altior.jpgOmdat we in de eerste helft van de veldcompetitie slechts 1 punt hadden weten te behalen en wel tegen Klimroos, waren we vastbesloten om ook vandaag niet met lege handen naar huis te gaan. Met junior Susan in de basis en 4 tweede-speelsters op de reservebank begonnen we fel en geconcentreerd aan de wedstrijd.

Na een spannende en gelijkopgaande eerste helft was de ruststand 6-8 in ons voordeel. Nu was het van belang om deze voorsprong uit te breiden om zo de overwinning veilig te stellen. Helaas lieten we Klimroos tot 7-8 komen en even leek het of de wedstrijd zou gaan kantelen, maar we hielden ons hoofd koel en brachten de stand op 7-11.

Weer lieten we Klimroos tot 2 punten naderen, maar met nog 8 minuten op de klok was de stand alweer 10-13. De thuisspelende ploeg ging hierna erg hangend verdedigen en wij maakten aanvallend een paar blunders, maar goed verdedigend werk zorgde ervoor dat Klimroos niet verder dan 11—13 kwam.

Dit betekende een puntenverdubbeling en onze eerste   overwinning deze competitie.  Doelpunten van Loes van Gerwen (5x), Anne Lucius (2x), Jet van Gerwen (2x), Cindy van der Steijn, Inge Ponsen, Irene van Zutphen en Marly van Crey. Volgende week spelen we om 13.00 uur thuis tegen Concordia, een belangrijke wedstrijd waarbij we alle support hard nodig zullen hebben.

Klimroos 2 - Altior 2
Opnieuw een belangrijke wedstrijd. Klimroos is een moeilijke tegenstander, en het zou wel wenselijk zijn om de 3 punten voorsprong op de nummer 2 te behouden. We gingen goed geconcentreerd van start maar konden toch niet voorkomen dat we achter kwamen met 1-0. Vrij snel konden we 1-1 scoren, en even ging het gelijk op.

We werkten allemaal kei-hard, zowel aanvallend als verdedigend en bij een stand van 2-2 lukte het ons om uit te lopen naar een voorsprong van 2-7. Door een lullige strafworp tegen was de stand met rust 3-7. Aangezien het veld van Klimroos opnieuw was ingezaaid en we helemaal achteraan op het trainingsveld van de voetbalclub speelden, zorgde onze inval-coach Tonnie voor ranja op het veld in de rust. Veel tactische aanwijzingen werden er niet gegeven. De eerste helft werd er goed gespeeld. Zaak was om dit ook vast te houden. Na de rust kwam Klimroos terug naar 4-7, waarna wij weer tegen scoorden. Steeds konden we een verschil van 3 tot 4 doelpunten behouden. Geen enkel moment konden we wat rustiger gaan spelen en denken dat we het wel uit konden ballen. We hebben van de eerste tot de laatste minuut geconcentreerd en hard moeten knokken. Het was dan ook een verdiende overwinning met 8-11.

Volgens mij spreek ik voor ons allemaal als ik zeg dat we er een voldaan gevoel aan overhielden. Via deze weg nogmaals Tonnie: kei-bedankt voor het coachen! En Lindsy: die 2 doelpunten waren een signaal van jullie baby dat je helemaal nog niet hóeft te stoppen met het spelen van wedstrijden. Maar als je liever de zondag vóór je bruiloft geen risico wilt lopen op blessures hebben we daar uiteraard begrip voor.

Astrantia 2 – Altior 3   3-10

Altior 4 – TOG 2
Dit was een wedstrijd die we eigenlijk niet hadden mogen verliezen maar we waren voor rust te slap en te traag om er een echte wedstrijd van te maken. Na rust kwamen we uit de kleedkamers met goede moed om er toch iets moois van te maken. Maar onze tegenstandsters waren en bleven sterker en sneller spelen zodat we de belangrijke punten niet hier konden houden en met lege handen bleven staan. We verloren met 4-5.

Recreanten Altior - Prinses Irene (wedstrijd van woensdag 15-04)
Tegen onze vorige wedstrijd tegen Korloo hoorde we al dat deze tegenstander een pittige was. Nou, daar hebben we ons dus niets van aangetrokken! Met twee doelpunten van Myrna Voets van de aspiranten B1, een afstandschot van Meriam en een doorloopbal van Ruth hebben we gewonnen met 4-2 ! Ilse van Keulen (die nog maar net aan het korfballen is) heeft ook meegedaan en we bedanken zowel haar als Myrna dat ze ons uit de brand wilden helpen ! De komende twee weken gaan we weer hard trainen en nemen het op woensdag 13 mei weer op uit tegen SCMH om 20.00 uur !

Jes A1 – Altior A1
We begonnen veel te slap aan de wedstrijd en stonden binnen enkele minuten al achter. We probeerde het wel maar de tegenstander (waar we in de zaal 2 keer gelijk tegen speelden) waren feller en doelbewuster. Bij rust was het 7-2. Na rust waren we wel iets feller geworden maar konden niet voorkomen dat we met 12-4 verloren.

SCMH E2 – Altior E1
Super, weer gewonnen, in de eerste helft kwamen we met 0-1 voor met een doorloopbal van Iona aangegeven door Sanne. Kort daarna volgde Jasmijn met een doorloopbal aangegeven door Iona 0-2.
Na de rust maakte Demi met pootje 1 een mooie doorloopbal 0-3, dit was de eindstand SCMH wist niet meer te scoren. De strafworpen wonnen we met 2-3.

Altior E2 – Sirene E1   5-0

Altior W1 – Korloo W2
Welpen 1 stonden tegenover Korloo W2. We hadden een flitsende start want Joni scoorde binnen 15 seconden de 1-0. Luca sprong regelmatig tussen haar meisje en de bal en wist zo de bal weer terug te brengen. Met succes want Joni zorgde voor de 2-0. Door goed verdedigingswerk van o.a. Noreen hielden we stand tot de rust. Na de rust gingen we goed van start maar wist Korloo toch een punt te scoren. Maar door goed samenspel van Yara, Evie en Silja kon Joni weer scoren. Korloo kwam nog dichtbij maar uiteindelijk hebben we met 3-2 gewonnen. De strafworpen hebben we nipt verloren met 7-8. Kei goed meiden, ga zo door.

Altior W2 - Concordia W1
Vandaag moesten we tegen een nieuwe tegenstander. Concordia is later toegevoegd aan onze poule en was voor ons als team nog helemaal onbekend. Al vrij snel in de wedstrijd werd duidelijk dat het geen gemakkelijk partijtje zou worden. Het lukte ons wel goed om de bal over te spelen en naar onze korf te komen, en ook het onderscheppen van de bal ging goed, maar het zelf maken van kansen lukte vandaag niet zo goed. We kwamen op 0-1 achter, maar gelukkig konden we zelf ook een doelpunt scoren waardoor we met 1-1 gelijk speelden. De strafworpen verloren we met 4-5.

Meiden, ik kan jullie zeggen dat ik zie dat jullie in het afgelopen jaar erg veel bij geleerd hebben. Jullie hebben zelfs al in de wedstrijd de taartpunten gespeeld. Kei-knap van jullie !!! En dat ik nu af en toe nóg meer wil zien van jullie komt vooral doordat jullie steeds laten zien veel te kunnen en willen leren. We gaan dan ook lekker verder met op de trainingen dingen bij te leren (b.v. nep-gooien en dan naar de korf lopen) en die in de wedstrijden te laten zien aan jullie ouders!