Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Korfbal

thumb_altior-logo.jpgERP - Het korfbal levendig houden. Dat wil de organisatie van de korfbal-awards bewerkstelligen met prijzen voor ondermeer 'beste aanvalster', 'beste verdedigster' en 'beste korfbalster'.

De nominaties waren al een tijdje bekend, maar vrijdagavond wordt om 20.00 uur eindelijk duidelijk wie thuis een beker op de schouw kan gaan zetten.
In zaal De Paal in Erp krijgen de korfbalsters, coaches en scheidsrechters het verlossende woord.

Het is inmiddels traditie geworden: het korfbalseizoen afsluiten met de korfbal-awards. "Het is leuk om elkaar niet alleen als competitie te zien, maar gewoon samen een pilsje te pakken", zegt Elles van der Heijden van de organisatie. "Zo leren teams van allerlei clubs elkaar ook op een andere manier kennen. Buiten het speelveld om."

De opzet dit jaar is wel wat anders. De awards worden alleen uitgereikt aan deelnemers van de zaalcompetitie. "Het is een publiek geheim dat de binnencompetitie het absolute trekpaard is van het vrouwenkorfbal", zegt Maaike van Oort, die samen met onder anderen Van der Heijden verantwoordelijk is voor de avond.

Alle damesteams mochten twaalf stemmen uitbrengen op hun favorieten binnen de competitie. Maar niet ieder team was daar even happig op. "Sommige clubs doen niet mee omdat ze zelf nooit worden genomineerd, of omdat ze denken dat er altijd dezelfde teams worden genomineerd, maar dat is echt onzin. Onder de nominaties zitten inderdaad vaak speelsters van korfbalclub De Korfrakkers uit Erp, maar dit jaar staan er ontzettend veel korfbalsters van andere clubs op het lijstje", stelt Van der Heijden.

In totaal zijn er 41 nominaties in twaalf categorieën, waarvan vier 'Korfrakkers'. Jori Verwegen is genomineerd voor beste aanvalster in de topklasse, Ingrid Claasse voor beste verdedigster in de topklasse en Anke van Helvoort voor beste coach in de topklasse. Eline Kerkhof is genomineerd in maar liefst drie categorieën in de juniorenklasse: beste aanvalster, beste verdedigster en beste korfbalster. Daarnaast zijn er nominaties onder de speelsters van Altior (Loes en Jet van Gerwen) uit Heeswijk-Dinther, Spes uit Milsbeek en Be Quick uit Nuland.

Het doel van de awards is speelsters en coaches in de schijnwerper te zetten. Maar daarbij worden de scheidsrechters niet overgeslagen. Ook zij maken kans op een prijs. "We hopen we dat we het korfbal met de awards meer onder de aandacht brengen en dat er meer clubs gaan investeren in jeugd en topteams", aldus Van der Heijden.

Bron: Brabants Dagblad, door Maike de Vocht.