 0-7 met nog 5 minuten te spelen. Dat zou toch wel een stunt zijn, om de 0 te kunnen houden. Helaas werden bij Avanti een paar wissels gedaan die brons bleken te zijn (niet goud, want ze hebben ons onze winst niet kunnen afpakken). Hierdoor scoorde Avanti in de laatste 4 minuten nog 3 keer. Beetje balen, maar toch fijn om ook de zaalcompetitie zo goed te starten.

Overigens: de oplettende lezer van de HaDeejer heeft in de jubileum-editie helemaal achterin kunnen lezen dat zo'n 50 jaar geleden Altior 2 met 10-0 verloor van Avanti 2. Dit werd door Ruth vóór de wedstrijd nog even medegedeeld. Met een beetje geluk staat er over 10 jaar een uitgeknipt artikeltje uit deze sportkrant over onze overwinning op Avanti 2!

Altior 3 – Rosolo 3
Uitslag 1-13

Altior A1 – SVSH A1
We begonnen vol vertrouwen aan de zaalcompetitie en hadden meteen al een zware tegenstander. Het was Marleen die al in de 3e minuut ons op voorsprong bracht met een mooie vrije worp maar kort daarop was het antwoord van SVSH die gelijk kwamen. We konden het snelle spel van onze tegenstandsters even niet bijbenen en voor we 20 minuten verder waren stonden we met 1-7 achter. Merel en Collette scoorde nog wel voor de rust maar dat deden ook onze gasten en zo gingen we de rust in met een 3-9 achterstand.

In de rust kregen we te horen dat we te lief waren voor onze tegenstandsters en dat we met meer power moesten gaan spelen !! Dat gingen we dan ook zeker doen in de 2e helft en na 3 minuten was daar Merel die met een afstandschot de 4-9 op het scorebord zette. Dus het was hoopgevend, maar nog geen 6 minuten later werden we door hele goede afstandschoten van SVSH weer verder op achterstand gezet 4-13. Maar we bleven toch goed korfballen, het was stukken beter dan in de 1e helft, en kwamen door Merel met een kort schotje op 5-13. Het werd kort daarop weer 5-14, maar Michelle en Merel brachten met een mooi afstandschot de score weer terug tot 7-14.  In de slotfase werd het nog 7-15 wat ook de einduitslag werd !!

Volgende week spelen we uit bij Spes A1 en gaan we het gewoon weer proberen met ,, zeker weten ,, meer POWER !

Altior A2 – Be Quick A2
Uitslag 10-5.

Altior C1 – Be Quick C1
In de aanval liep het niet echt de eerste helft, waardoor we er maar 1 konden scoren in de eerste heft. Gelukkig stond de verdediging als een huis, waardoor de schade beperkt bleef en we toch met een 1-0 voorsprong de rust in konden. In de tweede helft lieten we de koppen niet hangen en ondanks dat het wat minder liep bleven we hard werken. Dit resulteerde al snel in de 2-0 en daarna waren we niet meer te houden. We wonnen met 6-2.

Altior C2 – Flamingo’s C1
Uitslag 2-7.

Be Quick D1 – Altior D1
We speelden vandaag een geweldige wedstrijd en gingen met een 0-3 voorsprong de rust in. We hadden nog lang niet genoeg van al dat scoren en gingen hier vrolijk mee verder in de tweede helft, waardoor we in de allerlaatste seconde nog net de 0-10 er in konden gooien.

Fortuna ’74 D1 – Altior D2
Uitslag 8-0.

Altior D3 – Tovido D1
Uitslag 4-2.

Rodebo E1 – Altior E1
We moesten even wennen met jongens erbij in het veld, maar we speelden een goede wedstrijd en de eindstand was 0-0. Bij de strafworpen ging het iets minder, deze verloren we met 6-2.