altior-logo.jpgDeze streekderby was een erg belangrijke voor ons en we waren dan ook vastbesloten om te gaan winnen vandaag. De eerste helft ging erg gelijk op en de ruststand was 6-5. We voelden dat er meer in zat, maar dan moesten we wel beter gaan korfballen.

Helaas konden we het spel ook de tweede helft niet maken, waardoor we met een 8-8 gelijkspel het veld verlieten. Doelpunten van Anne Lucius (4x), Loes van Gerwen (2x), Inge Ponsen en Cindy van der Steijn.

Flamingo's 2 - Altior 2
Nadat onze wedstrijd vorige week werd afgelast in verband met de toestand van het veld (a.s. donderdag om 20.00 uur moeten we inhalen, thuis aan de Droevendaal!) moesten we vandaag direct aantreden tegen onze meest geduchte tegenstanders: Flamingo's. Het zou erg wenselijk zijn deze wedstrijd te winnen omdat we dan onze voorsprong wel erg ver zouden kunnen uitbouwen.
Flamingo's heeft namelijk hun wedstrijd vorige week verloren wat voor ons erg gunstig was.We begonnen niet goed aan de wedstrijd en kwamen vrij snel op 1-0 achter. Gelukkig konden we wel meteen aansluiten waarna er gewisseld werd. Vervolgens had onze aanval erg veel moeite met het gat van de korf te vinden. Met name in het 2e gedeelte van de 1e helft lukte het ons goed om aanvallen te maken en hierdoor kansen te creëren. Helaas lukte het vervolgens niet om deze kansen ook af te maken, maar aangezien het verdedigend vrij goed dicht zat scoorde ook Flamingo'n niet veel. Hierdoor gingen we rusten met een 3 - 2 achterstand.

Na de rust liep Flamingo's uit naar een voorsprong van 3 doelpunten en kwamen we op 5 - 2 achter. Hierna lukte het niet meer om nog aan te sluiten. We kwamen steeds wel terug tot 1 doelpunt, maar bleven achter de feiten aan lopen en konden niet meer gelijk maken. Helaas werkte aan het eind ook de scheidsrechter niet mee door ongeveer 5 minuten voor het eind, bij een stand van 8 - 7 een zuivere strafworp niet te geven (terwijl hij ze aan Flamingo's uitdeelde als kadootjes). Er werd nog wel gescoord door zowel ons als de tegenstander, maar helaas moesten we met een verlies van 11 - 8 naar huis.

Als we zelf... als de scheids... we hebben er allemaal niets aan. We hebben onze eerste verliespunten van buiten te pakken, en daar balen we met zijn allen stevig van! We zullen er kei-hard aan gaan trekken om de rest van de punten wel te halen en zo toch een kampioenschap te kunnen vieren!

EDN ’56 2 – Altior 4
Het was een lekker begin voor ons van de veldcompetitie want we gingen op bezoek bij een tegenstander waar we weinig van wisten. Maar het viel tijdens de wedstrijd reuze mee en we korfbalde dan ook weer een goede wedstrijd. We gingen met een overwinning naar huis die eigenlijk ook wel terecht was 1-6.

Swift A1 – Altior A1
We gingen vol moed naar Velden omdat we toch de vorige wedstrijd een lekker en goed gevoel hadden overgehouden over het spel. Na 10 minuten was het nog steeds 0-0 maar als we de kansen hadden afgemaakt hadden we met 3-0 voorgestaan. Maar dit gebeurde niet en het was Swift die gingen scoren.

De wedstrijd ging gelijk op en het was bij de rust 3-2. Na rust waren we vastbesloten dat er mogelijkheden lagen om eens punten te gaan pakken maar het pakte geheel anders uit en we bleven maar kansen missen en dat deed Swift niet zodat we de wedstrijd weer verloren al was het verschil klein ten opzichte van de vorige wedstrijd tegen hun. We gingen huiswaarts met een 7-4 nederlaag.

Korfrakkers D1 – Altior D1
Onze verdediging was vandaag niet zo sterk we verloren met 7-3. Silvia wist er twee te scoren en Kirsten een.Ondanks het verlies hebben we hard gewerkt en goed gespeeld.Volgende keer er weer tegenaan.

Altior D3 – Flash D2
Afgelopen zaalcompetitie heeft de D3 het goed gedaan. Ze zijn tweede geworden en dat met 5 punten verschil; met de nummer 3.  Deze zegereeks lijken ze voort te zetten in de buitencompetitie. De eerste wedstrijd wonnen ze al met 0-3 en ook zaterdag de 4e waren ze goed in vorm. Het eerste aanvalsvak deed het erg goed. Fleur verdiende veel ballen met uitverdedigen, Kim gaf mooi aan en Pleun liet haar meisje veel lopen. Door dit goede teamwerk kon Marleen 1-0 scoren. Snel werd het 1-1 maar Fleur wist de stand weer in ons voordeel te brengen, 2-1. Het andere vak had een wissel in de rust: Marije werd vervangen door Kaylee. Allebei deden ze het goed en ook Sanne, Demi en Lynn waren erg hard aan het werken. Hierdoor kwamen er goede kansen en uit een vrije worp scoorde Demi 3-1. Deze aanval kreeg op het einde van de wedstrijd veel mogelijkheden die ze allemaal zelf wilde benutten. Sanne bepaalde uiteindelijk de eindstand op 4-1. Goed gedaan meiden!

Prinses Irene E1 – Altior E1
Het was een spannende wedstrijd we gingen de rust in met 0-0, de tweede helft kwam Sanne in actie en scoorde 1-0 met een kort schotje, daarna scoorden de korfrakkers 1-1 gelijk. Lieke maakte de 2-1 met een mooie doorloopbal .Goed gespeeld meiden.

NDZW E1 – Altior E2

De E2 heeft een goede wedstrijd gespeeld.
De eerst helft begon niet erg goed, het was al snel 4-0.
De tweede helft lukte het met scoren.Vera zette ons eerste doelpunt: 4-1. Daarna scoorde de tegenpartij er nog 2, en wij ook. Het werd uiteindelijk 6-3. Allemaal gescoord door Vera. De strafworpen gingen een stuk beter. Met 3-4 hebben we die gewonnen. Gescoord door: Vera, Sanne, Yara en Mijke.

Altior W2 - Korfrakkers W3
Vorige week bleek op het laatste moment dat we niet hoefden te spelen, en eigenlijk was dat maar goed ook. Ondanks dat het ook deze week niet zo warm was was het wel een stuk beter dan de week ervoor.We begonnen goed en konden gemakkelijk naar onze korf komen. Helaas lukte het, daar aangekomen, niet meteen om te scoren. We hadden wel een tijdje nodig voor de eerste bal in de korf viel. Vervolgens moesten we gaan verdedigen. Dit ging prima. We konden steeds de bal vrij snel onderscheppen en dan goed naar onze eigen korf komen. We hadden ook redelijk wat doelkansen, maar helaas viel er in de eerste helft nog maar 1 extra in waardoor we met een 2-0 voorsprong iets konden gaan drinken.Na de rust gingen we vol goede moed verder. We speelden goed samen, keken naar de kansen van de anderen en konden ervoor zorgen dat de Korfrakkers niet konden scoren. Wij zelf scoorden nog 3 keer waardoor we de wedstrijd wonnen met 5-0. De strafworpen wonnen we met 6-5.

Meiden: jullie hebben laten zien dat jullie in de zaal terecht kampioen geworden zijn. Jullie spelen echt al heel goed. We kunnen in de trainingen zelfs alweer wat verder met het échte korfbalspelletje. Knap hoor!