demi_verkuijlen.jpgAltior – Concordia
Vandaag stond er een hele belangrijke wedstrijd op het programma. Bij winst zouden we namelijk eindelijk van de laatste plaats verlost zijn. Onze pupil van de week was Demi Verkuijlen.

We begonnen zeer goed en binnen 5 minuten lagen de eerste twee doelpunten er al in: 2-0. Hierna ging de wedstrijd gelijk op, wat halverwege de eerste helft in een 3-1 stand resulteerde. Hierna was het zaak om de voorsprong snel uit te breiden en de wedstrijd zo langzaam onze kant op te trekken. Helaas stagneerde de aanval en wist Concordia langszij te komen tot 3-5. Verdedigend pakten we het hierna weer op, maar het zelfvertrouwen in de aanval ontbrak volledig. Alles kwam nu op het verdedigingsvak aan, die door hard werken ervoor zorgden dat de voorsprong van Concordia niet verder uitliep dan de 3-6 ruststand. Na een felle bespreking begonnen we weer vol vertrouwen aan de tweede helft en dat resulteerde bijna onmiddellijk in de 4-6 door Inge. Verdedigend bleef het sterk, waardoor we in de 58e m
 inuut de gelijkmaker konden scoren: 6-6. We voelden dat de overwinning erin zat en ondanks dat we aanvallend te gehaast gingen spelen, waren er zeker kansen op de overwinning. Helaas betekent een gehaast spel ook veel balverlies en een hogere druk op de verdediging. Uiteindelijk was het Concordia die met nog maar een paar minuten op de klok wist te scoren: 6-7. De eindstand was 6-8. Doelpunten van Inge Ponsen (2x), Jet van Gerwen (2x), Cindy van der Steijn en Marly van Crey. Door dit verlies zakken we steeds verder de degradatiezone in. Van de komende 3 wedstrijden zullen we minimaal 2 moeten winnen om nog een beetje kans op lijfsbehoud te hebben. Natuurlijk gaan we ervoor, te beginnen met de uitwedstrijd tegen SVSH op 10 mei om 13.00 uur in Someren-Heide.

Altior 2 – BIO 2
Met het einde van de competitie in zicht, en nog steeds 3 punten voorsprong op de nummer 2 was ook deze wedstrijd weer een belangrijke.
We begonnen sterk en konden snel op een 3-0 voorsprong komen. Hierna bleek heel duidelijk wat de opdracht van BIO was namelijk ballijnen verdedigen. Dit voor ons vervelende spelletje ging met name één van de vakken van onze tegenstanders goed af. We hadden er geen goed antwoord op waardoor we maar moeizaam nog tot scoren konden komen in de eerste helft. Het lukte gelukkig nog wel, maar ook BIO kon een aantal doelpunten maken. We gingen met een 5-2 voorsprong rusten.
In de rust gaf de coach duidelijke aanwijzingen: snel spelen en vooral niet te moeilijk. Gewoon 4-0 spelen en indraaien, dat kunnen pupillen nog wel!
Dus vol goede moed het veld weer in. Helaas kregen we eerst nog een tegendoelpunt te verwerken, waardoor het er even op leek alsof BIO nog gevaarlijk zou kunnen worden.
Gelukkig lukte het beide vakken goed om het verdedigend dicht te houden, en konden we zelf ook beter tot scoren komen. Hierdoor wonnen we de wedstrijd uiteindelijk nog met 9-3.
Over 2 weken spelen we onze volgende wedstrijd, uit tegen Korfrakkers 3. Helaas zullen we het dan moeten stellen zonder ons duo BUIK en buikje.
BUIK gaat vóór de volgende wedstrijd haar baby krijgen en buikje gaat aanstaande woensdag haar jawoord geven aan haar Rik (in de hoop dat hij hetzelfde zegt).
Kirsten: fijn voor je dat het bijna voorbij is. Veel succes en natuurlijk heel veel geluk voor jou, Dennis en Jelle met jullie nieuwe baby!
En Lindsy: een heel fijne dag. We komen er verschillende delen van meemaken. En ook voor jou, Rik en jullie kindje heel veel geluk gewenst!

Altior 3 – Concordia 2   5-7

Tovido 2 – Altior 4
Na de teleurstellende nederlaag van afgelopen week moesten we iets rechtzetten. De thuisploeg kwam op voorsprong maar we konden terugkomen tot 1-1. Daarna waren wij telkens de ploeg die op voorsprong kwam maar Tovido kwam elke keer weer terug. Bij de stand van 4-4 liepen we uit naar 4-6 en zag het er allemaal goed uit. Maar wederom kwamen de tegenstandsters terug tot 6-6. Maar we wisten toch weer op voorsprong te komen, het was Myrna die voor uiteindelijk de beslissende zorgde en zorgde dat we zo met een 6-7 overwinning huiswaarts keerde.

Celeritas 3 – Altior 5   8-10

Altior A1 – Spes A1
Wederom een sterke tegenstandster die we moesten proberen te gaan verslaan. Maar we kwamen snel achter en kwamen telkens net iets te kort. Spes was gewoon beter en sterker en konden wij niet voorkomen dat ze uitliepen naar een ruststand van 4-7. Na rust moesten we nog meer incasseren en konden we uiteindelijk niet voorkomen dat we werden verslagen met 5-14. Over twee weken gaan we het gewoon weer proberen !!

Altior A2 – Flamingo’s   2-4

Altior B1 – Fortuna B1   3-4

Geko C1 – Altior C1
Vandaag een hele belangrijke wedstrijd, omdat we bij winst een plaats op het NK veilig konden stellen. We begonnen super en kwamen al snel op een 3-0 voorsprong. De zenuwen namen het toch weer over, want kansen afmaken lukte daarna niet meer, waardoor Geko wist te naderen tot 3-2 in de rust. Gelukkig scoorden we in de tweede helft snel de 4-2, maar Geko wist toch tot 4-3 te komen en ook na de 5-3 kwam Geko weer terug tot 5-4. Dit was ook de eindstand dus………. NK NK NK!!!!

Odisco C1 – Altior C2   4-6

Altior D1 – DSV D1   2-1

Altior D2 – Boskant D1  1-3

Altior D3 – Korfrakkers D3
Terwijl hun eigenlijke coach aan het fluiten was maakten we er een leuke wedstrijd van. Aniek en Jet namen het coachen over en dat deden ze heel goed. Rondspelen en zelfs pootje 1 opzetten lukte. De korfrakkers hadden met 8-2 het nakijken. Het harde werken werd beloond met een snoepzak die ze kregen van de opa van Demi. Lynn beterschap en dametjes: op naar het kampioenschap!!!

Boskant E1 – Altior E1
Het gaat super: alweer gewonnen. In de eerste helft kwamen we op voorsprong met 0-1 door Demi kort erna nog een van Lieke: 0-2.  Na de rust waren we even onze concentratie kwijt en kregen we een punt tegen 1-2. Toch wist Charlotte er nog een te scoren 1-3. Goed gedaan dames en Lucy bedankt. De strafworpen wisten we te winnen met 3-8.

Alico E1 – Altior E2   2-2

Tovido W1 – Altior W1   0-0

Korfrakkers W3 – Altior W2
We waren een beetje laat in Erp doordat er bij de familie Van Kessel wat onduidelijkheid was over de shirtjes tassen van de verschillende welpen teams (maar niet meer tegelijk wassen!). Hierdoor hadden we geen tijd meer om voor de wedstrijd nog een paar keer te schieten. Snel beginnen maar…
Direct vanaf het begin waren we de beteren. We konden gemakkelijk de bal onderscheppen en naar onze korf brengen. We hadden ook verschillende doelkansen, maar ze wilden er niet zo gemakkelijk in (Lieke van Z.: volgende keer zorgen dat je iets dichter bij de korf staat als je schiet, 5 meter haal je echt nog niet!). Het lukte ons de eerste helft wel om 2 keer te scoren en we lieten geen enkele doelpunt door waardoor we met 0-2 de eerste helft afsloten.
In de rust namen we de strafworpen om wat van de verloren tijd in te halen. Enkelen van ons namen al goede onderhandse strafworpen (knap hoor Luna en Lotte!), anderen probeerden het liever nog bovenhands. Er gingen er 5 in, tegen 4 van de Korfrakkers.
De tweede helft gingen we verder waar we gebleven waren. We speelden goed over, speelden af en toe in de taartpunten en konden nog 2 doelpunten maken. Ook de tweede helft leverde het verdedigen voor ons geen problemen op waardoor we geen doelpunten door lieten.
De eindstand was dan ook 0-4 in ons voordeel.
Na de wedstrijd bedankten de aanwezige ouders de scheidsrechter voor de goede uitleg aan de kinderen tijdens de wedstrijd. Zij hadden er écht wat van opgestoken! Misschien toekomstige trainers/coaches/scheidsrechters? En anders blijven zij fanatieke ouders langs de kant die ook nog eens weten waar ze het over hebben…

Prinses Irene W1 – Altior W3
Het was een leuke wedstrijd. Helaas blijft het voor ons moeilijk om de bal in de korf te gooien, maar we doen ons best en het gaat al steeds beter! We verloren met 4-0.