fleur_van_eerd.jpgAltior - Boskant

Omdat we onze doelstelling voor dit seizoen, namelijk handhaving in de hoofdklasse, al hadden bereikt was de druk er voor ons vanaf deze wedstrijd. Hierdoor begonnen we, ondanks het missen van twee basisspeelsters, vol zelfvertrouwen aan de wedstrijd.

Onze pupil van de week was Fleur van Eerd. Door een foutje in de verdedigende opstelling onder de korf werd het snel 0-1, maar een prachtig doelpunt vanaf de middenlijn van Anne bracht ons weer op gelijke hoogte. Hierna was het achterverdedigende Boskant toch echt even de sterkere partij en ze kwamen tot 1-3. Dit werd 2-4, maar na een vrije worp en een strafworp was het weer 4-4. Deze stand wisten we tot de rust vast te houden. Na de rust bracht Jet ons voor het eerst op voorsprong, maar Boskant kwam met twee doelpunten toch weer langszij. Het werd snel weer gelijk, maar Boskant wist steeds op een voorsprong te komen die wij dan weer ongedaan moesten maken. Dit ging door tot de 9-9. Susan was inmiddels gewisseld voor Kim, die ons nog even een extra lesje in de 'pootjes' van Tonnie kwam geven. Twee doelpunten van junior Marleen waren het gevolg, waardoor we eindelijk loskwamen van de tegenstanders. We vonden het nog niet genoeg en ook de 12-9 lag snel in de korf. Boskant kwam nog terug tot 12-10, maar Kim ging weer steunen voor een 'pootje' en de 13-10 werd snel gescoord. Na de 13-11 van onze tegenstanders maakte Anne de score compleet: 14-11. We hebben deze wedstrijd erg veel steun gehad aan het enthousiaste publiek dat ons in Heesch kwam aanmoedigen, dus supporters bedankt!  Doelpunten van Loes van Gerwen (5x), Anne Lucius (2x), Marly van Crey (2x), Jet van Gerwen (2x), Marleen van Vugt (2x) en Cindy van der Steijn.  Altior 2 - BIO 2
Voor beide teams stond er veel op het spel. Wij moeten zelf alles blijven winnen om kampioen te worden, en BIO staat nog steeds in de degradatie-zone. We wilden er dus allebei vol voor gaan. Helaas dacht BMC daar blijkbaar anders over, die hadden namelijk een scheidsrechter moeten leveren, maar er kwam niemand opdagen. Gelukkig wilde de nét gedouchte scheids die de wedstrijd van het 3e had gefloten nog wel een potje meedoen, dus we konden met een onpartijdige scheids 10 minuten later beginnen. Deze tijd werkte in ons voordeel want nu had Susanne (die zich ernstig had verslapen...we denken nog over een straf) toch nog tijd om in te spelen. Tot onze grote schrik kwamen we vrij snel op een 0 - 1 achterstand. Dat zou ons toch zeker niet gebeuren! Gelukkig maakten we vrij snel de gelijkmaker waardoor we meteen weer meer zelfvertrouwen kregen. Ondanks goed verdedigend werk van BIO lukte het ons gemakkelijk om te scoren. We liepen dan ook uit tot een 8 - 1 voorsprong voor rust. In de rust de gebruikelijke verhalen: houd de rust en vooral de concentratie vast, we zijn er nog niet, we moeten nóg een helft vol aan de bak om te winnen. Waarschijnlijk heeft ook BIO in de rust een oppeppend praatje gehad. Zij speelden aanvallend wat sterker in de eerste fase na de rust. Hierdoor scoorden zij wat meer dan in de eerste helft. Ook ons lukte het om nog een aantal doelpunten te maken waardoor de eindstand 12 - 4 werd. In spanning hebben we nog afgewacht of Avanti ons al wat dichter bij het kampioenschap kon brengen, maar helaas won Flamingo's wel van hun. Het blijft dus spannend! Altior 3 – De Horst 3                7-12
BIO 3 – Altior 4
We gingen naar Veldhoven voor een goed resultaat want we konden stijgen op de ranglijst bij een overwinning. We gingen uitstekend van start maar kwamen toch achter 1-0 maar door goed spel kwamen we toch voor 1-2. BIO scoorde kort daarop de 2-2 maar we raakte er niet door in paniek en liepen daarna uit naar een voorsprong van 2-6. BIO kwam nog wel terug tot 4-6 maar we gingen rusten met een 4-7 voorsprong. Na rust ging de wedstrijd gelijk op en scoorde we allebei nog 2 keer zodat we met een verdiende overwinning huiswaarts gingen 6-9.

Altior 5 – SDDL 1                     7-7

De Horst A1 – Altior A1
We gingen naar Groesbeek om daar eens voor de verandering punten te gaan pakken !!Maar we begonnen te slap aan de wedstrijd en stonden binnen 10 minuten met 2-0 achter.Jasmijn bracht ons met een doorloopbal weer terug in de wedstrijd 2-1. Weer liep De Horst uit naar een 3-1 voorsprong maar we wisten met een doorloopbal van Marleen de schade beperkt te houden 3-2. Maar met een tempo versnelling net voor rust ging De Horst met een 5-2 voorsprong naar de kleedkamers. In de rust werden we erop gewezen dat we echt geen punten hoefden te gaan verspelen maar dat we sneller moesten gaan spelen en zuiniger met het balbezit om moesten gaan. In de 2e helft gingen we dan ook flitsend van start en met een doorloopbal van Marleen en ook van Collette  werd het 5-4. Even later bracht Marleen ons zelfs langszij 5-5. Maar we kregen De Horst niet over de knie en ze liepen weer uit naar 8-5. Marleen scoorde nog met een doorloopbal zodat de wedstrijd eindigde in 8-6. Jammer, het zat scheidsrechterlijk wat tegen maar we kunnen toch terugzien op een goede wedstrijd !!!! SCMH A1 – Altior A2               9-8

Blauw Wit B1 – Altior B1
Vandaag was het dan zover,onze kampioenswedstrijd uit tegen Blauw wit uit handel. Met vele  supporters en Toos (verrassing) Dort zijn geluks aap op de tribune, begonnen we fel aan de wedstrijd en door mooie aanvallen en afstandsschoten gingen we de rust in met 0-13. Na de rust was het een beetje gedaan en kreeg Blauw wit ook nog wat kansen. Maar het was Altior die er nog 2 scoorde  0-15  dus toen de scheids affloot konden we aan ons kampioens feestje beginnen. MEIDEN PROFICIAT!! we zijn trots op jullie. Nienke en Suzanne bedankt. Doelpunten van Myrna (5x), Sanne (4x), Nienke (2x), Liza (2x), Ellen en Nicole.

HorstHorsPrinses Irene W1 - Altior W2
We moesten tegen een voor ons nieuwe tegenstander. Al binnen 30 seconden kwamen we op 1-0 door een doelpunt van Lieke v. Z.. Voor de rust maakten we nog 9 doelpunten. Prinses Irene scoorde niet waardoor we in de rust met 0-10 voor stonden. Na de rust was het duidelijk dat één meisje van Prinses Irene beter snapte hoe ze moest verdedigen waardoor wij minder doelpunten konden maken. Het werd uiteindelijk 0-15 voor ons. Allemaal hebben we kei-hard gewerkt, en zijn we heel goed ons best blijven doen. Speciaal woordje voor Lieke v. Z. want 10 keer scoren is toch wel héél erg veel! De strafworpen wonnen we met 3-8.  Meiden jullie doen het hartstikke goed en leren elke week weer dingen bij. Ga zo door!