altior_2_-_swift_2.jpgAltior 1 – Diosa 1
Op zondag 27 september speelden de senioren 1 van Altior thuis tegen Diosa. Ondanks het achterverdedigen van de tegenstanders begonnen we goed aan de wedstrijd en wisten we op een vlotte 5-1 voorsprong te komen.

Hierna wist Diosa weer wat terug te komen tot 5-3, maar de ruststand was 7-3 in ons voordeel. In de tweede helft wisten we veel meer kansen te creëren (en te missen). Verdedigend misten we wat concentratie en we lieten Diosa iets te veel scoren, maar de eindstand was 16-9 in ons voordeel. De doelpunten kwamen vandaag van Loes van Gerwen (5x), Marleen van Vugt (3x), Jessica van Houtum (3x), Kim Langenhuijsen (2x), Marly van Crey (2x) en Anne Lucius. Volgende week spelen we om 13.00 uur een uitwedstrijd tegen De Merels in Melderslo, een belangrijke wedstrijd om de nummer 1 positie.

Altior 2 - Swift 2
En weer een moeilijke tegenstander vandaag. Maar ach, daar raken we aan gewend, dus echt onder de indruk waren we niet, althans in het kleedlokaal. Toen we op het veld kwamen om in te spelen bleken de dames van Swift over het algemeen jong, snel en dynamisch. Wij, iets ouder, iets minder snel maar zeker zo dynamisch, wilden ons nu eens vanaf het begin laten zien zoals we in de afgelopen wedstrijden steeds pas in de 2e helft gingen doen.
Helaas bleek ons voornemen niet helemaal goed uit te pakken waardoor we al snel op een te grote achterstand kwamen. Ik weet niet wat precies de standen zijn geweest, maar ondanks goed verdedigend werk (met af en toe een foutje) en ook goed aanvallend spel lukte het Swift om op een flinke voorsprong te komen.
Wat ook al erg snel in de wedstrijd bleek was dat het een wedstrijd tegen 9 mensen zou worden. De scheidsrechter die ons moest fluiten staat erom bekend een bepaalde wrok tegen ons fijne clubje te hebben, en in iedere wedstrijd waarin hij de arbiter is laat hij dat merken. Soms ligt het er duimendik bovenop dat hij tegen ons fluit (wij herinneren ons de wedstrijd tegen de Wilma’s nog héél goed), maar deze keer was het heel subtiel en doordacht. En uiteraard, als je echt beter bent maakt dit niet uit, dan win je toch wel. Maar in een wedstrijd als deze, waarin het alle kanten op kan en de teams redelijk gelijkwaardig zijn, is een (on-)partijdige scheidsrechter wel cruciaal.
Goed, we gingen dus rusten met een grote achterstand (3-8 ?), kregen goede uitleg van Ruth en namen ons voor ons niet te laten kennen.
Met opgeheven hoofd kwamen we terug het veld op en gingen we onze kansen beter uitspelen én afmaken. Daarnaast werd er nog beter verdedigd dan in de 1e helft waardoor Swift ook behoorlijk uit het eigen spel werd gehaald. Vrij snel na rust konden we Swift steeds verder naderen, zelfs tot op 1 doelpunt. Wanneer dit gebeurde scoorde Swift helaas steeds weer tegen zodat we maar niet gelijk kwamen. Uiteindelijk moesten we de punten toch afgeven en met een 11-12 eindstand gaan douchen.
Ons spel van de afgelopen weken geeft zeker hoop voor de komende wedstrijden. We blijven knokken en ons uiterste best doen om niet meteen na één jaar deze klasse alweer te verlaten. We verdienen het om erin te blijven, en dat gaan we laten zien ook!
En 1e: bedankt voor de mooie afstraffing van Diosa, het voelt voor ons een beetje als wraak op de scheids!

Altior 3 – De Horst 3     uitslag  6-6

Altior 4 – SCMH 4             uitslag  8-9

Altior 5 - Be Quick 6     uitslag  10-8

Altior A1 – Be Quick A1      uitslag  8-13

Korloo A1 – Altior A2
We dachten dat het een moeilijke wedstrijd zou worden tegen  Korloo, maar de eerste helft ging al heel goed. Met vele gemiste kansen gingen we met 0-7 de rust in. De eerste 2 minuten na de rust maakte Sanne het 0-8 met een doorloopbal. Door het goeie verdedigde vak ging de bal snel naar het aanvalsvak en Simone maakte een kort schot en het werd 0-9. De verdediging bleef het goed volhouden en speelde de bal weer rustig naar het andere vak. Jamie maakt het 0-10 met een afstandschot. De vakken wisselde weer met elkaar en er werd meteen een kort schotje gescoord. Vanaf nu gaat het allemaal heel snel en het wordt 0-15. Het duurde even voordat er weer werd gescoord, eindelijk scoorde Daisy en het wordt 0-16. Jamie wist er meteen daarna ook nog 2 te scoren en het werd 0-18. Korloo wist toch uiteindelijk te scoren, het werd 1-18. Door een mooie aanval in de laatste 5 minuten maakte Sanne het 1-19.

Altior B1 - DDW B1    uitslag 3-10

Be Quick C2 - Altior C1   uitslag 1-5

Alico C1 - Altior C2
We gingen een beetje rommelig van start. Alico scoorde snel 1-0 maar door het niet in de midden uitnemen van de bal telde deze niet. Robin scoorde de 0-1.
Vlak voor rust wist Alico gelijk te maken 1-1.
Na de rust waren we wat beter, Kirsten scoorde gelijk met het beginspelletje 1-2 . Alico kwam terug 2-2 maar met een mooie doorloopbal maakte Marloes de 2-3. Het bleef spannend en Alico maakte weer gelijk.. 3-3.
We werden steeds sterker in de aanval en we kregen veel kansen.  Silvia wist uiteindelijk met een heel mooi afstandsschot de 3-4 te maken, Kirsten de 3-5 en Marloes de 3-6.
Goed gespeeld meiden.

Altior D1 - Alico D1   uitslag  3-5

Altior D2 - SDO (V) D3     uitslag   3-1

Be Quick E1 – Altior E1
Vandaag moesten we uit tegen Be Quick en we hadden veel supporters bij dus vonden
we dat we moesten gaan winnen. We begonnen de wedstrijd en het liep  meteen al super,
en al gauw scoorde Fleur van Eerd met het eerste doelpunt en  we wonnen dus ook met 6-1.
De andere score's waren van Sanne van de Heuvel 2x, Zoë Kapteijns 1x en
Vera van Grinsven 2x. De straf worpen hadden we ook gewonnen met 8-5
Dus dames al met al SUPER gespeeld !

Avanti (S) E2 - Altior E2   uitslag  1-0

De Korfrakkers F4 – Altior F1
Het was weer mooi korfbal weer en na het gelijke spel van vorige week hadden we zin in een overwinning. We hebben een nieuw meisje in ons midden Byrthe en ook zij had er zin in. Het overspelen lukte erg goed en we hadden veel kansen, heel veel kansen!!! Na ongeveer 10 minuten had Byrthe de kunsten afgekeken en ging ze haar 1e wedstrijd spelen, en kreeg ze meteen veel kansen om te scoren. En eindelijk was daar de 0-1 voor ons, gescoord door Kristel vlak voor de rust.
Na de rust begonnen we weer fanatiek met aanvallen. De Korfrakkers hadden geen schijn van kans. Luka had gescoord, maar helaas was die verdedigd en werd die afgekeurd. De Korfrakkers kregen steeds meer kansen, maar toch scoorde Kristel verdiend
de 0-2. Dit was meteen de einduitslag.
Super gewerkt dames. De strafworpen hebben we ook gewonnen met 3-5.

Altior F2 – Flash F1
Vandaag moesten we tegen meisjes spelen die we vorig jaar ook al eens tegen hadden gehad. We verwachtten dan ook een gelijkwaardige wedstrijd te krijgen. Niets was echter minder waar.
Al meteen vanaf het begin waren we duidelijk het sterkere team. Er werd wederom goed overgespeeld en het lukte ons steeds vrij gemakkelijk om bij onze korf te komen. Ook hadden we veel doelkansen, het lukte helaas niet om ze ook iedere keer af te maken. Het blijft toch wennen zo’n kleine kunststof korf. Daarnaast leek het wel of we steeds schrokken van hoe vrij we kwamen te staan, want de doelpogingen waren vaak te gehaast waardoor er niet helemaal goed gemikt werd.
Wat ik verder in deze wedstrijd heb gezien is dat jullie heel hard voor elkaar hebben gewerkt. Als de tegenstander de bal onderschepte, probeerden we hem met zijn 4-en weer terug te verdienen. En als iemand dichter bij de korf vrij stond dan de speelster die de bal had, werd hij overgespeeld en werd de kans van de ander gezien en gegeven. Voor een coach is dat heel fijn om te zien!
We hebben de wedstrijd gewonnen met 4-0. De strafworpen verloren we met (ik weet het niet zeker maar ik dacht) 3-4. Wat ik hier heel goed aan vond was dat we ze gewoon onderhands zijn blijven nemen, ook al gingen ze er niet gemakkelijk in. En ze worden inmiddels ook al goed genomen, het was behoorlijk pech dat we er niet meer in gooiden, want technisch gaat het steeds beter.
Ik vond het al met al een heel fijne wedstrijd. Ga zo door meiden, het kampioenschap zit er echt nog wel in!

Prinses Irene F1 - Altior F3
Alweer de derde wedstrijd van het seizoen en het gaat elke week een beetje beter. Na ons eerste gelijke spel van vorige week (0-0) hadden we ook goede hoop voor deze wedstrijd. We begonnen dan ook heel erg goed aan de wedstrijd. Er werd goed gegooid en gevangen en zelfs heel erg goed vrijgelopen. Heel even werden zelfs de taartpunten gespeeld, en die hebben we eigenlijk nog niet eens allemaal geoefend ! Ook het verdedigen ging weer helemaal super. Helaas was er een kleine botsing, waarna een meisje van Pr. Irene helemaal vrijstond en de 1-0 scoorde. Dit was ook de ruststand.
De 2e helft gingen we gewoon weer verder met goed korfballen. Weer werd er goed vrijgelopen en maar weinig stil gestaan. Dit harde werken werd gelukkig ook beloond. Joa scoorde voor ons de 1-1.  In de rest van de wedstrijd werd er niet meer gescoord, dus ons 2e punt is binnen.
Bij de strafworpen wisten Joni en Noa te scoren. Ook Pr. Irene scoorde 2 keer, dus ook een gelijk spel bij de strafworpen.
Dames, we zijn allemaal hartstikke trots op jullie. Jullie hebben echt super goed gekorfbald. En Imke, de energiesnoepjes hebben echt geholpen!