090913_altior_1_-_tog_1.jpgOp zondag 13 september speelden de senioren 1 van Altior hun eerste thuiswedstrijd op het nieuwe kunstgrasveld tegen TOG 1. Na het gelijkspel van vorige week waren we vastbesloten om vandaag te winnen.

Al snel bleek dat wij vandaag duidelijk de sterkere ploeg waren en het vasthouden van de punten zou dan ook geen probleem moeten zijn. Helaas liep dat allemaal anders. Het creëren van kansen bleek namelijk geen enkel probleem, het afmaken helaas wel.

Hierdoor maakten we het onszelf onnodig moeilijk en gingen we de rust in met een 6-6 gelijkspel. We begonnen de tweede helft met iets meer rust in het spel en wisten na een klein kwartier een minimale voorsprong te pakken, 8-6. Nu was het zaak om dit verschil langzaam uit te bouwen en zo de wedstrijd uit te spelen. Ook dit ging niet zo makkelijk als verwacht. TOG wist weer op gelijke hoogte te komen en in de 63e minuut keken we tegen een 8-10 achterstand aan. Terwijl kostbare minuten wegtikten, lukte het ons maar niet om de bal door de korf te
  krijgen. Een time-out in de 66e minuut was de laatste wanhoopspoging van coach Pieter van de Brink om de wedstrijd nog om te keren. De opdracht was simpel: blijf spelen zoals nu, maar gooi die kansen er eens in. En ineens hadden we het gat in de korf gevonden, via een doorloopbal werd het 9-10. TOG had maar enkele seconden nodig om de 9-11 erin te gooien, maar wij hadden er weer volop vertrouwen in en gingen voor de overwinning. Het werd 10-11 en zelfs 11-11, maar ook dat was voor ons nog niet genoeg. Met een prachtige doorloopbal scoorde Inge de 12-11! De ontlading was groot toen de scheidsrechter zo'n halve minuut later het laatste fluitsignaal liet horen. Onze eerste competitie-overwinning is een feit. Doelpunten waren vandaag van Jet van Gerwen (4x), Loes van Gerwen (3x), Marly van Crey (2x), Cindy van der Steijn, Jessica van Houtum en Inge Ponsen.
Volgende week spelen we om 13.00 uur een uitwedstrijd tegen Tuldania uit Esbeek.

Altior 2 - Flamingo's  2
Onze eerste wedstrijd in de reserve Top-klasse. Na ons kampioenschap dachten we eindelijk af te zijn van de Flamingo's, maar door het terugtrekken van een ander team uit onze nieuwe klasse kwamen we vandaag meteen toch weer tegenover een voor ons zeer bekende tegenstander te staan.
In een nieuwe samenstelling en met een nieuwe opstelling begonnen we aan de wedstrijd.
We kwamen in eerste instantie wel voor, maar gedurende de hele eerste helft ging de strijd gelijk op. Wanneer wij scoorden maakte Flamingo's snel gelijk en omgekeerd. Doordat wij verzuimden de goede kansen die we maakten af te maken gingen we met één doelpunt achterstand de rust in (hoe de stand toen precies was weet ik niet, maar dat maakt eigenlijk ook niet uit).
Na de rust maakten we snel achter elkaar een aantal verdedigende foutjes waardoor Flamingo's kansen kreeg. En als we iets weten van de dames uit Mariahout is het dat je ze geen kansen moet geven. Zij zijn doorgaans, en ook nu, erg trefzeker en konden hierdoor hun voorsprong uitbouwen tot 4 doelpunten. Het is ons niet gelukt deze achterstand nog in te halen. Wel konden we nog één doelpunt terugkomen. We verloren uiteindelijk met 11-14. Balen, vooral omdat het niet nodig was geweest.
De komende tijd zullen we moeten leren veel rustiger te spelen, het kunstgras in ons voordeel te gebruiken en onze kansen af te maken, dan kunnen we hopelijk ook wat punten pakken !

Altior 3 - DSV 2   8 – 12

Altior 4 - BMC 3   8 – 5

Altior Recreanten – Corridor Recreanten
De eerste competitiewedstrijd was een goede om mee te beginnen!
Alle dames waren aanwezig, al dan niet spelend, dus dat zat wel goed.
Linda opende de wedstrijd met 1-0 door een mooie doorloopbal,
helaas had de Corridor hier meteen antwoord op en scoorde de 1-1.
Hierna hadden we genoeg kansen maar het afmaken liet te wensen over en liep de Corridor uit naar 1-4… Na de rust waren we weer op adem gekomen en scoorde Astrid V. met een mooi afstandschot de 2-4.
Mireille had het indraaien door en maakte met 2 doelpunten de gelijkmaker! Kei goed gespeeld dames, we gaan op deze voet verder!!!
Hierbij willen we Lisanne, Lobke, Robin, Mara en Kelly heel erg bedanken dat ze met het toernooi mee wilden doen!!! En ook Marice, bedankt voor het fluiten!!!

Altior A1 -  Klimroos A1
We begonnen te slap aan de wedstrijd en stonden binnen enkele minuten achter met 0-2.
Daarna begon het beter te lopen en met een goeie vrije worp die werd benut door Jasmijn en een snelle doorloopbal van Lisa werd het 2-2. We konden maar niet op voorsprong komen en wederom kwamen we achter 2-3. Door Collette met een prachtig afstandsschot werd het
3-3. Weer kwam Klimroos op voorsprong maar Simone maakte ook met een afstandsschot weer gelijk 4-4. Maar weer liepen de bezoeksters uit naar zelfs een 4-6 voorsprong. Dit was tevens de ruststand. Na rust kwam Klimroos iets feller uit de startblokken en konden zo uitlopen naar een 4-8 voorsprong. Wij waren na rust minder aanwezig dan in de 1e helft maar door een vrije worp en een afstandsschot van Collette kwamen weer iets dichterbij 6-8. Toch werd het 6-9 maar we bleven erin geloven en door een kort schotje van Lisa en een afstandsschot van Nicolle werd het 8-9. Maar Klimroos was in de eindfase toch sterker en feller als wij en liepen ze weer uit naar 8-11. Jasmijn zorgde met een afstandsschot voor
de 9-11 maar verder kwamen we niet zodat Klimroos er met de punten vandoor ging !!!

Flamingo's (M) A2 - Altior A2  3 – 14

Altior B1 - HBSV B1          8 – 7

Altior C1 - Flash C1                    4 – 2

Avanti (S) C1 - Altior C2
We gingen goed gelijk op. Avanti kwam op 1-0 voorsprong door een stafworp meteen daarop scoorde Merle met een doorloopbal gelijk.
Avanti kreeg weer een strafworp en scoorde 2-1.
Na de rust waren we nog wat beter en Kirsten scoorde met een doorloopbal 2-3. Merle scoorde nog twee keer met een doorloopbal (van wie zou ze het hebben??)
We eindigden met 2-4.
Goed samen gewerkt meiden.

Boskant D1 - Altior D1                 6 – 4

NDZW D1 - Altior D2      2 – 3  ( inhaalwedstrijd )

Altior D2 - RoDeBo D1                 2 – 7

De Korfrakkers E1 -  Altior E1
Vandaag moesten we tegen korfrakkers E1 en hebben we heel hard moeten werken.
De eerste helft ging het prima en was het dus ook 0-0 met de rust.
Maar de tweede helft ging het niet meer zo goed en hebben we dus ook verloren
met 3-0.  De strafworpen hebben we ook verloren met 3-2.

SCMH E2 - Altior E2                     0 – 7

Altior F1 - Be Quick
De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen. Onze dames Kristel, Luka, Evie, Cathy en Joni hadden er eg veel zin in, het was lekker korfbalweer en al snel werd het eerste doelpunt gescoord door Evia. Het overspelen lukte erg goed, maar toch wist Be Quick in de 9e minuut tegen te scoren: 1-1. Na 10 minuten mocht Luka erin voor Joni, en na 15 minuten mocht Joni er terug in voor Kristel. Na een paar mislukte doelpogingen aan beide kanten was het rust. Tijdens de rust werd er druk geoefend met onze yell. Meteen in de tweede helft werd de bal al onderschept door Luka. Cathy was onze wissel. Er werd weer goed overgespeeld en de aanval deed het goed, wat weer een doelpunt van Evie opleverde 2-1. Kort daarna scoorde Joni de 3-1. De aanval liep als een trein, ook verdedigend zat het goed, wat als eindresultaat een 3-1 overwinning opleverde. Goed gewerkt dames. De strafworpen wonnen we met 6-3.

Altior F2 - De Korfrakkers F2
Alweer tegen de Korfrakkers, alleen nu thuis en tegen een ander team. We begonnen super-goed aan de wedstrijd. We waren constant in balbezit, en als Korfrakkers de bal onderschepte of hem kreeg omdat wij een overtreding maakten, hadden we hem alweer terugverdiend vóór zij bij hun korf waren.
Helaas lukte het ons (Yara) maar 1 keer om de gemaakte kansen af te maken waardoor we met een 1-0 voorsprong gingen rusten.
In de rust heeft de coach het team complimenten gegeven omdat er zo verschrikkelijk hard gewerkt werd en omdat er bij tijden al heel mooi korfbal te zien was. Dat had ze misschien beter niet kunnen doen...
Na de rust leek het af en toe of we dachten dat we de wedstrijd al gewonnen hadden. Korfrakkers ging steeds meer proberen om ertussen te springen en de bal te onderscheppen. En ondanks dat in de rust was uitgelegd dat we dan nep-ballen moesten gooien en doorloopballen moesten maken, werd dit niet gedaan. Er werd nog steeds wel vrij aardig aangevallen, maar minder dan in de eerste helft, vooral omdat Korfrakkers het ons moeilijker maakte. Het lukte dan ook niet meer om nóg een keer te scoren. Korfrakkers vonden het gat van de korf wel 1 keer waardoor de wedstrijd eindigde in 1-1. Jammer en niet helemaal verdiend. Als we nou volgende week de hele wedstrijd spelen zoals we de eerste helft hebben gedaan, we tijdens de trainingen goed meedoen en dus wat nieuwe dingen kunnen leren en deze in de wedstrijd uitvoeren, kunnen we nog een heel eind komen