Korfbal

nieke-janne_vos.jpgAltior 1 – Pr.Irene 1  uitslag: 14-11
Deze week was de pupil van de week Nieke-Janne Vos. Ze zag de laatste wedstrijd van Altior  buiten, want de 1e helft van de veldcompetitie zit erop. Altior wist deze wedstrijd te winnen met 14-11. In het weekend van 7-8 november begint de zaalcompetitie !  Zie voor het wedstrijdschema en tijden  www.altior-korfbal.nl .

Altior 2 – Be Quick 2  uitslag: 8-9
De laatste wedstrijd vóór de zaal. We wilden heel graag winnen, want om nou helemaal zonder punten aan de zaalcompetitie te beginnen…
We begonnen, met Toos die na maanden van blessureleed eindelijk haar rentree kon maken, vrij goed aan de wedstrijd. Verdedigend lukte het aardig om het spelletje te spelen dat Pieter ons had opgedragen en dat we donderdag tijdens de training hadden geoefend in een partijtje tegen het 1e. Helaas was het echter weer de tegenstander die het eerst tot scoren kwam.
Aanvallend verliep niet alles naar wens. Het was zoeken, naar elkaar en naar een doelpunt. Weer kregen we verschillende kansen die niet werden benut. We beginnen zo langzamerhand een beetje tegen onszelf te spelen en het vertrouwen in ons eigen scorend vermogen te verliezen.
Al met al werd er hard gewerkt de eerste helft, maar niet met het gewenste resultaat. We gingen rusten met een stand van 3-9 (het kan ook 4-9 zijn geweest, dat weet ik niet meer).
In de rust kregen we een oppepper en de nodige aanwijzingen van zowel Ruth als Pieter. En dat hielp !
Na de rust werd er verdedigend structureel goed voorverdedigd waardoor Be Quick niet meer tot scoren kwam. Wij zelf scoorden wel 5 keer (of 4). Helaas was het echter niet meer genoeg om nog een puntje te pakken. BALEN !!!
Wat we onszelf moeten voorhouden is dat we echt wel een goed team zijn, en dat we in de zaal en in de 2e helft van de buitencompetitie onze kansen nog wel krijgen. Een opsteker is dat Be Quick al na 5 minuten moeite had met het maken van aanvallen, en dat het hun de hele wedstrijd niet gelukt is om in hun eigen spel te komen. Dat is de verdienste van onze verdediging.
En wat ik zelf heel prettig vind is het feit dat er, ondanks het steeds verliezen, naar mijn idee een fijne sfeer hangt in de groep. We doen met zijn allen ons aller uiterste best, en meer kunnen we niet doen !

Altior 3 – Pr.Irene 2  uitslag: 3-11

Altior 5 – De Kangeroe 4   uitslag: 8-8

Avanti Recreanten – Altior Recreanten  uitslag:
In de kou begon de uitwedstrijd tegen Avanti, met in de aanvalsbasis Marlene
die de eerste helft speelde !
Ook voor Angelique was het de eerste wedstrijd, al startte deze in de tweede helft.
We hadden niet veel te vertellen in deze tweede wedstrijd tegen Avanti.
Al eerder hebben we het tegen hen opgenomen maar toen hadden we in ieder geval een GOEDE scheidsrechter!
Voor snijden werd niet gefloten, voor verdedigd alleen bij ons en niet bij Avanti etc.
Maar dit terzijde want we spelen niet TEGEN de scheidsrechter ! (ik wel maar jullie niet)
We hadden in deze wedstrijd wel wat kansjes gecreëerd, ze gingen er niet in zoals in elke game het geval is.
Hier gaan we lekker op trainen en ook andere punten komen terug in de training volgende week !
We hadden met 8-0 verloren, de volgende keer maken we ze in ! Althans, dat gaan we proberen!

Altior A1 – Swift A1  uitslag: 8-16

Altior A2 – Korloo A2  uitslag: 8-5

Altior B1 – Odio B1          uitslag: 2-2

Celeritas C1 – Altior C1
Het was een spannende maar ook leuke wedstrijd ! Altior scoorde als eerste met een mooi doelpunt van Sanne 1-0 voor Altior, daarna kwam Celeritas terug met de 1-1. Toen scoorde Maartje een mooie 2-1 voor Altior. Vlak voor de rust maakte Celeritas nog vlug de 2-2. We hebben net rust gehad en Celeritas begint meteen sterk en maakt daar de 3-2 uit, maar Altior kwam vlug terug met de 3-3 door Sanne. Celeritas kwam weer voor met de 4-3 daarna maakte Joëlle een mooi doelpunt 4-4 en het was weer gelijk daarna meteen erachter aan Celeritas 5-4. Na een paar minuten scoorde Sanne weer de 5-5 voor Altior, Gelijkspel. We hadden nog een paar seconden te gaan Karly scoorde 5-6 voor Altior !!! KAMPIOENEN, 1e helft veldcompetitie. Gefeliciteerd dames, allemaal heel goed gespeeld!

NDZW C1 - Altior C2
Het was nog vroeg en de ogen zaten nog half dicht.
We scoorde vrij snel 0-1 door Lobke maar het werd 1-1 gelijk. Rust. Ze kregen een toespraak in het kleedhok en na de rust gingen de ogen een beetje verder open. We wisten nog twee keer te scoren, een door Marloes en een door Marlijne. Ondanks de twee strafworpen tegen
bleef het 1-3. We zijn kampioen 1e helft veldcompetitie.
Een goede eerste helft van de competitie. ga zo door dan gaan we voor het kampioenschap !!!
Goed gedaan meiden.

Flash D1 – Altior D1   uitslag: 4-0

Altior D2 – Alico D2
De laatste buitenwedstrijd voor ons en we begonnen goed.
Al snel scoorde Ilona een doelpunt, het staat 1-0.
Het gaat goed in de verdediging, Alico was wel goed in het onderscheppen van de bal, maar wij weten er 2-0 van te maken door Maartje.
Na de rust gingen we door met goed spelen en maakt Fleur de 3-0.
Toen was het weer Ilona die er 4-0 van maakte.
Door een afstandschot en een doorloopbal van Marije, aangegeven door Kelly werd de eindstand 6-0 voor ons.
Goed gespeeld meiden, daarna kregen we taart omdat Sjan jarig was.

De Kangeroe E1 – Altior E1
Vandaag was een spannende wedstrijd we moesten tegen De Kangeroe maar we moesten deze wedstrijd winnen wilden we KAMPIOEN worden. Het begon lekker en gauw scoorde we
een doelpunt. Maar vele kansen die er toch niet in wilde wonnen we uiteindelijk toch nog met 6-0. Dus waren we KAMPIOEN, de strafworpen wonnen we ook met 5-4.
Scores van: Demi Verkuijlen 1x, Zoë Kapteijns 1x, Vera van Grinsven 2x,
Anne van Zutphen 1x en Sanne v/d Heuvel 1x.
Dames van Harte Gefeliciteerd met het Kampioenschap 1e helft veldcompetitie.

Altior E2 – SCMH E2
Vandaag stond de laatste thuiswedstrijd op het programma, alvorens we aan de binnen competitie beginnen.
SCMH kwam op bezoek, de vorige wedstrijd hadden we gewonnen met 7-0 dus iedereen was erop gebrand om vandaag weer te winnen.
In de 1e helft waren we continue in de aanval, de verdediging had een makkie deze zaterdagmorgen.
Na veel pogingen kwamen we al snel op 1 - 0 door Carmy, daarna zagen we mooie pogingen van Evie K, Lisa B en Noreen mislukken maar gelukkig maakte Myke nog voor de rust 2 - 0.
Na rust kwamen de verse krachten Lisa V, Silja en Yara erin, het spelbeeld was gelijk aan de 1e helft, de eerste poging van Noa ging nog net mis maar daarna kon al snel Evie K 3 - 0 maken, even daarna maakte Myke haar 2e doelpunt en wordt zo de eindstand bereikt van 4 - 0.
Deze wedstrijd werd er door alle meiden snel en goed overgegooid, dit is stukken verbeterd, ga zo door.
De strafworpen werd door ons ook gewonnen met 6 -2, Myke, Sanne, Evie D, Silja, Lisa B en Carmy waren de makers.
We gaan ons nu voorbereiden op het zaal seizoen, daar gaan we proberen de goede lijn voort te zetten.

Altior F1 – Korloo F1  uitslag:  2-0   strafworpen: 6-7

Altior F2 – Tovido F1
We moesten deze wedstrijd winnen om kampioen te kunnen worden. Ruth heeft gecoacht, dus ik moet uit tweede hand een verslagje schrijven.
Tovido speelde heel sterk en het lukte hun goed om naar de korf te lopen als wij probeerden ervoor te springen (dus zij konden al goed nepballen gooien). Gelukkig scoorden zij niet en lukte het ons wel een paar keer om uit te breken waaruit we ook 2 doelpunten scoorden.
Dus.…. KAMPIOEN !!!
De strafworpen hebben we met 4-4 gelijk gespeeld.
Meiden: super! We hebben gemerkt dat we steeds vaker ook wat lastige tegenstanders krijgen, dus in de zaal zullen we er weer vol tegenaan moeten om daar ook hoog te eindigen! Maar voor nu: kei-gefeliciteerd met alweer een kampioenschap. Ik hoop dat jullie lekkere taart en snoepjes hebben gegeten en er nog een klein feestje van gemaakt hebben.

Altior F3 – TOG F1
Het was lekker korfbalweer zaterdag en we hadden er weer allemaal zin in. We begonnen goed met aanvallen maar de tegenstandsters verdedigden erg fel. Helaas waren we snel de bal kwijt. We probeerden wel tussen te springen maar dat lukt niet. Het verdedigen ging gelukkig wel goed. En na een schot van TOG konden we de bal weer afvangen. Het gooien werd ons echter zo moeilijk gemaakt dat het best lastig was om bij onze korf te komen. Ook hadden een paar dames van ons hun duimen thuis laten liggen, waardoor de ballen die wel goed gegooid werden dan weer niet gevangen werden. We hebben in de hele wedstrijd nog wel een paar kleine kansjes gehad, maar die wilden er niet in. Gelukkig ging het verdedigen wel heel erg goed, zodat de schoten van TOG vaak verdedigd waren. De eindstand was uiteindelijk hetzelfde als de beginstand, 0-0 dus. De strafworpen verloren we met 6-4.
Aan het einde van deze buitencompetitie hebben we toch maar mooi 5 punten en dat was zeker een feestje waard. Na de wedstrijd hebben we daarom ook lekker ranja met chips en een lolly gehad.