20081214_altior.jpgBMC – Altior: Vandaag ontbrak het ons aan scherpte en concentratie. Er werden te veel foute passes afgegeven, waardoor het niet lukte om voldoende kansen te creëren. Er waren ook betere momenten waarbij we wel goede aanvallen op wisten te zetten, maar dan ontbrak de scherpte in de afronding.

Hierdoor liepen we steeds achter de feiten aan en ondanks dat we in de eerste helft nog min of meer op gelijke hoogte met BMC wisten te blijven, wist de tegenpartij in de tweede helft steeds verder uit te lopen. Na de 9-6 wisten wij nog wel de 9-7 te scoren, maar de nederlaag was een feit.

Doelpunten van Loes van Gerwen (3x), Anne Lucius (3x) en Marleen van Vugt. Volgende week spelen we eindelijk weer een keertje thuis in de Zaert, en wel om 12.55 uur tegen de nummer 2 in onze poule: SVSH.

BMC 2 – Altior 2
BMC startte de wedstrijd direct met heel fysiek spel. Aangezien de scheidsrechter hierbij niet ingreep, gingen ook wij steeds fysieker spelen. Gelukkig met resultaat: in de rust stonden we op een 3-4 voorsprong, terwijl we in het begin van de wedstrijd nog met 2-0 achter stonden.

Ook in de tweede helft, toen BMC wat dames van het 1e in bracht, lukte het ons goed om weerstand te bieden en vooral ook om zelf de ' eerste tikken'  uit te delen. Ondanks dat ons score-monster van twee weken geleden vandaag duidelijk meer moeite had om de korf te vinden, lukte het ons om onze voorsprong uit te bouwen naar 2 doelpunten. Het werden er zelfs even 3, maar dat was slechts van korte duur. Uiteindelijk konden we met opgeheven hoofd met een 6-8 winst het (slag-) veld verlaten. Het was letterlijk en zwaar bevochten overwinning, en zeker verdiend!

BMC D1 – Altior D1
De eerste helft speelden we niet goed en in de rust stonden we al met 4-1 achter. In de tweede helft lieten we zien dat we het wel degelijk konden, maar het lukte niet meer om BMC in te halen. De eindstand was 5-3.

Flash D1 – Altior D2
Uitslag: 7-0

Korfrakkers E1 – Altior E1
We hebben hard moeten werken tegen de Korfrakkers. Door een doorloopbal van Sanne die Lieke heel mooi had aangegeven stonden we wel een tijdje met 1-1 gelijk, maar de tegenstanders waren toch sterker. We verloren met 4-1.

Bij de strafworpen was het erg spannend, deze wonnen we met 4-5.

Altior E2 – Avanti E2
Uitslag: 3-0

Altior Welpen 2- Korfrakkers Welpen 4
Over deze wedstrijd is niet zo veel te zeggen. Het was voornamelijk Korfrakkers die, mede dankzij één heel sterke speelster, de aanval kon maken en dus onze verdedigende capaciteiten zwaar op de proef stelde.Op de momenten dat wij de bal onderschepten lukte het ons niet zo gemakkelijk om bij de andere korf te komen, vooral ook niet doordat we veel gooi en vang foutjes maakten. In de rust was het 0-2 en de eind uitslag was zelfs 0-5. De strafworpen hebben we gelukkig wel weten te winnen met 5-2.

En meiden: ook al roep ik vaak erg hard, ik ben super trots op jullie, vooral omdat jullie elke week zo verschrikkelijk hard jullie best doen! Volgende week gaan we er weer voor.