lieke_de_mol.jpgStormvogels – Altior: De eerste helft ging gelijk op en omdat wij teveel goede kansen misten, was de ruststand 6-5 in het voordeel van de tegenstanders uit Luyksgestel. We hadden er alle vertrouwen in dat als we ons sterke spel in de tweede helft zouden voortzetten, we de wedstrijd nog wel naar onze hand konden zetten. Snel na de rust kwamen Stormvogels op 7-5 en dat was meteen de eerste keer deze wedstrijd dat er een gat van 2 doelpunten viel.

Met twee prachtige afstandschoten van Marly en Jet kwamen we snel terug op 7-7 en het werd zelfs 7-8 in ons voordeel. Stormvogels kwam weer op 9-8, maar met nog 6 minuten op de klok was de stand weer gelijk: 9-9. Nu kwam het er op aan en Stormvogels ging steeds meer risico’s nemen in de verdediging. Dit leidde tot een strafworp voor ons en 3 minuten voor het einde van de wedstrijd was de stand 9-10. In een time-out spraken we af met onze coaches dat we de rust zouden bewaren in de aanval en de verdediging om de resterende tijd zo goed mogelijk uit te spelen. De verdediging stond als een huis en in de aanval werden nog meer fouten van Stormvogels geforceerd. Dit leidde tot een vrije worp voor ons waaruit we in de laatste minuut de 9-11 wisten te scoren. Vrij snel wisten we ook nog de 9-12 te scoren en de winst was binnen. Doelpunten van Loes van Gerwen (4x), Cindy van der Steijn (3x), Jet van Gerwen (2x), Anna Lucius, Marly van Crey en Inge Ponsen.

Peelkorf 2 - Altior 2
We begonnen deze wedstrijd met een inval-coach i.v.m. de afwezigheid van zowel Ruth als Kirsten. Wij waren erg blij dat Sjan zich bereid verklaarde mee te gaan, zij kan namelijk ook erg hard roepen.

Al heel snel kwamen we op een voorsprong, en in een ruim kwartier tijd kwamen we zelfs met 0-6 (of was het zelfs 0-7?) voor. Met de meest simpele vorm van korfbal, namelijk rondspelen en vervolgens indraaien, lukte het ons gemakkelijk om vrij te komen. Groot pluspunt was vervolgens dat de kansen (met name de doorloopballen en korte schotjes) ook vrijwel allemaal benut werden.

Verdedigend hadden we onze zaken goed op orde waardoor Peelkorf helemaal niet kwam tot het creëren van echte kansen. Sterker nog, door ons goed verdedigende werk, het lopen voor iedere bal en niets weggeven, haalden we Peelkorf zelfs zo ver uit hun spel dat zij veel gooi- en vangfouten gingen maken. We konden dan ook met een gerust hart gaan rusten (Lindsy en ik denken dat we in de rust met 4-9 voor stonden, maar dat weten we niet zeker!).

Na de rust bleven de aanvallen nog steeds goed lopen, maar hadden we wat meer pech bij de afwerking. Met name Kim S. had een paar mooie doelpogingen die net uit de korf draaiden, over het randje en er weer af rolden en nog wat meer van dit soort pech-gevallen. De Peelkorf gaf zich ook nog niet zo gemakkelijk gewonnen en begon terug te slaan. Daarnaast leken zij een beetje steun te krijgen van de scheids die wat wisselende beslissingen nam ( was het nu wel snijden of niet, wat de ene keer verdedigd was was het de keer erop niet, en meer van dit soort kleine dingetjes) en ons maar liefst 3 strafworpen onthield. Maar goed, verdedigend hadden we het de tweede helft duidelijk lastiger waardoor Peelkorf steeds verder in kon lopen en zelfs nog kon naderen tot 2 doelpunten. Gelukkig hielden we het in de laatste 5 minuten wel goed dicht waardoor het bleef bij 2 doelpunten verschil. De eindstand was 11-13.

We hebben kei-hard geknokt en een mooie wedstrijd gespeeld, dames, verdiend!
En natuurlijk: Sjan, super bedankt voor de coaching. We vonden het fijn dat je met ons mee wilde gaan!

Altior 3 – DSV 2
Uitslag: 9-9

BMC 3 – Altior 4
Het was een gelijk opgaande wedstrijd maar we moesten toch deze keer de overwinning laten bij BMC 3 want we verloren deze wedstrijd met 6-4.

Sirene – Altior 5
Uitslag: 11-9

Altior A1 – Spes A1
We kwamen vrij snel achter met 0-1. Kort daarop scoorde we de 1-1 door Marleen en we kwamen zelfs op voorsprong door Simone. Maar Spes ging daarna beter korfballen en konden we het tempo even niet bijbenen en kwamen achter met 2-5. Maar het was toch een wedstrijd waarbij het publiek op het puntje van de bank zat en waar het tempo en de vechtlust heel hoog lag. We kwamen weer terug tot 3-5 door Jasmijn maar Spes scoorde gelijk weer de 3-6. Kort voor rust kwamen we op 4-6 door een afstandschot van Marleen en werd het nog 5-6 met een kort schotje door Michelle. We gingen rusten met een achterstand van 5-6. Na rust waren we van plan om het Spes nog moeilijker te maken maar er kwam maar geen rust in ons spel en kwamen we weer verder achter 5-8. Na een time-out en wat tips ging het weer beter en werd het 6-8 met een doorloopbal van Merel en met een prachtig afstandschot van Michelle werd het weer 7-8. Weer konden we de aansluittreffer niet maken en liep Spes weer uit naar 7-9 en kort daarop zelfs naar 7-10. Maar we bleven erin geloven en bleven vechten en kwamen weer even terug door een afstandschot van Marleen 8-10. Maar de gasten deden dat ook en weer stonden we verder achter 8-11. Maar door een wissel eerst Lisa en daarna Sophie werd het door een kort schotje van Sophie  9-11 en zelfs nog 10-11 door Marleen. Toen werd het echt spannend en probeerde we nog met Daisy iets te forceren maar dat feest ging niet door en scoorde niet wij maar Spes en werd het 10-12 waarmee we konden terugzien op een geweldige wedstrijd maar de punten gingen naar Spes die niet zomaar eenvoudig de overwinning meenamen !!! Dames, toch weer de complimenten van ons publiek en zelfs de tegenstandsters !!!

Altior A2 – TOG A1
Uitslag: 15-5

Altior B1 - Concordia
Uitslag: 6-3

Altior C1 – Prinses Irene C1
We begonnen erg goed aan de wedstrijd en na 20 minuten spelen stonden we al met 6-0 voor. Voor de rust wist Prinses Irene de 6-1 nog te scoren, maar we gingen toch met een ruime voorsprong de tweede helft in. Helaas waren we ons goede spel van de eerste helft helemaal vergeten en wisten we niet meer hoe we moesten korfballen. Gelukkig was het gat groot genoeg om niet te verliezen, maar de eindstand van 7-3 had zeker beter moeten zijn. Volgende week een hele belangrijke wedstrijd tegen Rosolo, we zullen dan beide helften scherp moeten zijn!