De pupil van de week was Lucy Peters die zag dat er werd gewonnen met 11-5.

Kansen, kansen, kansen, wat krijgen we er veel.
Kansen, kansen, kansen, wat doen we er weinig mee.
Kansen, kansen, kansen, ze gaan er maar niet in.
Kansen, kansen, kansen, mooie aanvallen hebben zo weinig zin!

Toen ik naar huis fietste liet deze zin me maar niet los. Wederom een wedstrijd waarin we goed speelden, beter ook dan de tegenstander. Maar ja, als we dan zelf verzuimen onze kansen af te maken (maar liefst 9 stuks in één aanval zonder te scoren!) lukt het toch niet om de punten te pakken. We hebben hard gewerkt, ons uiterste best gedaan en ook mooie aanvallen laten zien. Helaas was het telkens Rosolo dat op een puntje voorsprong kwam waardoor we de hele wedstrijd achter de feiten aan gelopen hebben. In de laatste minuten werd het nog erg spannend. We stonden op één doelpunt achter (6-7). In de voorlaatste minuut konden we gelijk maken en gingen we nog heel snel op zoek naar het winnende doelpunt.
In de allerlaatste minuut kon Rosolo profiteren van een zeer rommelige situatie onder hun korf en kwamen zij weer op voorsprong. Vrijwel direct hierna werd het eindsignaal gegeven. Eindstand 7-8. Balen! We hadden eigenlijk wel een puntje verdiend.
Wat belangrijk is, naast scoren, is het feit dat we meer vertrouwen moeten hebben in onszelf. Wij kunnen goed korfballen, we staan niet voor niets in de reserve Topklasse. We wisten dat het niet gemakkelijk zou worden, maar mogen best meer overtuigd zijn van ons eigen kunnen. Als we met de juiste instelling het veld op gaan kunnen we volgende week die punten van Be Quick echt wel in Heeswijk-Dinther houden. Dus meiden: koppen omhoog! Juist nu moeten we als één team laten zien wat we waard zijn. We gaan ervoor!

Altior 3 – Rosolo 3    Uitslag: 4-18

Jes 3 – Altior 4
De laatste wedstrijd buiten tegen Jes, de koploper.
Door een mooi dubbelspel tussen Imke en Inge, kon Imke onder de korf wegtrekken,
schieten en scoren. Een mooi begin van de wedstrijd. Maar vrij snel kwam Jes met een afstandschot tot 1-1. Altior kwam daarna in actie en de bal werd mooi vanaf de zijkant meegegeven zodat Annabel met een doorloopbal kon scoren.
Na een kort schot van Jes staat het weer gelijk en gaan we met 2-2 de rust in.
Meteen na de rust komt Jes voor met een doorloopbal en later scoorde ze nog een keer met een afstandschot. Gelukkig kwamen we weer terug met een mooie doorloopbal van Annabel.
En na nog een doorloopbal van Martine komt de stand weer gelijk. Het gaat gelijk op en het is erg spannend. Toch scoorde Jes het laatste puntje met een mooi afstandschot.

Altior C2 - Avanti C1
In de eerste helft waren we veel aan de bal en in de aanval. De 1-0  werd gescoord door Marloes. We kregen een vrije worp en Lisa wist hier uit te scoren 2-0, knap gedaan.
In de tweede helft was Avanti sterker maar wist niet te scoren.
Silvia maakte de 3-0 met een doorloopbal. Goed gespeeld meiden.

Altior D1 – Boskant D1
Zaterdag j.l. heeft de D1 haar eerste wedstrijd gewonnen. Het zat er al weken aan te komen maar nu was het zover. De meiden van de D1 hebben best pit maar dat was een paar wedstrijden niet te zien. Tegen Alico vorige week begon het al wat te worden, we speelden gelijk met 2-2. En dan nu...tegen Boskant verloren we onze eerste wedstrijd en dat wilden we niet weer laten gebeuren. Met de pit die we hebben begonnen we goed. We haalden er veel ballen uit en in de aanval speelden we zelfs een paar keer pootjes. Jet wist de ploeg in de aanval goed op te peppen en ook de flessen die we kregen van de opa van Engelen hielpen een beetje. We leken niet alleen professioneel maar waren het ook. Helaas was Marlou ziek, maar ze was er wel! Dat laat zien dat we er met z'n ALLEN voor gaan! Nog een wedstrijd buiten en dan gaan we binnen laten zien wat we kunnen! Eindstand 4-2.

Concordia D1 – Altior D2   Uitslag: 4-0

Altior E1 – De Korfrakkers E1
Het was voor ons toch wel een beetje een spannende wedstrijd want we moesten tegen
De Korfrakkers waar we de vorige keer tegen verloren hadden en aangezien wij tweede staan en zij eerste was dit voor ons natuurlijk een mooie uitdaging. En die uitdaging zijn we dus ook goed aangegaan, we begonnen de wedstrijd fel en al gauw werd het 1-0 voor ons.
We speelde eigenlijk SUPER GOED, dus werd de eindstand 4-1 voor ons, door scores van Demi Verkuijlen 2x, Sanne van de Heuvel 1x en Anne van Zutphen 1x. . De strafworpen hebben we verloren 6-8. Dames allemaal Super gespeeld.

Jes E1 – Altior E2
We gingen vol goede moed naar Venhorst. Thuis hadden we 0-0 gespeeld en sindsdien hard getraind. Jes begon zeer voortvarend en het werd al snel 2-0. We wisten in de eerste helft niet zo goed om te gaan met het snelle tempo van Jes. Maar na de rust lukte het ons al een stuk beter. De verdediging hield beter stand en we konden zelf een beetje aanvallen. Helaas gingen onze doelpogingen er niet in. Jes kon nog 1 keer scoren waardoor de eindstand 3-0 werd. De strafworpen hebben we wel gewonnen met 3-5. Kei goed gespeeld meiden, je ziet jullie elke week vooruit gaan.  Zaterdag  gaan we voor de winst.

Be Quick F1 – Altior F1        Uitslag: 0-1      Strafworpen: 9-2

Celeritas F1 – Altior F2
We waren al vroeg in Wijbosch waardoor we voldoende tijd hadden om over te gooien en in te spelen. Goed warm begonnen we dan ook aan de wedstrijd.
We speelden goed, maar al snel bleek dat Celeritas een lastige ploeg was. Hun meisjes probeerden steeds de bal te onderscheppen wat soms ook lukte. In de eerste helft waren wij wel steeds in balbezit en voornamelijk ook bij hun korf. Het lukte helaas niet om de bal ook in de korf te gooien. We speelden rommelig in plaats van in de taartpunten waardoor we niet profiteerden van de fouten van de tegenstanders. Jammer!
De tweede helft werd het moeilijker. Celeritas was meer bij onze korf en kreeg een paar mooie kansen. Gelukkig voor ons verdedigden wij goed en vonden ook zij het moeilijk om in een kleine korf te scoren waardoor het uiteindelijk 0-0 bleef. Bij de strafworpen scoorden we ook allebei evenveel, namelijk 5 keer.
Het was een leuke wedstrijd om te zien, super-spannend! De beide teams waren goed aan elkaar gewaagd. Lieke van Z.: ik hoop dat je geen last meer hebt gehad van je vinger, klasse dat je gewoon mee hebt gedaan.
Volgende week spelen we onze laatste wedstrijd buiten vóór de zaal, thuis tegen Tovido. Ik zelf ben er dan niet, maar Ruth zal voor mij de honneurs waarnemen.

Be Quick F2 – Altior F3
Na onze eerste overwinning van vorige week hadden we er vandaag weer zin in. We wisten dat het een moeilijke wedstrijd zou worden, want we wisten nog van de vorige keer dat deze tegenstandsters allemaal groot en snel zijn. We begonnen heel goed aan de wedstrijd en al snel hadden we de bal veroverd. Er werd goed vrij gelopen en overgespeeld. Hierdoor kwamen er kansen voor Joni en Joa, maar die wilden er niet in. Gelukkig werden de ballen wel heel goed afgevangen, zodat we weer verder konden aanvallen. Door goed te verdedigen had Be Quick in de eerste helft bijna geen kansen. Met de rust was het ook nog 0-0.
In de tweede helft was Be Quick wat feller en maakte ons het overgooien behoorlijk moeilijk. Het aanvallen ging hierdoor wat minder gemakkelijk dan in de 1e helft. Toch kwamen er nog wel wat kansen voor Isa en Nikki, maar die gingen er helaas niet in. Be Quick ging wel steeds meer aanvallen, maar we verdedigden heel erg goed. Imke kon haar dame heel goed bijhouden en toen een meisje van Be Quick scoorde stond Noa er goed voor en was het verdedigd. Toch wist Be Quick 1 keer te scoren, waardoor de eindstand 1-0 was.
Bij de strafworpen scoorde Nikki voor ons, maar dat was helaas niet genoeg om te winnen. Hier werd het 4-1 voor Be Quick.
Dames, jullie hebben hard gewerkt vandaag en zelfs tegen zo'n grote en snelle tegenstandsters heel erg goed gekorfbald. Volgende week is het alweer de laatste wedstrijd buiten en misschien kunnen we dan nog wel een puntje pakken!