altior-logo.jpgSVSH – Altior
Vandaag speelden we tegen de nummer 3 op de ranglijst: SVSH. We hadden flink getraind op het verdedigende spelletje van SVSH, zodat we vandaag hopelijk meer dan 2 doelpunten konden scoren (de uitslag van de thuiswedstrijd was namelijk 2-10).

We begonnen goed en de hele eerste helft ging de wedstrijd gelijk op, de ruststand was dan ook 4-4. In de tweede helft waren de eerste 2  doelpunten voor SVSH, maar we vochten ons terug en scoorden in de 55ste minuut de 6-6. Ondanks vele kansen aan beide kanten wilde de bal er hierna niet meer in. SVSH had pech bij twee vrije worpen, terwijl aan onze kant een strafworp werd gemist. Gelukkig was het 1,5 minuut voor het einde van de wedstrijd toch raak, met een afstandschot brachten we de score op 6-7. Deze voorsprong gaven we niet meer af en de punten gingen mooi mee naar huis. Doelpunten van Inge Ponsen (2x), Loes van Gerwen (2x), Jet van Gerwen, Irene van Zutphen en Cindy van der Steijn. Ondanks deze winstpartij staan we nog steeds op de
  laatste plaats en de kans op handhaving blijft klein, maar we gaan ons best doen om nog meer punten te pakken,  beginnende met de thuiswedstrijd tegen de kampioensploeg DDW aanstaande zondag om 13.00 uur.

Korfrakkers 3 – Altior 2
Al vóór de wedstrijd wisten we dat we het vandaag niet zo heel moeilijk zouden krijgen. De vorige wedstrijd eindigde in een 19-2 eindstand, dus er moesten wel scherpe doelen gesteld worden. Het eerste doel was om met minstens 15 doelpunten verschil te winnen, het tweede doel was om zelf de 0 te behouden.
We begonnen op zich goed, maar de eerste aanval had wat moeite met het afmaken van de kansen. Het duurde dan ook gauw een minuut of 5 voor we met een 0-2 voorsprong konden wisselen. Daarna ging het in een sneltrein-vaart. We scoorden gemakkelijk en snel waardoor het in de rust 0-13 was.
Tijd dus om de doelen een beetje bij te stellen. De 0 behouden bleef natuurlijk staan, maar 30 doelpunten maken leek haalbaar.
Na de rust gingen we dan ook enthousiast verder en even leken beide doelstellingen gehaald te worden. De 20 werd vrij gemakkelijk gehaald, en ook hierna bleven we scoren. Helaas voor ons maakte de Korfrakkers een tegendoelpunt. Het eerste doel was dus niet gehaald. En ondanks dat we goed bleven spelen en onze kansen afmaakten, bleven we op de 26 doelpunten steken. Jammer, ook het andere doel niet gehaald!
Al met al was het voor zowel ons als de tegenstanders een record, maar leuk was het voor geen van beiden echt.
Volgende week nieuwe ronden, nieuwe kansen: dan hebben we maar 1 doel : KAMPIOEN WORDEN !!! We moeten winnen van de Horst die derde staan op de ranglijst. Niet gemakkelijk maar wel haalbaar. We zullen stevig aan de bak moeten. Alle ondersteuning vanaf de kant is welkom dus langs deze weg doen we een oproep aan iedereen om te komen kijken. Zondag 17 mei om half 12 op het korfbalveld aan de Droevendaal.
Verder willen we als 2e langs deze weg Manon en Stefan van harte feliciteren. Op verzoek van Stefan heeft Manon besloten Tygo en Luca te wettigen door met Stefan te trouwen.
En Stefan: het ging er al een hele tijd over, maar nu het zo ver is zijn we met zijn allen verbaasd over de manier waarop je jouw Manon gevraagd hebt. Hoe lief en romantisch, complimenten van ons!

SVSH 2 – Altior 3  7-6

Altior A1 – SVOC ’01 A1
Het seizoen nadert zijn einde en we waren nog steeds op zoek naar onze eerste punten.
In onze laatste thuiswedstrijd zouden we eens alles van stal halen en een goede wedstrijd gaan neerzetten ! We gingen ook goed van start,  speelde fel en sterk en het ging dan ook in de
1e helft vrij aardig. De wedstrijd ging gelijk op en bij rust stonden we weliswaar met 3-4 achter maar dat was nog te overzien. Na rust waren we vastbesloten om de wedstrijd te doen kantelen. Het ging steeds beter en we kwamen voor met 6-4. Onze eerste overwinning van dit seizoen was ineens in zicht. Maar in de slotminuten werden we toch, door even te verzwakken en niet goed op te letten er weer op gewezen dat je in de hoofdklasse, met je koppie erbij moet blijven tot het laatste fluitsignaal !! Het werd uiteindelijk 6-6 dus ons eerste punt is binnen en we zullen zoals we vandaag speelden misschien toch nog op een overwinning mogen hopen.
We spelen nog twee uitwedstrijden en de tegenstandsters zijn gewaarschuwd !!

Altior E1 – Rodebo E1
Wat een spannende wedstrijd! We waren erg aan elkaar gewaagd en de ruststand was 0-0. Omdat we moesten winnen om in de strijd te blijven om het kampioenschap kregen we een oppepper in de rust. In de tweede helft scoorde Jasmijn met een schitterend afstandschot de 1-0. Dat was ook de eindstand. De strafworpen wisten we te winnen met 6-5. Goed gedaan meiden! Dat wordt een feestje op 23 mei!!!

Altior W1 – Flash W1
Het was zaterdag een spannende dag. Bij winst zouden we al kampioen zijn maar dat wisten de welpjes nog niet. (de trainsters/coaches en de ouders natuurlijk wel dus stonden de ouders aan de kant bijna net zo hard mee te roepen als de dames op het veld). Het liep allemaal een beetje rommelig. We kregen geen grip op de wedstrijd. Gelukkig scoorde Joni de 1-0. Colette en Danique hamerden nu vooral op een goede verdediging en goed samenspel. Luca was weer de perfecte stoorzender voor de tegenpartij en wist weer veel ballen terug te krijgen. Noreen en Evie bleven goed verdedigen zodat de gelijkmaker werd afgekeurd en we de rust ingingen met nog steeds een voorsprong.  Na de rust bleef de wedstrijd rommelig. We voelden het kampioenschap al (de welpjes wisten het nu ook) maar we bleven alert. Helaas waren zowel de doelpunten van Luca en Joni verdedigd. Maar door goed afvangen en verdedigen van o.a. Silja kreeg Flash geen kans meer zodat we de wedstrijd hebben gewonnen met 1-0. We zi
 jn kampioen. De strafworpen gingen helemaal niet vandaag en die verloren we met 3-7. Omdat Yara er niet was gaan we kampioenschap zaterdag vieren met een fantastische wedstrijd tegen Korloo om 9.30 uur in Loosbroek. Joni, Noreen, Yara, Luca,Evie en Silja Hartelijk Gefeliciteerd. Colette en Danique ook jullie gefeliciteerd met het behaalde succes.

Altior W2 - Be Quick W1
We begonnen goed aan de wedstrijd en speelden snel en goed over. Helaas was te merken dat de vakantie nog niet helemaal uit de hoofden en lijven was want hoe langer de wedstrijd duurde, hoe slechter het ging. In de rust stonden we met 2-1 voor. De strafworpen die we in de rust hebben genomen hebben we gewonnen met 5-1.
De tweede helft bleven we op zich goed overspelen, maar werden er ook nog redelijk veel gooi- en vang fouten gemaakt. Gelukkig konden we wel nog 2 keer scoren waardoor we met 4-1 wonnen.
Volgende week spelen we tegen Korloo, daarna hebben we een week vrij, en als we tegen Korloo winnen, spelen we op 30 mei om 10 uur een wedstrijd om het kampioenschap. We moeten dan uit naar Concordia tegen wie we thuis met 1-1 gelijk hebben gespeeld. Als..... want om kampioen te worden zal er wel hard gewerkt moeten blijven worden, en zullen jullie vooral ook af en toe naar de coach moeten luisteren!
We gaan er ons best voor doen, nietwaar meiden?

Altior W3 – Avanti W1               1-4        Strafworpen   1-5