altior-logo.jpgVandaag opnieuw een belangrijke wedstrijd voor de handhaving van korfbalvereniging Altior. Het eerste team speelde tegen Flamingo. Omdat we onze basisspeelster Toos de komende tijd moeten missen, startte junioor Marleen in de basis. We begonnen fel en de wedstrijd ging gelijk op.
Flamingo’s – Altior
Nog voor de rust wisten we uit te lopen tot 3-5, maar helaas wisten de tegenstanders meteen de 4-5 er in te leggen. Door goed verdedigend werk na de rust wist Flamingo’s niet op gelijke hoogte te komen en konden wij weer uitlopen naar 4-6. We bleven verdedigend veel druk geven, maar toch kwam de ploeg uit Mariahout terug naar 5-6. Een periode met zeer sterk spel van onze kant volgde, waardoor we de wedstrijd volledig naar ons toe konden trekken en vier doelpunten op rij konden scoren: 5-10. Met nog enkele minuten te spelen wist Flamingo’s nog twee keer te scoren (7-10), maar de wedstrijd was al beslist. Marleen en ook invalsters Kim en Susan hebben een zeer sterke wedstrijd gespeeld, waardoor we met vertrouwen volgende week zullen aantreden tegen koploper Boskant. Doelpunten van Loes van Gerwen (4x), Cindy van der Steijn (2x), Anne Lucius (2x), Irene van Zutphen en Jet van Gerwen.

Flamingo’s 2 – Altior 2
Een belangrijke wedstrijd vandaag. Na het verlies van Flamingo's vorige week waren wij namelijk koploper geworden, met Flamingo's op slechts 1 punt onder ons. Winnen zou dan ook het beste zijn voor ons, dan zouden we enige afstand kunnen nemen. Maar, Flamingo's staat niet voor niets op de 2e plaats! Een erg sterke tegenstander met een aantal trefzekere dames, dat zou nog een hele kluif worden. We kwamen vrij snel op een 2-0 achterstand te staan. Gelukkig vonden we snel daarna de aansluiter. Het lukte echter niet om weer gelijk te komen. Opnieuw scoorde Flamingo's: 3-1. We hielden gelukkig wel vertrouwen in ons eigen spel en wisten telkens terug te komen tot 1 punt achter de dames uit Mariahout. We gingen rusten met een 5-4 achterstand. In de rust hebben we onszelf zoveel mogelijk proberen op te peppen. De laatste wedstrijden hadden we in de 2e helft vaak moeite om te scoren en kregen we relatief veel doelpunten tegen. Dat mocht vandaag zeker niet gebeuren! Direct bij de start van de 2e helft lukte het ons om twee keer te scoren. Hierdoor kwamen wij nu eens op een puntje voorsprong. Vervolgens kregen we weer 2 doelpunten tegen waardoor we weer tegen een achterstand aankeken. Uiteindelijk stonden we met nog ongeveer 10 minuten op de klok op een 8-7 achterstand. Gelukkig wisten we nog een doelpuntje te maken en kwamen we weer gelijk. Op dat moment was het het belangrijkst om het in de verdediging goed dicht te houden. Aanvallend moesten we proberen om de bal zo lang mogelijk in het vak te houden en geen onnodige fouten te maken. En dat lukte! De einduitslag was dan ook terecht 8-8. De hele wedstrijd ging het gelijk op, en een gelijkspel was dan ook terecht. En voor ons natuurlijk gunstig, we handhaven hiermee onze koppositie. Spannend en leuk, misschien worden we wel kampioen. Over 3 wedstrijden zullen we het weten....!

Concordia 2 – Altior 3                         9-11

Altior 4 - Boskant 2
We deden eigenlijk niet veel onder voor de lijstaanvoerder van onze klasse maar toch stonden we met de rust achter met 0-4. Na rust ging het gelijk op en scoorde we allebei toch 4 keer zodat we uiteindelijk de wedstrijd verloren met 4-8.

Altior A1 – Jes A1
Wederom hadden we ons voorgenomen om vandaag punten te pakken. We begonnen te slap aan de wedstrijd en stonden binnen 10 minuten achter met 0-2. Maar we kwamen goed terug met een doorloopbal van Jasmijn en een afstandschot van Susan 2-2. Maar weer ging het mis en werd het 2-4. Met een doorloopbal van Jasmijn werd het 3-4. Jes scoorde weer tegen maar met een mooie doorloopbal van Marinka werd het 4-5. Net voor rust werd het 4-6. Na rust waren we vastbesloten om vol gas te gaan en hier punten te pakken. Maar Jes scoorde als eerste en werd het 4-7 maar met een doorloopbal van Collette werd het 5-7. We kregen Jes maar niet onder de knie want ze liepen weer uit naar 5-8. We gingen nog eens alles op alles zetten en met een doorloopbal van Merel en iets later ook Susan werd het 7-8. We kregen weer die gezonde wedstrijdspanning en gingen er weer 100 % in geloven maar het was weer Jes die uitliep naar 7-9. In de laatste minuten van de wedstrijd ging het geweldig lopen en met een benutte strafworp van Marleen en een doorloopbal van Merel werd het 9-9. We probeerde het nog wel maar we waren toch blij met het gelijke spel tegen Jes !! De volgende tegenstander is gewaarschuwd …… We are back ….. !!!!

Altior A2 – Korfrakkers A2                   13-3

Altior B1 – JES B1
                               14-2

Altior C1 – BMC C1
13-3

Altior C2 – NDZW C1
Lisanne Kanters scoorde snel de 1-0 met een doorloopbal. Even later was de 2-0 voor Maartje, ook al met een doorloopbal. Na de vak-wissel scoorden we weer met een doorloper, deze keer was Kirsten de schuldige. Na de rust gingen we lekker door met de doorloopballen en Bo maakte er 4-0 van. Sanne wilde nog even scoren met een kort schotje, maar helaas werd deze afgekeurd.

DSV D1 – Altior D1                              2-2

Altior D3 – Playing Girls D1
5-1

Korfrakkers – Altior E1
Het was jammer dat we verloren met 9-0, maar we hebben er met zijn allen heel hard voor gewerkt. Ook de strafworpen wisten we niet te winnen helaas, de volgende keer beter.

Altior E2 – Tovido E1                          1-2

Korfrakkers W2 - Altior W1                0-6
De strafworpen hebben we verloren  7-6.

Korfrakkers W1 - Altior W2
Héél vroeg in de ochtend moesten we gaan spelen tegen de Korfrakkers, en wel in Boerdonk. We moesten al om 8 uur vertrekken, maar hadden hiermee nog geluk. Onze vriendinnen van de welpen 1 moesten al een half uur eerder weg. Ik weet niet of het komt doordat we hebben gezien dat de welpen 1 met 0-6 wonnen dat we zo gedreven waren om ook te winnen, maar we begonnen in ieder geval goed en fanatiek aan de wedstrijd. Het lukte ons over het algemeen goed om over te spelen en de bal naar onze korf te brengen. Hierdoor lukte het al in de 1e helft om 3 keer te scoren. Doordat we het verdedigen inmiddels vrij goed onder de knie hebben kregen we geen doelpunten tegen waardoor we in de rust goed voor stonden.

In de rust namen we strafworpen. Helaas gaat dat de laatste weken niet meer zo goed waardoor we die met 9-6 verloren. We moeten hier maar weer eens meer op gaan oefenen, want ik weet zeker dat we dit beter kunnen dan we de laatste weken laten zien!

De tweede helft kwamen we niet meer in de problemen. Het lukte ons om Korfrakkers niet te laten scoren, en zelf konden we wel nog 2 ballen in de korf gooien. Hierdoor wonnen we de wedstrijdmet 0-5! Wederom goed gewerkt meiden, we gaan lekker zo door!

Nog even over vorige week. Helaas was ons verslagje niet op tijd om nog in de krant te komen (het staat wel op de Altior-site). Maar, beter laat dan nooit: ik wil wel nog even Yara bedanken omdat zij toen bij ons mee heeft willen doen, en het daarnaast ook erg goed deed. Super-bedankt!