pupilvandeweek2200904.jpgAltior 1– Klimroos 1 12-8
Vandaag was zoals iedere week weer erg belangrijk voor ons, omdat we alle punten momenteel hard nodig hebben voor handhaving in de hoofdklasse. Onze pupil van de week was Fleur van Grinsven. We begonnen scherp en binnen 10 seconden lag de 1-0 er al in via een doorloopbal van Jet. Het werd snel 1-1 en niet zo heel veel later was het 2-2. Het leek net zo’n gelijkopgaande strijd als vorige week te worden, maar Klimroos nam het initiatief en wist ons op een 2-4 achterstand te zetten. Via 3-4 en 3-5 kwamen we tien minuten voor de rust toch weer op een gelijke stand 5-5. Niet zo heel veel bracht Toos ons met haar tweede treffer van deze middag weer op een voorsprong: 6-5. Kort na haar doelpunt viel Toos vanuit het niets uit met een zeer zware blessure, een afgescheurde achillespees. Iedereen was flink aangeslagen, maar terwijl Toos onderweg was naar het ziekenhuis (nadat ze ons had verteld dat we toch wel echt moesten winnen vandaag) gingen wij verder met de wedstrijd en we hielden de voorsprong tot de rust vast. In de tweede helft zetten we onze scorende lijn voort met nog vier treffers, waardoor we op een 10-5 voorsprong kwamen. Door het missen van vele goede kansen en een lichte verslapping in de verdediging kon Klimroos ons nog tot 10-8 naderen, maar Inge sloeg genadeloos toe met haar derde treffer: 11-8. Kim scoorde nog de 12-8 en ons feestje was compleet. Doelpunten van Inge Ponsen (3x), Jet van Gerwen (3x), Toos van der Pas (2x), Loes van Gerwen, Anne Lucius, Cindy van der Steijn en Kim Langenhuijzen. Altior 2 – Klimroos 2
Nadat we de vorige wedstrijd tegen Klimroos erg ver, met veel schaamte over ons eigen spel hadden verloren, waren we er natuurlijk erg op gebrand om deze keer gewoon te doen wat we verplicht zijn, namelijk winnen. De drive werd zo mogelijk nog groter toen bleek dat een aantal speelsters van Flamingo's op de tribune zaten om te kijken of we punten zouden laten liggen en hun dus verder uit zouden laten lopen.Het feit dat we 3 van onze eigen mensen moesten missen (Jessica geblesseerd, Manon griep en Lindsy een weekend weg) maakte niet dat we ons meer zenuwachtig maakten dan normaal. Onze vaste invalsters (Merel, Collette en Jasmijn) startten alle 3, dus dat zou wel goed komen. De eerste minuten kwamen we alweer snel op een 0-2 achterstand. Het zou toch zeker niet.... Maar nee, gelukkig herpakten we ons, wisten we goede kansen te creëren en ook af te maken deze keer. We speelden snel en fanatiek wat resulteerde in een 8-4 ruststand. Belangrijk was het in de tweede helft om de concentratie vast te houden en niet, net als vorige week, de tweede helft teveel weg te geven. Helaas gebeurde dit wel en kon Klimroos steeds dichter naderen. Gelukkig lukte het ons zelf ook nog af en toe om goede aanvallen op te zetten en onze kansjes af te maken, waardoor ook wij zelf nog 4 keer konden scoren. In de laatste minuten werd het van 11-9 nog 11-10, en lukte het Klimroos om de bal in de laatste minuut te onderscheppen. Gelukkig maakte Collette snel een eind aan hun aanval door de bal te onderscheppen waardoor we in de verdediging wat rustiger konden ademen. We konden de wedstrijd rustig uitballen en de 2 punten in Heesch(wijk-Dinther) houden. Merel, Collette en Jasmijn: super gespeeld! Jullie hebben wederom laten zien dat jullie niet onderdoen voor de andere speelsters van 2. En Marinka, Anne en Cindy: hartstikke bedankt voor het bankzitten / paraat staan. De wetenschap dat er reserves zijn maakt dat wij voluit konden spelen. Altior 3 – VVO 2      10-7 Flash  2 – Altior 4
We moesten naar Den Dungen en we dachten dat het een moeilijke wedstrijd zou gaan worden omdat we de vorige keer thuis met 6-9 hadden verloren. Maar we stonden binnen 10 minuten voor met 0-2. Het ging ons allemaal zo gemakkelijk af dat we uitliepen naar een ruststand van 1-4. a rust gingen we lekker door met goed korfbal en liepen we uit naar een uitzonderlijke eindscore van 1-7. Het was Flash dat vandaag zijn dag niet had .. of het waren wij die met goede aanvallen en mooie afstandschoten de “dag “ wel hadden !!! Wij gingen in ieder geval met de dikverdiende 2 punten naar huis. (We kunnen het wel !!!) Door deze 4e overwinning, kunnen we deze zondag met recht uitroepen tot een Super Sunday voor Altior.  Altior 5 – Kangeroe 4                          12-6