altior-logo.jpgAltior – DDW
Vandaag mochten we aantreden tegen de kampioen uit onze poule. We startten sterk en de eerste helft ging volledig gelijk op. De ruststand was 7-8 in het voordeel van DDW. In het begin van de tweede helft werd het niveauverschil tussen de ploegen even pijnlijk duidelijk, toen de gasten uit Hooge Mierde vlot uitliepen naar 7-12.

Hierna wisten we het wel weer op te pakken, maar we kwamen niet verder dan 9-13. Doelpunten van Loes van Gerwen (3x), Marleen van Vugt (3x), Anne Lucius (2x) en Cindy van der Steijn. Onze kansen op handhaving in deze poule zijn door dit verlies weer wat geslonken. We zullen volgende week om 13.00 uur tegen Stormvogels in Luyksgestel moeten winnen om nog een hele kleine kans op nacompetitie te behouden.

Altior 2 - De Horst 2
Al op zaterdag, nog geen wedstrijd gespeeld, maar toch al een verslag. Dat betekent dat we hebben gewonnen en dus voor de 2e keer in één seizoen kampioen zijn geworden! Met vooruitziende blik een stukje schrijven dus. De uitslag kan ik niet geven, die weet ik uiteraard zaterdag nog niet (de wedstrijd werd met 13-7 gewonnen). Wat ik wel al weet is dat het vast geen gemakkelijke wedstrijd zal worden. De Horst is een erg jong team, met bergen energie. Nou zijn wij ook niet allemaal even oud, en sommigen (met name onze vaste reservekrachten) zijn zelfs gewoon jong te noemen, maar de junior leeftijd hebben wij toch allemaal wel al enige tijd achter ons gelaten. Dat wordt dus hard werken geblazen. Voordeel van het wat ouder zijn is het feit dat wij een bepaalde routine en ervaring hebben die onze jonge tegenstanders dan weer niet hebben. Dit bleek tijdens de vorige wedstrijd tegen De Horst ook. Door goed verdedigend werk en het nodige "flanumeren"  van onze kant hebben we de wedstr
 ijd toen goed naar ons toe kunnen trekken en uiteindelijk gewonnen met 4-10. Hoe het ook zij, we zullen vol aan de bak moeten, en als dit stukje in de krant komt is het ons gelukt om te winnen en, na een kampioenschap in de zaal, ook buiten als beste te eindigen. Dat betekent volgend seizoen reserve Top-klasse... heel zwaar en moeilijk, maar zeker niet onmogelijk om ons te handhaven. We gaan er in ieder geval met zijn allen de schouders weer onder zetten en ik hoop dat de positieve lijn die we dit jaar hebben ingezet gehandhaafd blijft, zowel binnen als buiten de lijnen!

Altior 3 – Emos 2  11-8

Altior 4 – SCMH 4
We moesten vandaag tegen de “oudjes” van SCMH , want er waren veel speelsters die in vroegere tijden ,,, die van coach Rita ,,,, in het 1e team stonden. Maar we begonnen toch goed aan de wedstrijd en hadden ze de 1e helft goed onder controle wat dan ook een ruststand van 4-4 opleverde. Na rust weet niemand de oorzaak maar was SCMH veruit de betere en konden onze “jongere” meiden ze niet meer bijbenen !! We deden er wel alles aan maar moesten toch onze meerdere erkennen in de dames uit Mariaheide. We verloren met 5-9.

Rosolo 6 – Altior 5               21-1

SCMH – Altior Recreanten
Met iedereen compleet begonnen we aan onze laatste buitenwedstrijd.
Het liep wel lekker in beide vakken, al openden SCMH de score met een strafworp.
Tip voor Astrid: Nooit de bal aanraken als je achter je tegenstander staat.
Na de 1-0 werd het snel 1-1 door Anja (...) door een lucky doorloopballetje.
Toen de vakken werden gewisseld, was het weer even zoeken naar het juiste spelletje.
Pootje 1 en indraaien wilde niet echt lukken omdat SCMH er behoorlijk dicht op zat.
Door een afstandschot van Ingrid kwamen we voor te staan maar helaas werd het 2-2
en na de rust ging het niet meer zoals het de eerste helft ging.
De kansen wilden er maar niet in! We moesten moe, verloren met 4-2, maar voldaan terug naar huis.
De tegenstander sprak van een fijne wedstrijd van alle teams waar ze dit seizoen tegen hadden gespeeld!!
Wij zijn toch ook hartstikke gezellig, we zetten het voort in de nieuwe competitie!
Goed gespeeld dames, ga zo door !

Klimroos A1 – Altior A1
Het was de wedstrijd van de gemiste kansen want we hadden hier niet hoeven te verliezen.
Maar als je 6 opgelegde kansen en 3 strafworpen mist dan verdien je eigenlijk niet om te winnen. Maar achteraf hadden we toch goed gespeeld en waren we echt niet de mindere maar de tegenstandster benutte wel elke kans en zo verloren we met 10-5. Het 5e doelpunt was trouwens een hele mooie … het was een prachtig afstandsschot van onze invalster Nicolle van de B1… die goed inviel !!! Kei-bedankt en dan pakken we volgende week maar onze punten !

Korloo W3 - Altior W2
We zouden vandaag wel moeten winnen om de beste uitgangspositie te hebben voor het kampioenschap.
We begonnen dan ook goed aan de wedstrijd. Er werd erg snel overgespeeld en we hielden de bal lang in ons bezit. Korloo kwam er nauwelijks aan te pas. Zodra zij de bal onderschepten lukt het ons weer gemakkelijk om hem terug te pakken zodat wij de meeste kansen hadden op een doelpunt.
Helaas speelden we op een kleine korf waardoor de kansen die we kregen en de doelpogingen die gedaan werden niet resulteerden in een doelpunt.
In de tweede helft zakten we een beetje in. Ik had het idee dat een paar meiden niet helemaal wakker waren en in ieder geval niet lieten zien wat zij kunnen. Dit was erg jammer omdat we hierdoor ook minder kansen konden creëren.
Overigens is dit natuurlijk ook te danken aan het goede verdedigende werk van Korloo! Ook de laatste paar kansen konden we niet benutten waardoor we met 0-0 gelijk speelden. De strafworpen verloren we met 4-3.
En meiden: sinds een paar weken zie ik dat het iedere week in plaats van beter juist een beetje slechter gaat. Dit is natuurlijk erg jammer want ik weet dat jullie wel al heel veel kunnen. En om dus nog kampioen te kunnen worden zullen jullie persé moeten winnen van Concordia, een erg goede tegenstander zoals jullie weten! Dus: over 2 weken nog een keertje je uiterste best doen, misschien kunnen we dan tóch nog een kampioenschap vieren!

Korfrakkers W1 - Altior W3
Vandaag stond al weer de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. We begonnen goed aan de wedstrijd, maar helaas was de tegenstander erg snel en stonden we al gauw met 2-0 achter. Daarna ging het verdedigen een stuk beter en konden we onze meisjes goed bijhouden en stonden we ook goed met de billen naar de korf. Met rust was het 3-0.
In de tweede helft gingen we zelf ook beter aanvallen. We keken goed naar elkaar en het vrijlopen ging al steeds beter. Zo goed zelfs dat Nikki vanaf de zijlijn helemaal vrij naar de korf kwam gerend, de bal kreeg en een doelpunt scoorde. En als de tegenpartij de bal had, probeerden we het ze moeilijk te maken door proberen er tussen te springen. Helaas scoorde Korfrakkers nog 2 keer, waardoor we met 5-1 verloren. De strafworpen verloren we met 6-2, de doelpunten waren van Joa en Noa.
Jullie hebben vandaag laten zien dat jullie al heel veel geleerd hebben. Maar we moeten blijven oefenen op vrijlopen en hoog schieten, zodat we volgend seizoen iedere wedstrijd een doelpuntje meer kunnen maken.