altior-logo.jpgWe begonnen wederom (zoals eigenlijk steeds in de laatste weken) goed aan de wedstrijd. De mooie aanvallen, met wisselende spelletjes van onze kant, resulteerden al snel in een voorsprong. Ook verdedigend liep het goed, en lukte het ons om het de sterkste dames moeilijk te maken. Door goed voor te verdedigen en met name druk te geven op het schot lukte het de Flamingo's, die normaal gesproken redelijk gemakkelijk van afstand scoren, niet om trefzeker te zijn, waardoor wij onze voorsprong de hele eerste helft konden vasthouden.

Met een zeer goede stemming gingen we het kleedlokaal in. Erop gebrand om de voorsprong vast te houden en de punten mee naar huis te nemen kwamen we het kleedlokaal weer uit. Ook in de tweede helft bleven we aanvallend goed spelen en in de tweede minuut stond de 9-5 op het scorebord. Helaas werd er iets minder druk op het schot gezet en lukte het Flamingo's beter om hun kansjes af te maken waardoor ze langzaam steeds dichterbij kwamen. Halverwege de tweede helft was de stand 10-10, maar Inge wist er in de 17e minuut 11-10 van te maken. Hierna stond het verdedigende vak als een huis en er werden weinig kansen weggegeven aan de tegenpartij. De aanval bleef rustige en goede aanvallen opzetten, maar er werd niet gescoord. Jammer genoeg lukte het ons niet om de wedstrijd zonder tegendoelpunten uit te spelen en in de laatste minuut lag de 11-11 erin. Natuurlijk een mooi resultaat, maar vandaag had er meer ingezeten. Doelpunten van Loes van Gerwen (4x), Anne Lucius (3x), Inge Ponsen (2x) en Toos van der Pas (2x).

Altior 2 - Flamingo's 2
Allereerst wil ik even iets rechtzetten: vorige week hebben we ver, érg ver verloren (voor degenen die het niet meer (willen) weten: 12-2). En prompt staat er geen verslagje in de krant. Moedwillig? Nee, ik was gewoon te laat met aanleveren. We hadden ons juist voorgenomen wél iets te schrijven, want ook over slechte wedstrijden valt natuurlijk iets te vertellen. Uiteindelijk heb ik dan ook op maandagochtend een verslagje gemaild, maar helaas was het toen al te laat. En om dat nu nog te laten opnemen, dat is natuurlijk ook mosterd na de maaltijd, dus dat doen we maar niet.
Nog even in het kort: vanaf het begin liepen we achter de feiten aan, we verdedigden met name de eerste helft slecht en konden niet tot scoren komen, ondanks dat we kansen genoeg creëerden. Al met al een wedstrijd om snel te vergeten...
Verder met de wedstrijd van deze week. We begonnen gauw een kwartier te laat omdat Flamingo's (logischerwijs?) naar de Zaert was gereden en dus veel te laat in Heesch aankwam. Voor de concentratie was dit niet al te best, maar dat deerde ons de eerste helft niet. In no time konden we op een voorsprong van 7-1 komen (weten we meteen welk scorend vermogen we vorige week gemist hebben, he Manon) en was het Flamingo's die achter de feiten aan liep. Nog voor de rust zag Flamingo's zich genoodzaakt een van hun beste dames, die tot dan toe op de bank had gezeten, in te brengen. Hierdoor lukte het hun om nog 3 keer te scoren, tegen nog 1 doelpunt van ons. We gingen de rust in met een 8-4 voorsprong. In de rust waarschuwde Ruth al voor de concentratie. Het laatste stukje in de eerste helft werd zichtbaar dat, met een zo grote, niet verwachte, voorsprong, het moeilijk was om de concentratie vast te houden.

Helaas werd Ruth waarschijnlijk teveel overstemd door de harde muziek in de kleedlokaal, want in de tweede helft werd het steeds moeilijker om onze voorsprong vast te houden en lukte het Flamingo's om tot op 2 doelpunten te naderen. Het einde van de wedstrijd naderde echter ook, waar Flamingo's en de scheids het waarschijnlijk benauwd van kregen. Er werden 1e speelsters ingezet, en een doelpunt van onze kant werd afgekeurd omdat het snijden zou zijn, terwijl een exact zelfde situatie aan de kant van Flamingo's wel werd goedgekeurd. Hierdoor kwamen we op een 11-12 achterstand.Aangezien ook ons 1e klaar stond om te spelen, hebben ook wij in de laatste minuten 2 dames hiervan ingezet (Jet en Loes, bedankt!). Jet scoorde vrijwel meteen waardoor de stand weer gelijk werd. Flamingo's scoorde echter nog een doelpunt en het lukte ons helaas niet meer om dat nog recht te trekken. Hierdoor werd de eindstand bepaald op 12-13 (met dank aan Flamingo's 1 en de scheidsrechter). Heel erg zuur voor ons.
Natuurlijk hebben we onze grote voorsprong zelf afgegeven, maar op zijn minst 1 punt was verdiend geweest!Kim S. heeft het na de wedstrijd mooi verwoord: Het tweede van Flamingo's heeft het niet van ons kunnen winnen!
Altior 3 – Concordia           7 - 8
Boskant 2 – Altior 4             8 - 4
Jes A1 – Altior A1
Voordat de wedstrijd begon hadden we mekaar flink opgepept, zoals bij elke wedstrijd, dat het vandaag dan maar eens een keer moest gebeuren dat we punten gingen pakken !!Maar de wedstrijd was nog geen minuut oud en we stonden door een snelle doorloopbal van Jes achter met 1-0. Maar we lieten ons koppie niet hangen en gingen voluit korfballen wat dan ook uiteindelijk in de 12e minuut door een mooi afstandsschot van Collette werd beloond met de gelijkmaker. Nog geen 2 minuten later werd het zelfs 1-2 door een afstandsschot van Merel. De rest van de 1e helft bleven we goed spelen en hadden Jes waar we ze hebben wilde, ver van de korf !!! We gingen rusten met een ongekende score op het bord van 1-2 want we hadden het gehele seizoen nog niet voorgestaan bij rust.
Na rust gingen we verder waar we gebleven waren met goed te blijven korfballen. Het werd zelfs door een mooi afstandsschot van Michelle nog 1-3. Na een wissel van de tegenpartij gingen ze een versnellinkje hoger spelen en konden we het even niet bijbenen en bracht Jes de stand terug op 3-3. Het werd zelfs nog 4-3. Wij brachten Myrna en even later Sanne in het veld, kort daarop scoorde Myrna  met een doorloopbal en bracht de score weer gelijk 4-4.
Kort voor het eindsignaal kwamen we weer achter met 5-4 maar gelukkig voor ons kregen we in de slotfase nog een strafworp die werd benut door Collette.Het was op de bank en in het veld dan ook een klein feestje want bij het eindsignaal en de 5-5 op het scorebord betekende dat voor ons het éérste puntje dit seizoen. Dames het was in een woord “ TOPPIE “ !!!!

Tovido E1 – Altior E2
De wedstrijd begon heel goed. We hebben het de eerste helft heel goed dicht gehouden.
Wij hebben een aantal goede kansen gehaad maar helaas zat er geen een.
De tweede helftwerd er al vrij snel de 1-0 gescoord. Kort daarna werd ook de 2-0 gescoord door Tovido. Jammer genoeg lukte het ons niet om onze kansen erin te gooien. Het was een leuke en goede wedstrijd om te zien, alleen jammer van het resultaat. De strafworpen hebben we wel gewonnen met 3-4.
Altior W1 - Korfrakkers
Deze keer moesten we met 4 welpen de wedstrijd spelen.(Noreen was naar St.Klaas
en Silja was uitgeleend aan de welpen 2). Dat weerhield ons er niet van om
meteen goed van start te gaan met een paar mooie kansen van Luka en Joni,
maar de bal wilde er niet in.
De Korfrakkers kwamen pas na 5 minuten op dreef maar onze verdediging hield goed stand. Na een afgekeurde bal van Nikki scoorden de Korfrakkers een punt. Wij hadden het betere spel maar ondanks verschillende pogingen van Evi en Nikki werd de eindstand 0-1.
Jammer, hard gewerkt en goed gespeeld. De strafworpen hebben we wel gewonnen met 4-2.
Altior W2 - Korfrakkers
Omdat we vandaag een paar afmeldingen hadden werd ons team versterkt door Silja en Yara.In het begin ging de wedstrijd gelijk op maar later in de wedstrijd werden we sterker!Door een mooie aangeefbal van Lotte scoorde Lieke v.d. H. 1-0.Yara speelde haar eerste wedstrijd ze scoorde ook 1 doelpunt maar was helaas verdedigd.De eindstand is dus 1-0 voor Altior geworden!De strafworpen wonnen we ook met 6-5.