thumb_altior-logo.jpgBlauw-Wit 1 – Altior 1: Op zondag 6 september traden de senioren 1 van Altior vol vertrouwen aan tegen Blauw-Wit uit Handel. De eerste 15 minuten van de wedstrijd liepen niet zoals gepland en we wisten nauwelijks te scoren.

Talloze kansen vielen naast de korf en omdat de ballen er bij de thuisploeg wel in vielen, keken we al snel tegen een 5-2 achterstand aan. Het kostte de volledige eerste helft om weer aan te sluiten, maar bij rust was de stand weer gelijk: 7-7. In de tweede helft bleef het afmaken van de kansen erg moeizaam gaan en door het gehaaste spel werden er ook onvoldoende kansen goed uitgespeeld. Hierdoor kwamen we niet verder dan een 11-11 gelijkspel.

Ondanks het feit dat we een puntje te weinig mee naar huis hebben genomen, zijn we niet geheel ontevreden over de wedstrijd. Met wat meer rust in ons spel en een hoger scoringspercentage zijn we van plan nog heel wat moois laten zien in de volgende wedstrijden. De doelpunten waren vandaag van Loes van Gerwen (3x), Jet van Gerwen (2x), Anne

Lucius (2x), Inge Ponsen, Jessica van Houtum, Marly van Crey en Marleen van Vugt. Volgende week spelen we om 13.00 uur thuis tegen TOG, maar eerst spelen we donderdag nog een bekerwedstrijd tegen Prinses Irene om 20.00 uur in Nistelrode.

SVSH 2 – Altior 3 4 – 1

De Korfrakkers 4 – Altior 4 7 - 4

SVOC ’01 A1 - Altior A1

We begonnen de competitie met een paar nieuwe meiden bij het team en kwamen flitsend uit de startblokken met een paar goede aanvallen en een mooie score van Sophie 0-1. Daarna zwakte het iets af en kwamen we net de ruimte en snelheid te kort om afstand te nemen. De tegenstandsters benutte wel de kansen en konden zo uitlopen naar zelfs een 8-1 voorsprong. Wij hadden in die tussentijd wel 6 goede kansen gehad en ook nog 2 strafworpen gemist !!!

Michelle bracht de stand nog op 8-2 maar verder konden we geen potten breken. Volgende keer zullen we zeker sneller en trefzekerder moeten zijn om een overwinning af te dwingen.\

Stormvogels B1 - Altior B1

Stormvogels begon erg fel aan de wedstrijd en we waren hierdoor een beetje overdonderd. Toch kwamen we op een 0-1 voorsprong door een mooi afstandschot van Nicolle. Vlak daarna scoorde Stormvogels de 1-1 en de 2-1. Al snel na de aanvallen van Altior scoorde Stormvogels 3-1 en na de teambespreking tijdens de time-out zelfs de 4-1. Uiteindelijk scoort Nicolle nog voor rust de 4-2 door middel van een doorloopbal. Tijdens de rust werd besproken dat er meer op schot moest worden gespeeld en dit werd de tweede helft een stuk beter uitgevoerd. Er werd sneller gespeeld en veel ballen werden onderschept. Lisan scoorde een doorloopbal maar helaas werd deze (onterecht) afgekeurd. Pien scoorde het laatste doelpunt van de wedstrijd, eentje van grote afstand. Helaas ging het fluitsignaal en de wedstrijd werd verloren met 4-3. Op basis van de tweede helft hadden we toch wel een puntje verdiend maar het zat er vandaag niet in. Volgende week spelen we thuis tegen HBSV om 14:00 uur.

Altior C2 – NDZW C1

Het was de eerste wedstrijd dus het was weer even wennen. We gingen goed van start en vlak voor rust scoorde Lobke de 1-0. NDZW scoorde meteen de gelijkmaker 1-1. Na de rust weet NDZW er, ondanks ons harde werken, nog twee in te gooien: 1-3. We geven ons niet gewonnen en via doelpunten van Lobke en Marlijne komen we op een 4-3 voorsprong. Helaas scoort NDZW de gelijkmaker nog net binnen de tijd. Eindstand 4-4.

Altior E1 – De Kangeroe E1

Vandaag onze eerste wedstrijd thuis tegen Kangeroe het was allemaal wel weer even spannend omdat we weer een nieuw team hebben maar het is helemaal goed gekomen . Jullie hebben het super gedaan de eerste wedstrijd we hebben gewonnen met 2-0. Fleur van eerd en Sanne van de Heuvel hadden allebei gescoord. Ook de strafworpen wisten we te winnen.

Korfrakkers F3 - Altior F2

Het vorige seizoen hebben we helaas niet als kampioenen kunnen afsluiten, hoewel het wel verdiend was geweest. Voor degenen die het niet wisten: in het allerlaatste speelweekend vóór de vakantie hebben de welpen 2 (inmiddels grotendeels F2) gespeeld om het kampioendschap. Het was een spannende wedstrijd waarin de vooral oudere en grotere kinderen van Concordia de overhand hadden. We deden ons stinkende best maar hebben helaas niet kunnen winnen waardoor we als 2e de competitie hebben afgesloten. Helaas, maar hoopvol voor het volgende seizoen...

En dat begon voor ons op 5 september met de wedstrijd tegen de F3 van de Korfrakkers, zonder Luna omdat ze ziek was maar mét Kristel die wel bij ons wilde invallen. We waren wat laat in Erp en door het nodige getreuzel in de kleedkamer hebben we amper in kunnen spelen. Dit was in de wedstrijd echter niet te zien! Na goed en snel overspelen maakte Lieke van Z. in no-time 0-1 met een mooi afstandsschot en even snel scoorde ze nog een keer, 0-2. We bleven goed geconcentreerd verdedigen en het lukte ons goed om, als Korfrakkers de bal had, deze snel weer te onderscheppen en terug te brengen naar onze eigen korf. Door goed samenspel en soms luisteren naar de aanwijzingen van de coach kon ook Lotte voor rust nog scoren. Helaas scoorde ook Korfrakkers voor de rust een keer waardoor we met een stand van 1-3 ranja konden gaan drinken. Na de rust bleven we goed spelen maar lukte het niet meer zo goed om vrij te komen en vooral ook niet om de kansen die we kregen af te maken. Slechts éé

n keer kon Lieke van Z. het gat van de korf nog een keer vinden waardoor we de wedstrijd met 1-4 wonnen.

Vervolgens moesten de strafworpen nog genomen worden. Alle meiden namen hem netjes zoals het hoort: onderhands, hartstikke knap! Het lukte ons om er 7 in te gooien tegen 4 van Korfrakkers. Ook dit hebben we dus gewonnen.

Meiden: ik heb een goede wedstrijd gezien en hoop dat we dit vol kunnen houden. Jullie hebben kei-hard gewerkt en heel goed gespeeld! Als jullie nou tijdens de trainingen wat beter opletten af en toe kunnen we echt al beginnen met het aanleren van korfbalspelletjes. Ik denk zeker dat jullie dat kunnen en dat we daardoor nog veel wedstrijden kunnen winnen!

En Kristel: super bedankt dat je met ons mee wilde doen!