altior_pupillen_e1.jpgStormvogels – Altior 12 - 12
Vandaag een zeer belangrijke wedstrijd voor Altior. Bij winst zouden we namelijk nog kans maken op nacompetitie om handhaving, bij gelijkspel of verlies zouden we direct degraderen. Voor Stormvogels uit Luyksgestel stond er niet meer zoveel op het spel en ze kampten ook nog met enkele blessures, dus het zat er vandaag zeker in om de punten te pakken.

De wedstrijd begon met snelle doelpunten aan beide kanten en binnen een paar minuten was het 2-2. Hierna ging het wat minder vlot, maar het lukte ons om een gat van 2 doelpunten te slaan: 2-4. Via 3-5 en 4-6 was de ruststand 5-6. We voelden dat het er in zat, maar we moesten in de tweede helft een gat zien te slaan om de overwinning veilig te stellen. Dit leek te lukken en we kwamen op een 6-9 voorsprong. Helaas gingen we hierna rommelig spelen, waardoor we Stormvogels de kans gaven om weer dichterbij te kruipen en zelfs op gelijke hoogte te komen. Via 9-10 werd het 10-10, maar met nog één minuut te spelen was de stand op het sco
 rebord 10-11 in ons voordeel. Via een vrije worp werd het toch weer 11-11, maar in de laatste paar seconden wisten we weer op een voorsprong te komen via een strafworp. Meteen uit de uitbal wist de Luyksgestelse ploeg ook nog een strafworp te versieren en te verzilveren, waardoor de eindstand 12-12 was. Doelpunten van Loes van Gerwen (4x), Jet van Gerwen (3x), Anne Lucius (2x), Cindy van der Steijn, Irene van Zutphen en Marleen van Vugt. Helaas is degradatie door dit gelijkspel een feit, maar volgend jaar gaan we er weer volop tegenaan in de overgangsklasse.

Prinses Irene 2 – Altior 2   11-14

SVOC 2 – Altior 3    8-8

Nijnsel 1 – Altior 4
We konden vrijuit spelen want er stond niks meer op het spel na de nederlaag van vorige week. We gingen mede dankzij aspirant Myrna met een overwinning naar huis 5-8.

Altior 5 – Bauw Wit 2    10-8

Emos A1 – Altior A1
Het was onze laatste wedstrijd en dus ook de laatste kans om de punten mee te nemen naar huis. We gingen goed en agressief van start en hadden Emos geheel in onze macht. Maar 10 minuten voor tijd, we hadden een voorsprong van 6-10, ging Emos  een inhaalrace beginnen. We konden niet meer ons spelletje spelen en gingen totaal de mist in en bleef er van de voorsprong niets meer over.
We gingen huiswaarts met een 11-10 nederlaag en sloten zo ons seizoen af zoals we waren begonnen alleen nu met toch een gevoel dat er meer in had gezeten !!!!
Meiden allemaal bedankt, jullie weten nu wat het is om in de hoofdklasse te spelen en daarom hopen we volgend seizoen beter en sterker terug te komen !!!