Korfbal

altior_2_kampioen_2008-2009.jpgSVSH – Altior

Vandaag speelden we een wedstrijd waarbij eigenlijk al niets meer op het spel stond: SVSH is twee weken geleden al kampioen geworden en wij waren al zeker van een mooie derde plaats. Maar SVSH was wel de enige ploeg uit onze poule waar we nog niet van hadden kunnen winnen en we wilden tijdens deze zaalcompetitie nog heel graag een keer 15 doelpunten scoren.

Redenen genoeg om er vol tegenaan te gaan dus. Met onze junioren Marleen en Susan in de basis begonnen we aan de wedstrijd. In de eerste helft konden we ondanks het lage aantal doelpunten SVSH nog goed bijbenen en we gingen de rust bij een 5-4 achterstand. In de tweede helft, Jamie was in het veld gekomen in plaats van Inge, lukte dit aanvankelijk ook wel, maar nadat wij een grote kans op 6-6 misten en SVSH direct daarna de 7-5 scoorde, kantelde de wedstrijd. SVSH liep uit naar 9-5 en dit gat wisten wij niet meer te dichten. Sophie werd nog gewisseld voor Susan en de eindstand was 12-9. Ondanks het goede spel van de 4 junioren Marleen, Susan, Jamie en Sophie hebben we het deze wedstrijd dus toch niet waar kunnen maken. Voor een deel hebben we dit ook zeker aan onszelf te danken, want het ontbrak op belangrijke momenten soms teveel aan felheid. Doelpunten van Marly van Crey (2x), Loes van Gerwen (2x), Jet van Gerwen (2x), Anne Lucius, Marleen van Vugt en Inge Ponsen.

Op 29 maart gaan we weer verder met de buitencompetitie, waar we de punten hard nodig zullen hebben voor handhaving. We spelen dan om 13.00 uur thuis tegen de Peelkorf.

SVSH 2 - Altior 2
Dit verslagje schrijf ik nog vóór de wedstrijd gespeeld is. Ik zag dat de aanvulling op ons laatste verslag niet meer was opgenomen, vandaar dat ik daar nu maar mee begin.Want...'s avonds na onze wedstrijd tegen BMC waren we ineens kampioen. Flamingo's had Peelkorf de punten gegund waardoor wij ineens niet meer in te halen zijn geworden! Een beetje raar, om thuis aan je toetje te zitten en dan via de telefoon te horen dat je kampioen bent geworden. We hebben hierdoor nog niet echt het gevoel dat kampioenen horen te hebben.Maar, en dat is precies de reden dat ik op zaterdag dit verslagje vast maak, daar gaan we morgen verandering in brengen. We spelen dan in Someren tegen SVSH die op de laatste plaats staan. We gaan er voor het gemak maar van uit dat we die wedstrijd winnen, daar gaan we ook ons uiterste best voor doen zodat we als waardige kampioenen een feestje kunnen gaan vieren! (Met 2-8 is de wedstrijd inderdaad gewonnen door het kampioensteam.)

Altior 3 – Oranje Wit 2
                                   5-10

Spirit 1 – Altior 4
We begonnen sterk aan de wedstrijd, kwamen wel achter met 1-0, maar liepen daarna uit naar een voorsprong van 1-3. Spirit kwam daarna terug in de wedstrijd 3-3 maar we gingen toch rusten met een voorsprong van 3-4. Na rust kwam Spirit ijzersterk uit de kleedkamers en we verzuimde om zelf te score zodat we achter kwamen met 6-4. We begonnen in de slotfase van de wedstrijd aan een inhaalrace en wisten toch nog een gelijkspel eruit te slepen 6-6.Sanne en Simone (met 3 doelpunten) bedankt dat jullie ons team kwamen helpen !! Altior A1 – DDW A1We begonnen niet al te sterk in de wedstrijd en kwamen achter met 0-3. Lisa bracht met een prachtig afstandschot de 1-3 op het scorebord. DDW scoorde daarop de 1-4 maar kort voor rust bracht Collette de stand terug op 2-4. Toen gingen we rusten en kwamen we terug met maar een ding voor ogen ….. scoren !!! Maar het liep geheel anders want de tegenstandsters liepen verder uit en wel naar 2-7. We kregen toch verschillende goede kansen maar we verzuimde om te scoren. Collette scoorde wederom met een doorloopbal en ook Lisa … weer met een afstandschot zodat het 4-7 werd. Maar we konden maar niet verder inlopen want weer was DDW ons te slim af en liepen uit naar 4-10. Pas in de slotfase scoorde Marleen twee keer met een prachtig afstandschot zodat we verloren met 6-10. De zaalcompetitie zit erop zodat we ons nu helemaal kunnen gaan concentreren op de veldcompetitie die weer van start gaat in het weekend van 28-29 maart !!

Altior B1 – Celeritas B2          8-3
Altior C1 – DDW C1                10-4

Altior C2 – De Kangeroe C2
Deze laatste wedstrijd van de zaalcompetitie moesten we tegen De Kangeroes uit Veghel. Karly maakte al snel de 1-0 met een doorloopbal. We speelden niet op ons best, maar dat lag ook wel aan de tegenstanders. De ruststand was 3-1, maar het had veel meer kunnen zijn. In de tweede helft ging het iets vlugger en was de eindstand 11-1. Nicole bedankt voor het meedoen. Doelpunten van Karlijn (3x), Karly (2x), Bo (2x), Sanne (2x), Nicole en Maartje.

Rosolo D1 – Altior D1                         11-4
BMC D2 – Altior D2                             9-0
Altior D3 – Blauw Wit D1                   2-3

JES E1 – Altior E1

We hebben gelijk gespeeld met 2-2, het was nog spannend de carnaval had nog een nasleep. Lieke had een mooie bal aangegeven zodat Ilona kon scoren  en in de tweede helft kon Kirsten nog een puntje pakken. Kirsten en Sanne bedankt

Altior E2 – Korfrakkers E4                             0-4
De Korfrakkers W3 – Altior W1                        0-7

welpen_2_kampioen_2008-2009.jpgDe Korfrakkers W4 - Altior W2
Vandaag ging het erom! We moesten spelen tegen De Korfrakkers W4, het team waar we de vorige keer met 5-0 van verloren hadden. En nog spannender...zowel Korfrakkers als wij zouden kampioen zijn bij winst. Overigens zouden wij altijd wel feest hebben want Lotte was jarig, maar een kampioensfeestje zou wel erg leuk zijn...Al snel kwamen we op een 1-0 achterstand. Dit was erg jammer want ons spel was duidelijk beter dan dat van de Korfrakkers. Gelukkig konden we vrij snel op 1-1 komen en lukte het ons zelfs om een 1-2 voorsprong te pakken.
Ondanks dat we goed overspeelden en heel goed ruimte maakten door vrij te lopen lukte het ook De Korfrakkers steeds om de bal te onderscheppen en, al friemelend, naar hun korf te komen. Doordat we in de verdediging niet altijd even goed opletten kwamen we weer op een gelijke stand 2-2.Het was een erg spannende wedstrijd, wat ook te merken was aan alle fanatieke supporters (voor beide teams) op de tribune. Ongeveer 5 minuten voor tijd kwamen we op een 2-3 voorsprong. Dit mochten we niet meer afgeven! En dat deden we inderdaad niet. Bij het eindsignaal stond het nog steeds 2-3 en waren we dus kampioen! Luna, Lieke v.Z, Kristel, Lieke van de H., Cathy en Lotte: KEI-GEFELICITEERD! Jullie hebben het absoluut verdiend.Marc, Rita en Tonnie: bedankt voor jullie komst en natuurlijk de medailles en traktaties. En verder alle ouders, tantes en andere supporters: bedankt voor jullie komst en aanmoedigingen.