mijkevanschijndel.jpgVandaag konden we de derde plaats in onze poule veilig stellen, terwijl BMC, die de 4e plaats momenteel bezet, nog bezig is met de strijd om handhaving. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden. Onze pupil van de week was Mijke van Schijndel. De dag begon al meteen goed, we reden namelijk bij het vertrekken per ongeluk over onze eigen EHBO-koffer, die door dit voorval total loss kon worden verklaard.

Altior-BMC
Ondanks dat begonnen we geconcentreerd aan de wedstrijd. Er werd aan beide kanten goed gekorfbald, waardoor de wedstrijd gelijk op ging. Met een mooi afstandschot kon Anne in de laatste minuut voor de rust de stand op 9-7 in ons voordeel brengen. In de tweede helft wisten wij dit gat nog wel tot 3 doelpunten te vergroten, maar BMC knokte zich terug tot 12-12 in de 50ste minuut. Vijf minuten later was het door twee vrije worpen aan onze zijde weer 14-12 in ons voordeel. Vastbesloten om het 15de doelpunt nog te scoren, namen we wat veel risico, waardoor BMC nog terug kon komen tot 14-13 en er zelfs nog kansen voor 14-14 lagen. Gelukkig voor ons werden deze niet gescoord en konden we onze 5de overwinning op rij gaan vieren.

Doelpunten van Loes van Gerwen (6x), Jet van Gerwen (4x), Anne Lucius (2x), Marleen van Vugt en Irene van Zutphen. Volgende week spelen we tegen SVSH, de kampioen in onze poule.

Altior 2 – BMC 2
Vandaag zou het erom gaan spannen...wel of geen kampioen? De vorige keer hadden we weliswaar gewonnen van BMC, maar dat ging niet gemakkelijk. Met gepaste zenuwen traden we dan ook aan.

We kwamen vrij snel op voorsprong, maar even zo snel stond het weer gelijk. Gelukkig lukte het voor de rust nog wel om uit te lopen naar een verschil van 2 doelpunten, maar meer werd het ook steeds niet. Met een stand van 5-3 (althans dat denken we n.a.v. wat onze meest trouwe supprters zeggen) gingen we de rust in.

Voor de wedsrijd had Ruth al gezegd dat er fysiek gespeeld zou worden, dat was ten minste de ervaring van de vorige keer. In de eerste helft was dit al gebleken, links en rechts gekneusd en met bloedende krassen op de armen kwamen we de kleedlokaal in. De belangrijkste boodschap van Ruth was: blijf rustig, maak je niet druk en houd vooral je mond tegen de scheidsrechter.

De tweede helft lukte het beter om de rust te bewaren. Nog steeds bleven we op 1 of 2 doelpunten voorsprong komen, maar het was ten minste een voorsprong. Verdedigend hielden we het goed dicht, mede door niet aan de kant te gaan wanneer we bijna (of helemaal|) omgebeukt werden. In de laatste 5 minuten kwamen we door een prachtig kort schotje van Merel op 3 doelpunten voorsprong. Dit gingen we uiteraard niet meer afgeven! We hebben de wedstrijd rustig uitgebald en konden met een 10-7 eindstand alvast voorzichtig gaan denken aan een kampioensfeestje over 2 weken! (Voor de liefhebbers, op 1 maart, om 13.35 uur in zaal De Postel in Someren!)

Er is hard geknokt, letterlijk en figuurlijk, maar we hebben ons niet laten kennen en de punten gewoon mee naar huis genomen. Suzanne: goed gespeeld, we hopen dat je lekker hebt geslapen naderhand én dat je dit de volgende keer gewoon van tevoren doet!
EN TOEN WAREN WE INEENS KAMPIOEN !!!

Zitten we rustig thuis ons ieder voor zich mentaal voor te bereiden op de kampioenswedstrijd over 2 weken. Krijg ik een telefoontje van Manon. Zoals het een goed aanvoerder betaamt heeft zij contact gezocht met de sporthal waar Falmingo's speelde tegen Peelkorf. Haar werd medegedeeld dat de uitslag 8-7 was. Manon baalde, ervan uitgaande dat Flamingo's gewonnen had. Tot Loes naar Manon belde en haar feliciteerde met het kampioenschap. Manon had er even niet aan gedacht dat Flamingo's uit speelde en dat Peelkorf dus de punten had gepakt.

Heel raar, zo thuis te zitten en kampioen te zijn geworden. We willen er dan ook in Someren over 2 weken een mooi feestje van maken en hopen op veel supporters!

Ona 2 – Altior 3
Uitslag: 10-8

Altior 4 – De Kangeroe 3
We gingen voortvarend van start en kwamen voor met 2-0 mede door Marlies met een prachtig afstandsschot !! We kwamen geen moment in gevaar en liepen uit naar een 7-2 voorsprong. Maar De Kangeroe gaf zich niet gewonnen, ze kwamen terug in de wedstrijd en profiteerde van een slechte fase aan onze zijde, het werd 7-6. Maar we bleven kalm en konden gelukkig de wedstrijd afsluiten met een 9-6 overwinning.

De Wilma’s A1 – Altior A1
We begonnen sterk aan de wedstrijd en stonden door een benutte strafworp van Marleen binnen 5 minuten voor met 0-1. Het werd 1-1 maar met een doorloopbal van Jasmijn werd hetweer 1-2. De Wilma’s namen een voorsprong maar door korte schotjes van Merel en Collette werd het 3-4. Daarna liepen De Wilma’s uit naar een 8-4 voorsprong. Marinka scoorde met een doorloopbal de 8-5. Maar het team uit Wilbertoord liep verder uit en konden wij even niet bijblijven 11-5. Met wederom een doorloopbal nu van Marleen werd het 11-6. De Wilma’s waren in de afwerking beter als wij en konden de score verder opvoeren 13-6. Collette bracht met een doorloopbal de 13-7 op het scorebord. Wij hadden niet het vermogen om door te gaan en het werd 15-7. Wederom met een doorloopbal bracht Simone de score op 15-8. Maar de wedstrijd was allang gelopen en werd het zelfs 16-8. Marleen benutte nog een strafworp waardoor het 16-9 werd. Maar De Wilma’s wisten niet van ophouden met scoren en zo werd het uiteindelijk 18-9. We hadden niet onze dag en het was een verdiende nederlaag !!!!

Altior E1 – Korfrakkers E1
We hebben weer gewonnen met 1-0 van de Korfrakkers. Het was een mooie doorloopbal van Lieke, aangegeven door Ilona. De strafworpen hadden we helaas net verloren met 7-8.

Avanti E2 – Altior E2
We hebben vandaag SUPER gespeeld, we moesten uit tegen Avanti. Al vrij vroeg scoorde Vera van Grinsven een doelpunt doordat Lieke v/d Heijden hem super meegaf, maar helaas was deze voorsprong van korte duur. We kwamen achter met 3-1 maar meiden allemaal super goed gespeeld. De straf worpen verloren we met 9-5 maar onze straf worpen waren wel goed he!

Altior W1 - Flash W1
Met een inval-coach die ons voor de wedstrijd nog gauw even wat aanwijzingen gaf begonnen we aan de wedstrijd.In eerste instantie waren we een beetje onder de indruk van een heel groot meisje dat er bij Flash in stond. Dit was gelukkig zo over en kwamen we er achter dat wij wel niet zo groot, maar zeker ook wel sterk waren. We konden goed overgooien, kregen mooie kansen, maar maakten ze helaas niet allemaal af. Een paar gelukkig wel waardoor we met 3-2 hebben gewonnen. Ik heb geen idee hoeveel het in de rust was. Wel weet ik dat Joni 2 doelpunten heeft gemaakt en Evi 1.

De strafworpen wonnen we zelfs met 10-3!. Meiden: super gespeeld en goed jullie best gedaan. Ik vond het leuk om bij jullie te mogen invallen!

Altior W2 - Flash W2
Toen we in Loosbroek aan kwamen bleek een team van Korloo bij ons uit de poule al kampioen te zijn. Binnen het breedtekorfbal kunnen er echter meerdere teams kampioen worden, en wij waren ook nog steeds kandidaat. Maar....dan moesten we wel winnen! En dat hebben we gedaan. Het lukte ons gemakkelijk om vrij te komen en te scoren. Ook het verdedigen ging goed, en het weer terugpakken van de bal als de tegenstander hem had onderschept zelfs nog beter. Uiteindelijk hebben wij 9 keer gescoord en de tegenstanders helemaal niet waardoor we met een overwinning van 9-0 naar een kampioenswedstrijd uit kunnen kijken. De strafworpen hebben we gewonnen met 8-4. En meiden, de moeder van Kristel heeft me ervan overtuigd dat ik op de 28e toch mee ga naar de wedstrijd, maar dat doe ik niet voor niets. Dan wil ik ook wel écht kampioen worden zodat Lotte en ik een dubbel feestje hebben !!!!!!