1226916060nnancy_heesakkers_1_.jpgAltior 1 – Stormvogels 1

We gaven vanaf het begin van de wedstrijd veel druk op de aanval van Stormvogels, waardoor er veel balverlies aan de zijde van de tegenstanders werd geleden. Dit gaf ons de kans om goede aanvallen op te zetten, maar helaas ging het kansen afmaken vooral in het begin van de wedstrijd erg moeizaam.

We kwamen op een 0-2 achterstand te staan, die we door een sterke verdediging en geconcentreerde aanval weer konden inlopen: 2-2. De ruststand was 2-4 in het voordeel van Stormvogels. Na de rust lieten we Stormvogels nog verder uitopen naar 2-6. Onmiddellijk na dit laatste doelpunt namen wij het heft weer in eigen handen en we wisten de achterstand om te buigen naar een 7-6 voorsprong. Met nog 4 minuten op de klok kwam Stormvogels met een dubieuze strafworp op 7-7, dit was tevens de eindstand. Doelpunten van Jet van Gerwen (3x), Irene van Zutphen (2x), Loes van Gerwen en Cindy van der Steijn.

Altior 2 – Peelkorf 2

We wisten dat het een zware wedstrijd zou worden. Buiten hadden we ook al tegen dit erg jonge team gespeeld, en toen hadden we net kunnen winnen. Waarschijnlijk was Peelkorf er dus erg op gebrand ons ditmaal geen punten te gunnen. Dit was dan ook wel te merken... Ondanks dat we op een 2-0 voorsprong kwamen lukte het ons niet om dit vast te houden. De dames van Peelkorf verdedigden erg op de bal en wij wisten hier niet voldoende van te profiteren. Aan de andere kant lukte het de Peelkorf wel om te profiteren van de door ons gemaakte fouten waardoor we met een achterstand (1 doelpunt verschil) de rust in gingen.

En ondanks dat het vorig jaar schering en inslag was en we er helemaal aan gewend waren om achter te staan, wen je er ook snel aan dat het allemaal goed gaat en je constant wint. Dat was dus even bijten, dat hebben we namelijk deze competitie nog niet meegemaakt, achter staan.

Met frisse moed en extra vechtlust gingen we terug de veel te warme zaal in (mijn medeleven gaat uit naar ons 1e die na ons in een nóg warmere zaal moesten spelen). Gelukkig kon de achterstand snel worden weggewerkt en lukte het zelfs om weer op een voorsprong van 2 doelpunten te komen.

Met nog 2 minuten op de klok wist de Peelkorf nog een doelpuntje te maken. Dat deed de spanning opnieuw oplopen. Iedereen weet dat er in het korfbal binnen enkele minuten nog gemakkelijk gescoord kan worden dus bij een dergelijke stand (9-8) blijft het spannend tot het allerlaatste fluitsignaal. Het was dan ook belangrijk om de bal in de aanval te houden en de wedstrijd rustig uit te spelen. Gelukkig lukte dat waardoor we uiteindelijk toch met de winst terug naar Heeswijk-Dinther konden. Een zwaar bevochten overwinning, en dus zeker verdiend!

DSV 2 – Altior 3                       7-6

Altior 5 – Sirene 1                    7-12

Altior 4 – BMC 3
Het was een zeer spannende wedstrijd want BMC had al een wedstrijd gewonnen en was koploper en Altior speelde nu pas hun eerste zaalwedstrijd. Het wedstrijdbeeld bleef  de gehele wedstrijd hetzelfde want dan stond Altior voor en dan weer BMC. Pas in de slotfase stond wederom BMC voor met 10-11 en waren er nog maar enkele minuten te spelen. De dames zette nog een keer alles op alles en wisten weer langszij te komen 11-11. De laatste minuten kregen beide coaches van Altior het steeds warmer en warmer en schreeuwde hun team naar het einde toe !!  Het bleef uiteindelijk 11-11 dus het eerste punt is binnen !!!

Spes A1 – Altior A1
We gingen vol vertrouwen richting Groesbeek om tegen Spes A1 een goede wedstrijd neer te zetten. We werden in de eerste minuten helaas te snel op achterstand gezet het was binnen 10 minuten 3-0. Daarna kwamen we beter in ons spel en maakte door Jasmijn de aansluittreffer 3-1. We kregen kansen om nog dichter bij te komen maar de ballen vielen er niet in, en door een ongelukkige val van Susan waarop de tegenstandster doorging scoorden hun de 4-1. Marleen scoorde met een afstandsschot de 4-2. Toen was daar een fase waarop het gelijk op ging en werd het door Collette en Marleen uiteindelijk een ruststand van 6-4. Na rust gingen we op jacht naar de 6-5, maar helaas het wilde niet lukken. De tegenstandsters kregen weer vertrouwen en liepen in een korte tijd uit naar 10-4. Toch gaven we niet op en door Collette en Renske kwamen weer iets dichterbij 10-6. Pas in de slotminuten vielen er nog twee doelpunten voor Spes zodat we naar huis gingen, toch met een goed gevoel over het spel, maar wel met lege handen, want de uitslag was 12-6.

TOG A1 – Altior A2                  5-13

Concordia B1 – Altior B1          3-7

Prinses Irene C1 – Altior C1
Omdat we vandaag twee speelsters misten, gingen Karlijn en Sanne van de C2 met ons mee naar Nistelrode toe. De wedstrijd begon goed en Jolijn en Sanne maakten het snel 0-2 met een kort schot en een doorloopbal. Het andere vak werd aanval en daar ging het wat moeilijker. We bleven hard werken, maar Prinses Irene scoorde de 1-2. Suzanne maakte er gelukkig snel 1-3 van met een doorloopbal. Voor de rust legde Jolijn haar tweede doelpunt van vandaag er in: 1-4. Na de rust was Lisan aan de beurt om te scoren en het werd 1-5 (weer een doorloopbal). Ondanks de wissel lukte het weer niet zo goed in het 2e aanvalsvak, maar de verdediging hield het goed dicht, dus de eindstand was 1-5. Sanne en Karlijn bedankt, kei goed gedaan!

Alico C2 – Altior C2
Ondanks dat we eerst op een achterstand kwamen, wisten we toch te winnen met 2-6.

Altior D1 – Odio D1                  2-2

Altior D2 – Avanti D1
Avanti komt al snel op 0-1, maar Lisa scoort gelukkig snel de 1-1. Hierna krijgt Avanti nog twee strafworpen, maar ze gaan allebei mis zodat de ruststand 1-1 is. De tweede helft doen we erg goed ons best, maar toch krijgt Avanti veel kansen. Ze gaan allemaal mis, maar op het einde weten ze toch te scoren. We verliezen dus met 1-2. Marloes bedankt voor het meedoen.

Flamingo’s D2 – Altior D3         3-3

Altior E1 – Avanti E1
We speelde de sterren van de hemel. De eerste werd gescoord door Maaike uit een strafworp. De tweede werd gescoord door Maaike. Toen kregen we er een tegen van Avanti, maar we gingen goed door en de derde ging erin door Ilona, de vierde door Demi en toen kwam Jasmijn nog door de bocht met nummer vijf. Het werd dus 5-1 de strafworpen hebben we helaas verloren.

Korloo W3 - Altior W2

Met 5 speelsters in plaats van 6 vertrokken we naar Loosbroek voor onze eerste wedstrijd in de zaal. Omdat de welpen 1 een tekort aan speelsters had hebben wij Luna afgestaan. En achteraf begrepen we dat dat niet voor niks was, want ze heeft bij de welpen 1 kei-goed gespeeld en 2 doelpunten gemaakt zodat de eindstand van Boskant W1 - Altior W1 op 2-3 werd bepaald. De strafworpen wonnen de W1 trouwens wel ver, met wel 1-6!

Maar goed, we waren dus met z'n 5-en en hebben een goede wedstrijd gespeeld. Ondanks dat Korloo goed verdedigde en ook goed probeerde de bal te onderscheppen, lukte het ons zeer regelmatig om de bal vanaf de korf van de tegenstanders naar onze eigen korf te brengen. We kwamen helaas al vrij snel met 1-0 achter, maar nog vóór de rust kon Lieke v/d H. gelijk maken. Toen we aan de strafworpen begonnen stonden we dan ook gelijk. Dat we buiten strafworpenkampioen zijn geworden was niet te zien, want helaas konden we er maar 1 maken. Gelukkig gooide ook Korloo er maar 1 in waardoor we bij de strafworpen gelijk speelden.

Na de rust gingen we door met goed overgooien en wisten we wederom onze korf regelmatig te bereiken. Met doelpunten van Lotte en Kristel en helaas nog 1 tegendoelpunt wonnen we de wedstrijd met 2-3. Goed gespeeld meiden, jullie hebben allemaal erg goed je best gedaan, en met een mooi resultaat!