Korfbal

081207_boskant_1_-_altior_11.jpgHet eerste team van Altior korfbalde vandaag tegen Boskant. Boskant stond nog ongeslagen op de eerste plaats, dus we wisten dat het een zware wedstrijd zou worden. De eerste helft ging gelijk op, we kwamen wel op een 2-4 voorsprong, maar de ruststand was 4-4. In de tweede helft wist Boskant het verdedigend veel beter op te lossen, waardoor wij bijna geen effectieve aanvallen meer konden opzetten. Helaas ging de wedstrijd met 7-6 verloren.

Hierdoor konden de tegenstanders uitlopen naar 7-5 in de 51ste minuut. Via een doorloopbal wisten we de 7-6 er nog in te leggen, maar verder kwamen we helaas niet meer. Doelpunten van Jet van Gerwen (3x), Loes van Gerwen, Cindy van der Steijn en Marly van Crey.

Bio 2 – Altior 2
De tegenstander van vandaag was BIO. Aangezien we buiten maar net van hun hadden gewonnen, en vooral omdat zij toen hun kansen niet afmaakten, zou het wederom een zware wedstrijd worden. Ruth had zich afgemeld en ook Kirsten kon niet mee waardoor we erg blij waren dat Loes en Toos zich bereid verklaarden om mee te gaan om te coachen.

We begonnen goed aan de wedstrijd ondanks dat we niet echt hadden kunnen inspelen (dank aan de reserves van het gemengd die in hun eigen rust de korf in gebruik hadden). In eerste instantie ging het gelijk op. Verdedigend hielden we het vrij goed dicht maar aanvallend was het een beetje een rommeltje. Er werd te haastig en slordig gespeeld waardoor we ten eerste onze kansen (en die waren er echt voldoende) niet af maakten en ten tweede onnodig balverlies leden. Hierdoor gingen we met een 3-2 achterstand de rust in.

In de rust wist iedereen iets te vertellen waardoor Loes en Toos er bijna niet bovenuit konden komen. Duidelijk was dat Jasmijn zou gaan invallen voor Martine die met 2 kapotte tenen echt niet verder kon. Uiteindelijk lukte het de coaches om de boodschap over te brengen: meer rust houden in de aanval en verdedigend opletten voor een bepaald spelletje dat BIO steeds probeerde te spelen. Dus vol goede moed terug de zaal in, na eerst onze tassen ingepakt en mee de zaal in genomen te hebben omdat de heren van de wedstrijd voor ons vonden dat wij in een Heren kleedlokaal zaten en zij in ons hok wilden douchen.

Gelukkig lukte het de aanval beter om de rust te bewaren waardoor er veel kansen gecreëerd werden. Ondanks dat we veel pech-balletjes hadden die nét uit de korf ketsten lukte het ons snel om gelijk te komen en meteen ook om op een ruime voorsprong te komen (4-9). BIO kwam nog wel terug, maar wij gaven onze voorsprong niet meer uit handen. We wonnen de wedstrijd met 7-10.

Colette, Jasmijn en Merel wederom bedankt voor het meegaan en de goede inval beurten, en uiteraard Loes en Toos super-bedankt voor de coaching!

De Horst 3 – Altior 3, Uitslag: 10-2

Altior 4 – BIO 3
We speelde een goede wedstrijd en waren deze keer zeker van plan om nou eens zelf de2 punten te houden. We maakte een goede start en kwamen door een mooi schot van Imke op voorsprong 1-0. Na de 1-1 waren daar Astrid met een doorloopbal en Anoeska met een kort schotje die de 3-1 noteerde. Na de 3-2 en een doorloopbal van Imke gingen we rusten met een 4-2 voorsprong. Na rust liepen we verder uit door korte schotjes van Astrid en Kristel en wederom een doorloopbal van Imke naar 7-2. We kwamen verder niet echt meer in de problemen ondanks dat BIO nog wel scoorde maar de uitslag in ons voordeel eindigde 7-4.Het waren zeer verdiende punten die we hard nodig hadden !!!!

SDDL 1 – Altior 5, uitslag:11-7

Altior A1 – De Horst A1
Na het gelijke spel van vorige week hadden we een goed gevoel voor de wedstrijd van vandaag en het werd dan ook een hele spannende partij. We stonden vrij snel al achter voordat Jasmijn met een doorloopbal de 1-2 noteerde. Maar De Horst bleef scoren en konden wij alleen maar bij blijven met tweemaal een doorloopbal van Marleen waardoor de stand 3-5 werd. Kort voor rust was daar Collette met een mooi schot waarna we gingen rusten met een 4-6 achterstand.

Na rust was het voor de beide coaches en het publiek een wedstrijd waar je op het puntje van je stoel zat. De Horst liep nog uit naar 4-7 maar met een doorloopbal van Jasmijn en mooie afstandschoten van Merel en Michelle was het opeens 7-7. De gasten scoorden weer eerder en het was weer 7-8 maar met twee strafworpen die werden benut door Jasmijn en later door Merel stonden we plotseling met 9-8 voor. We konden jammer genoeg niet doordrukken en werd het weer 9-10. Met wederom een strafworp benut door Jasmijn werd het 10-10. We kregen tijdens de wedstrijd verschillende vrije worpen maar ze werden niet benut door ons zodat we kort voor tijd weer achter  kwamen met 10-11. Weer kregen we een strafworp die deze keer werd benut door Merel 11-11.

Het werd een zinderende slotfase waar uiteindelijk De Horst iets slimmer was en met een kort schotje de wedstrijd besliste in hun voordeel 11-12. We speelde een goede wedstrijd maar mistte teveel 100 % kansen die er zeker de volgende keer wel in moeten gaan als je de wedstrijd wil winnen !!!!!

Altior A2 – SCMH A2, uitslag: 6-4

Altior B1 – Blauw Wit B1, uitslag:11-2

Altior C1 – Geko C1
Het was een spannende wedstrijd, waarbij we in de tweede helft nog op een 3-2 voorsprong wisten te komen. Helaas scoorde Geko daarna nog twee keer, waardoor de eindstand 3-4 was.

Be Quick C3 – Altior C2
Na 3 minuten scoorde Karly de 0-1 en daarna maakte Kirsten er 0-2 van met een afstandsschot. Be Quick kwam nog terug tot 1-2, maar via Maartje en Karlijn (2x) werd het 1-5. Iedereen heeft hard gewerkt vandaag.

Spes D1 – Altior D1
Vandaag hadden we een erg moeilijke tegenstander tegen, maar we werkten allemaal superhard en het ging erg goed. In de rust stonden we met 6-0 achter. De tweede helft ging nog beter, waardoor de eindstand 8-0 was.

Concordia D1 – Altior D2, uitslag: 7-0

Altior D3 – Geko D2, uitslag: 6-3

SCMH E1 – Altior E1
De eerste helft moesten we een beetje op gang komen, maar toen we eenmaal op dreef waren ging het beter. Helaas hebben we het niet kunnen winnen, Lieke scoorde wel een mooie doorloop bal, maar de eindstand was 2-1.

Bij de strafworpen was het minder spannend, deze verloren we met 7-1. Blauw Wit

E1 – Altior E2
Deze week was het een van onze mindere wedstrijden. Al snel werd de 1-0 gescoord en vlak daarna de 2-0. In de rust stonden we achter met 3-0 voor Blauw-wit. In de tweede helft werd het 4-0. Kort daarna wisten wij toch te scoren! Zoë had een mooi schot gemaakt en dat werd onze eerste doelpunt in heel de competitie. Uiteindelijk hebben we dus verloren met 4-1. De strafworpen hebben we helaas ook verloren met 7-6.