de_wilmas_2_-_altior_3.jpgDe senioren 1 van Altior traden op zondag 20 september aan tegen Tuldania uit Esbeek. Omdat Inge geblesseerd is werd zij vervangen door onze junior Collette Bosch.

Tuldania had deze competitie nog geen punten gehaald maar dat is geen garantie voor een makkelijke overwinning. Het eerste deel van de eerste helft ging het dan ook gelijk op.

Nog voor rust konden we een gat slaan van twee doelpunten en konden we de kleedkamers ingaan met een 4-6 voorsprong. De tweede helft was het zaak om de stand uit te bouwen en al snel liepen we uit naar een 4-8 voorsprong. Omdat het eerste aanvalsvak wat meer moeite had om goede kansen te creëren en meer tijd nodig had om te scoren duurde het even voor de stand verder uitgebouwd kon worden. Uiteindelijk liepen we uit naar een 6-11 voorsprong en mocht aspirant Nicolle Habraken nog enkele speelminuten meepikken. De eindstand bleef 6-11, een verdiende overwinning maar een van onze mindere wedstrijden.
Doelpunten waren vandaag van Loes van Gerwen (3x), Marleen van Vugt (2x), Jessica van Houtum (2x), Marly van Crey (2x), Cindy van der Steijn (1x) en Jet van Gerwen (1x)
Volgende week spelen we om 13.00 uur een thuiswedstrijd tegen Diosa 1 uit Balgoij.

De Korfrakkers 2 - Altior 2
Op 16 september moesten we de wedstrijd tegen Korfrakkers, die eigenlijk in het eerste speelweekend gepland stond, inhalen. Van tevoren waren we huiverig voor deze tegenstander. Korfrakkers 2 is een doorgaans goed spelende ploeg, en één van de moeilijkste binnen de poule.
Door het  respect voor de reputatie van de tegenstander begonnen we zelf slecht aan de wedstrijd. Bang in de verdediging en niet voluit en vrijuit in de aanval kwamen we al snel op een grote achterstand te staan. Volgens mij is het zelfs even 9-0 geweest voor wij zelf begonnen te korfballen. Toen we eenmaal in de wedstrijd merkten dat Korfrakkers weliswaar sterk, maar niet onmogelijk te kloppen was zijn we steeds vrijer gaan spelen en wisten we een aantal doelpunten te maken. In de rust was het nog 9-3, maar na de rust konden we een paar keer snel scoren zonder tegendoelpunten te krijgen waardoor we terug kondern komen tot 9-6.
Korfrakkers was blijkbaar van mening dat we steeds lichamelijker gingen spelen en dat we daardoor steeds verder terugkwamen (dit stond in ieder geval in hun gastenboek). Wij zelf denken dat we meer gingen spelen zoals Korfrakkers zelf (en dus niet te lief...) en dat we meer vertrouwen kregen in onze eigen mogelijkheden.
Uiteindelijk hebben we de wedstrijd met 13-7 verloren. Zeker geen afgang, we hebben het de tegenstanders zelfs behoorlijk moeilijk kunnen maken, en als we niet zo bang waren begonnen had er zelfs misschien meer in gezeten. Aldus: een goede leer voor de volgende keer !

Jes 2 – Altior 2
De zondag na de wedstrijd in Erp traden we in Venhorst aan tegen Jes. Een team waar we in de voorbereidingen al eens tegen hadden gespeeld, maar niet in de huidige samenstelling. Uit die eerdere wedstrijd was duidelijk geworden dat vandaag een dag was dat we punten zouden moeten pakken.
De eerste helft ging het gelijk op. Het lukte ons steeds om 1 puntje voor te komen, maar verder kwamen we ook steeds niet. De eerste aanval had veel moeite om elkaar te vinden en een goed lopende aanval te maken. De tweede aanval lukte dit wel goed. Met een stand van 4-4 gingen we de rust in.
Duidelijk was dat we zouden moeten proberen om 2 doelpunten verschil te creëren zodat we niet steeds gelijk op zouden blijven gaan. Ook was duidelijk dat we deze wedstrijd niet zouden hoeven verliezen, mits we onze kansen zouden gaan afmaken.
Na de rust gebeurde het tegenovergestelde van hetgeen wij eigenlijk voor ogen hadden. Jes scoorde, mede door een aantal domme fouten in onze verdediging, 4 keer waardoor we ineens tegen een grote achterstand aankeken. Het lukte vervolgens ook niet om de aansluiting nog te vinden. We deden ons best en het tweede aanvalsvak bleef heel mooie kansen creëren, die vervolgens helaas niet werden afgemaakt. De eerste aanval bleef veel moeite hebben met het spel, het is nog heel erg zoeken hoe iedereen speelt en hoe de anderen hiermee om moeten gaan. Het lukte nog wel om Jes op 2 punten te naderen, maar helaas bleef het bij 9-7.
Balen, deze punten hadden we eigenlijk hard nodig! Maar goed, voldoende stof om mee te gaan trainen en dus te groeien als team.
Anique en Sanne: bedankt voor het meegaan, en Sanne: je bent kei-goed ingevallen en Anique: we hopen dat je weer een beetje uitgeslapen bent !

De Wilma’s 2 – Altior 3      10 – 4

Be Quick 4 – Altior 4         6 – 5

De Kangeroe 4 – Altior 5      6 - 9

Jes A1 - Altior A1
Het werd een spannende wedstrijd van 2 gelijkwaardige tegenstandsters. We begonnen wat nerveus en kwamen achter met 1-0. Daarna ging het super lopen en alles ging zoals in de training van afgelopen donderdag. Lekker snel spelen wat dan uiteindelijk ook werd beloond door een afstandsschot van Lisa en we kwamen zelfs op voorsprong door Collette met een doorloopbal. Maar Jes gaf ook niet op en we kwamen weer achter door een paar persoonlijke foutjes met 3-2. Dit was ook de ruststand. Na de pauze kwamen we fel uit de startblokken en het was dan ook wachten op de gelijkmaker. Die kwam er uiteindelijk ook na een paar goede aanvalsgolven 3-3. Maar weer lieten we ons verrassen door de dames van Jes en die liepen uit naar 5-3. De laatste 10 minuten waren geheel voor ons. We bleven maar aanvallen en wilden niet verliezen en daar was dan Lisa die met 2 mooie afstandsschoten de eindstand bepaalde op 5-5. Dames, als we zo blijven korfballen komt die overwinning vanzelf  !!!!

Altior A2 – BMC A1     8 - 7

Korfrakkers B1 – Altior B1
Zaterdag 19 september speelden de aspiranten B1 van Altior tegen de B1 van de Korfrakkers. De Korfrakkers verdedigden hangend en hier hadden we moeite mee. Na de 1-0 van Korfrakkers scoorde Suzanne een afstandschot en stond het 1-1. Vervolgens scoorde Myrna ook weer van afstand en stond het 1-2. Dit was tevens de ruststand. De tweede helft kwamen de Korfrakkers op dreef en straften ze verdedigende fouten van ons af. Zo konden ze uitlopen naar een 4-2 voorsprong. Aan werklust ontbrak het niet maar toch konden we aanvallend geen vuist meer maken. De acties waren te voorspelbaar en we creëerden weinig kansen meer. Helaas bleef het 4-2 in het voordeel van Korfrakkers en konden we geen punten mee naar huis nemen. Volgende week zaterdag gaan we gewoon weer voor de volle winst, we spelen dan om 14:00 uur thuis tegen DDW B1.

Altior C1 - Celeritas (S) C1     2 - 4

Altior D1 - Flash D1     1 – 2

Korloo D1 - Altior D2    3 - 0

Altior E2 - JES E1      0 – 0

Korloo F1 - Altior F1    0 – 0

Concordia F1 - Altior F2
Omdat Lieke van Z. er vandaag niet was wilde Vera wel met ons mee. Spannend, zowel voor Vera als voor ons. Vorig seizoen heeft de laatste wedstrijd tegen Concordia ons het kampioenschap gekost, dus we wilden extra graag winnen. We verwachtten wat oudere meisjes tegen te komen, dat was namelijk vorig jaar bij de welpen ook zo. Het verbaasde ons dan ook dat er juist nog heel jonge meisjes op het veld stonden waarvan er sommigen zelfs nog nooit een wedstrijd hadden gespeeld.
Het verschil was direct aan het begin van de wedstrijd goed te merken. We konden heel gemakkelijk aanvallen en telkens als Concordia de bal onderschepte hadden wij hem terug vóór hij bij hun korf was. Lieke van de H. vond het eigenlijk wel sneu voor de tegenstander waardoor zij de eerste vrije kans die zij had voorbij liet gaan. Lief natuurlijk, maar niet handig als je wilt winnen. Gelukkig probeerde zij, net als de rest, na deze eerste kans vervolgens de kansen wel te benutten. En kansen hadden we! Als we de helft van de doelpogingen erin hadden gegooid hadden we met de rust al met 15-0 voor gestaan. Dat het moeilijk blijft om op een kleine korf te schieten blijkt uit de ruststand: 0-2.
Ne de rust gingen we met frisse moed verder. Iedereen deed zijn best en er werd goed overgespeeld. Ik heb zelfs, zonder dat ik er iets over had gezegd, de taartpunten gezien. Super, meiden! We konden nog 2 keer scoren (en hadden 25x zoveel kansen) waardoor we de wedstrijd wonnen met 0-4. De strafworpen werden weer keurig onderhands genomen. Helaas gingen er niet zoveel in. We wonnen wel met 4-3. Dames: proficiat met deze overwinningen. Als jullie de volgende wedstrijd tegen een moeilijkere tegenstander net zo spelen als vandaag komt het helemaal goed!
Een speciaal woord van dank en bewondering voor Vera: je hebt heel goed ingevallen en kei-goed meegespeeld. Je hebt zelfs een doelkans gekregen! Goed gewerkt en bedankt dat je met ons mee wilde gaan.

TOG F1 – Altior F3
Vandaag moesten we uit tegen TOG, dus moesten we eerst wel een half uur rijden. Daar aangekomen begonnen we zeer gemotiveerd aan de wedstrijd. Het aanvallen ging al best goed en Nikki kreeg een paar hele mooie kansen. Helaas zaten deze niet, maar we konden wel goed de ballen weer afvangen na de schoten. Als TOG toch de bal afving gingen we proberen om tussen te springen, en dit lukte Isa ook. Dan konden we weer gaan aanvallen. Maar de bal wilde er niet in. Met de rust was het nog 0-0.
De tweede helft was TOG wat feller en moesten we alle zeilen bijzetten. Verdedigend werden we steeds slimmer. In plaats van met ons meisje mee naar het midden van het veld te lopen, bleven we 3 meter voor de korf wachten tot zij weer naar de korf kwam voor een doorloopbal. Zo konden we onze tegenstandsters goed bijhouden. Het aanvallen ging de 2e helft wat minder, maar omdat TOG ook niet scoorde bleef het toch 0-0.
Bij de strafworpen hebben Joa, Joni, Noa en Imke ieder 1x gescoord. Helaas gooide TOG er
8  in, zodat we de strafworpen met 8-4 verloren.
Dinsdag op de training gaan we vooral het aanvallen oefenen, zodat we volgende wedstrijd nog meer kansen krijgen, en misschien wel een doelpunt scoren.