de_merels_1_-_altior_1.jpgOp zondag 4 oktober speelden de senioren 1 van Altior een uitwedstrijd tegen De Merels in Melderslo. Binnen 1 minuut keken we al tegen een 1-0 achterstand aan. Dit zou ons flink wakker moeten schudden, maar de gehele eerste helft ontbrak het ons aan felheid en power.

De coach omschreef dit in de rust als 'plichtmatig korfbal'. Desondanks was de stand bij aanvang van de tweede helft 3-5 in ons voordeel. We wisten de voorsprong uit te breiden tot 4-8 en gingen steeds vrijer korfballen. De scheidsrechter had het fysieke spel van onze tegenstanders ook steeds beter door en de wedstrijd werd korfballend steeds leuker. Met nog een aantal mooie treffers aan onze kant werd de eindstand beslist op 6-12. Hiermee hebben we de koppositie overgenomen van de ploeg uit Melderslo. Doelpunten kwamen vandaag van Jessica van Houtum (3x), Irene van Zutphen (3x), Marleen van Vugt (2x), Loes van Gerwen (2x), Anne Lucius en Cindy van der Steijn. Volgende week spelen we om 13.00 uur thuis tegen Klim

op, die momenteel de 3e plaats in de poule bezet.

Spes (M) 2 - Altior 2 Uitslag 20-8

BMC 2 - Altior 3 Uitslag 12-5

Altior 4 - De Kangeroe 3

Vol goede moed begon het 4e van Altior aan de wedstrijd tegen De Kangeroe.

Het 1e doelpunt kwam van Altior door een mooi dubbelspel tussen Astrid en Annabel.

Astrid scoorde met een kort schot. Na ongeveer 20 minuten voornamelijk balbezit van Altior kwam daar 1 minuut voor de rust toch een tegendoelpunt en zorgde De Kangeroe dat we met 1-1 de rust in gingen. Na de rust kwam De Kangeroe met een afstandschot voor, maar het kwam weer gelijk na een mooi afgemaakte doorloopbal van Anoeska. Helaas kreeg Altior vrij snel een doelpunt tegen en werd het 3-2. Inge kwam in de wedstrijd en scoorde meteen met een mooi afstandschot tot een gelijke stand van 3-3. Het was even spannend maar vrij snel hierna kwam De Kangeroe voor met een afstandschot en scoorde daarna ook nog met een doorloopbal. Hierdoor werd de eindstand 3-5.

Blauw Wit (Ha) 2 - Altior 5 Uitslag 7-6

Altior Recreanten – De Kangeroe Recreanten

Onze tweede (thuis) wedstrijd ging goed van start.

We stonden binnen no-time met 2-0 voor door doelpunten van Meriam en topscoorster Mireille!! De tweede aanval bleef maar zoeken naar goede kansen die er wel degelijk waren maar niet met resultaat eindigde…

Het werd gelijk en we kwamen nog zelfs met twee punten op achterstand!

We staken de koppen bij elkaar, keken goed naar elkaar en we hadden zeker kansen maar deze wilden er gewoonweg niet in!

De Kangeroe liep zelfs nóg verder uit naar 2-6, maar toen na een mooie aanval en een afstandschot van Meriam de bal werd afgevangen door Anja en deze laatste de bal erin legde na een stiekem fopballetje, werd het 3-6.

Eigenlijk had de tweede helft langer moeten duren (bijv. 35 minuten of zo).

Helaas was 3-6 de eindstand maar we hebben goed gespeeld en daar gaat het ons om. Bedankt voor het fluiten Jean. Ook Rita bedankt voor de technische uitleg in ons nieuwelingenkamp !!!

Altior A1 - Spes (M) A1 Uitslag 5-10

SCMH A2 - Altior A2 Uitslag 3-13

Altior B1 - Geko B1 Uitslag 6-5

Altior C1 - Be Quick C2 Uitslag 5-1

Altior C2- Alico C1

We kwamen maar moeilijk op gang. In de eerste helft wist Lobke met een mooie doorloopbal 1-0 te scoren. Helaas maakte Alico gelijk 1-1. In de tweede helft hadden we veel kansen maar wisten ze niet af te maken, jammer. In de verdediging werd het goed dicht gehouden zodat we eindigde met 1-1 gelijk.

Alico D1 - Altior D1 Uitslag 2-2

Altior E1 - Be Quick E1 Uitslag 6-0

Altior E2 - Avanti (S) E2 Uitslag 0-1

Altior F1 – De Korfrakkers F1

We moesten tegen dezelfde als vorige week, toen hadden we met 2-0 gewonnen. Vandaag hadden we er zin in om te gaan korfballen. We waren goed aan het korfballen en elke keer als de tegenstander de bal had sprongen wij er weer tussen. Dat ging goed, we hadden heel veel kansen en scoorde bijna, maar nee, hij zat er weer niet in. Toen was het rust. Na de rust scoorde kristel 1-0 voor ons en dat was een mooie bal . We hadden nog veel meer kansen maar die gingen er niet in . Byrthe, Joni, Luca, Kristel en Evie, goed gedaan meiden !!

Altior F3 - Prinses Irene F1

Net als vorige week, moesten we ook nu tegen Prinses Irene. Het was vandaag een stuk winderiger dan vorige week. Maar na twee keer gelijk gespeeld te hebben, wilden we vandaag eigenlijk wel eens winnen. Gelukkig had Imke vandaag weer de energiesnoepjes bij, dus het begin was al goed. We begonnen weer erg goed aan de wedstrijd. Er werd weinig stil gestaan en goed vrijgelopen. Nikki kreeg een hele mooie kans, maar helaas ging die er niet in. Het verdedigen ging wel goed, we konden onze meisjes goed bijhouden. Toch wist Pr. Irene de bal in de korf te gooien, maar gelukkig was die goed verdedigd door Noa en telde die niet. Met 0-0 gingen we rusten.

De tweede helft gingen we gewoon weer verder. Er werd goed overgegooid en vrijgelopen. Hierdoor kwam Isa vrij voor de korf en scoorde ze de 1-0. Door zeer goed verdedigend werk konden we ervoor zorgen dat we geen doelpunten tegen kregen. De eindstand was dus 1-0 voor ons en dit betekent onze allereerste overwinning !

Bij de strafworpen gooiden Joa en Joni de bal in de korf, maar Pr. Irene gooide er wel 4 in. Hierdoor verloren we de strafworpen met 4-2, maar dat mocht de pret niet drukken. Nu we weten hoe het voelt om te winnen, willen we dit graag vaker ! Dames, jullie hebben alweer super gespeeld. Nu op naar de volgende wedstrijd.