vera_van_grinsven_1.jpgAltior 1 – JES 1
Vandaag speelden de senioren 1 van Altior hun eerste hoofdklasse-wedstrijd van dit seizoen. Het snelle tempo van JES speelde ons in het begin van de wedstrijd even parten, waardoor we halverwege de eerste helft tegen een 2-5 achterstand aankeken. Hierna draaide het spel om en kwamen we steeds dichterbij. De ruststand was zelfs 8-7. De eerste minuten van de tweede helft misten we concentratie, waardoor we JES weer een aantal punten uit lieten lopen. Deze achterstand kregen we niet meer weggewerkt en de eindstand was 12-16. Volgende week spelen we uit tegen ONA uit Overasselt.

Altior 2 – JES 2
Ook voor het 2e was het zondag de eerste wedstrijd in de zaal.
Na een voor ons zeer vervelend verlopen eerste helft van de buitencompetitie wilden we natuurlijk heel erg graag eindelijk ook eens punten pakken. En buiten hadden we al gemerkt dat dit tegen JES zeker mogelijk was!
De eerste helft gingen we goed van start. Er werd fanatiek gekorfbald en hard gewerkt. Verdedigend hadden we de opdracht om de ballijnen te verdedigen, wat we eigenlijk al een hele tijd aan het trainen zijn. Dit bleek echter erg lastig. Je moet veel vertrouwen hebben in je eigen kunnen en in je medespeelsters, en vooral dat eerste stukje ontbreekt er nogal eens aan. De strijd ging gelijk op en even leek het erop dat we met een gelijke stand zouden gaan rusten. In de laatste minuut voor de rust wist JES echter nog snel te scoren waardoor we met een achterstand van 6-7 naar het kleedlokaal vertrokken.
Daar werden uiteraard de nodige aanwijzingen gegeven en opmerkingen gemaakt waarna we vol goede moed terug het veld in gingen.
De tweede helft werd er niet erg anders gespeeld dan de eerste helft. Het verdedigen ging beter waardoor we meer ballen konden onderscheppen. Het vertrouwen leek gegroeid en we toonden meer lef. Helaas maakten we onze kansen (weer) niet goed genoeg af en kreeg Jes echt een paar mooie kadootjes in de vorm van vrije worpen en strafworpen waardoor we toch weer op achterstand kwamen.
We gaven echter de moed niet op en bleven kei-hard knokken. 3 minuten voor het eind stonden we met 9-10 achter, spanning alom! Jet wist er 10-10 van te maken en er werd snel van vak gewisseld. Vrijwel direct na de uitbal loste een dame van JES een afstandsschot dat er met geluk in viel. Wéér op achterstand.
Toen wij de bal mochten uitnemen liep de laatste minuut inmiddels. Logischerwijs werd er supersnel uitgenomen en kreeg Loes een vrije worp nadat ze (wéér) met handen en voeten werd tegengehouden. De verdedigende dame van JES kwam erg enthousiast ingevlogen bij het nemen waarop Loes, geroutineerd als ze is, met enig theater op de grond viel en een strafworp verdiende. Deze werd gelukkig benut waardoor we, zeer verdiend, met 11-11 gelijk speelden.
Uiteraard zijn we kei-blij met dit eerste puntje van dit jaar. Er zit echter wel een beetje een vreemd bijsmaakje aan omdat er ook meer in had gezeten. En niet om de scheids nu de schuld te geven van onze gemiste kansen, maar met name in de tweede helft werden er toch wel veel vreemde beslissingen in ons nadeel genomen. En dat viel niet alleen ons op! Ook de tegenstanders (zowel speelsters als coach) erkenden volmondig dat hij verschillende keren duidelijk tegen ons floot en zelfs dat bepaalde strafworpen er geen waren.
Maar goed, dat ene punt smaakt naar meer en zoals we buiten hebben gezien hoeven we voor niemand echt bang te zijn als we zelf ons spelletje maar spelen en uitgaan van onze eigen kwaliteiten. We gaan ervoor!

Corridor 2 – Altior 3                    uitslag: 10-8

Steensel 1 – Altior 4
De 1e binnenwedstrijd voor Altior 4 was tegen Steensel 1.
Steensel kwam na 5 minuten speeltijd met 1-0 voor met een afstandschot. Vrij snel hierna scoort Steensel door middel van een doorloopbal tot 2-0 en daarna scoren ze met nog 3 mooie afstandschoten tot 5-0. 3 minuten voor de rust scoort Inge de Visser voor Altior eindelijk ook nog een punt en zo gaan we met 5-1 de rust in. Na de rust scoort Martine de Visser met een mooi afstandschot tot 5-2. Een goed begin na de rust, maar helaas loopt Steensel hierna uit met nog 3 doorloopballen tot een eindstand van 8-2. Helaas voor de meiden van Altior 4 geen goed begin van de binnen competitie!

Altior A1 – De Korfrakkers A1  uitslag:  3-12

Altior A2 – Be Quick A3                uitslag:   13-3

Altior B1 – De Korfrakkers B1          uitslag:  3-5

Tuldania C1 – Altior C1                  uitslag:   4-6

Odisco C1 – Altior C2
Het was een spannende wedstrijd.
We scoorde snel 0-1 met een kort schot van Kirsten. Odisco antwoordde gelijk en scoorde 1-1. Het is een snelle wedstrijd, Merle scoorde met een mooie doorloopbal 1-2 en dat deed ze nog eens   1-3. Odisco wist na veel kansen er ook weer een te scoren 2-3.  Lobke mocht een stafworp nemen maar miste. In de tweede helft gingen we weer goed van start, Silvia wist de 2-4 te maken met een doorloopbal. Ook Kirsten mist een strafworp. Odisco maakt 3-4. Marlijne scoort met een doorloopbal de 3-5. We konden de voorsprong helaas niet vasthouden. Odisco wist nog twee keer te scoren en werd het uiteindelijk 5-5. Hard gewerkt meiden volgende keer wel twee punten.

De Kangeroe D1 – Altior D1             uitslag: 3-13

Altior D2 – Tovido D1
Afgelopen zaterdag was de eerste wedstrijd in de zaal.
We moesten tegen Tovido een nieuwe die we nog niet hadden gehad in de buitencompetitie.
Tovido begon heel fel aan de wedstrijd en speelde super snel,
Daar wisten we geen raad mee de doelpunten vlogen ons om de oren.
Het was met de rust ook al 0-6.
Na de rust ging het beter ook Lieke en Fleur  hadden nog gescoord ,, uitslag 2-8.
maar het werd dan toch nog 2-8.volgende keer beter meiden.

Altior E1 – De Korfrakkers E1           uitslag: 0-2

Altior E2 - JES E1
Vandaag moesten we de 1e wedstrijd spelen voor de binnen competitie. Tussen de buiten en binnen competitie hebben er wat wijzigingen plaats gevonden. Op de transfer markt hebben we 2 speelsters goed kunnen verkopen aan de E1 en hebben we een aantal nieuwe speelsters ervoor terug gekocht. Tevens hebben we een nieuwe coach, Suzanne.
De 1e wedstrijd was het voor de meisjes erg wennen, we moesten tegen JES E1 waar tegen we in de buiten competitie ook hebben gespeeld.
We konden zien dat JES vaker in de zaal had gespeeld als wij. Het was voor onze meiden dan ook erg moeilijk. Er is werk aan de winkel voor de trainster.
We verloren de wedstrijd met 4 - 0 en de strafworpen met 3 -1. Volgende week hebben we een dagje rust, daarna gaan we er weer vol tegen aan, en gaan we proberen de eerste punten binnen te halen.

Be Quick F1 – Altior F1          uitslag:  4-4

Be Quick F2 – Altior F2
Vandaag gingen we voor de eerste wedstrijd in de zaal naar Geffen om daar tegen Be Quick uit Nuland te spelen. Omdat onze nieuwste aanwinst, Merel, niet mee kon vandaag en Lotte niet helemaal fit was hadden we Nikki Vos gevraagd om met ons mee te gaan. Dan hadden we in ieder geval genoeg speelsters, ook als we uitvallers zouden hebben.
We begonnen goed aan de wedstrijd en wisten heel snel de bal te onderscheppen. Het lukte ook gemakkelijk om de bal vervolgens naar onze korf te brengen. Helaas lukte het vervolgens niet goed om de taartpunten te spelen (hoewel vooral Lieke v.d. H. dit goed probeerde!) waardoor we wel goed vrij kwamen om te schieten, maar vervolgens elkaar in de weg liepen zodat de bal niet goed naar elkaar kon worden overgegooid. Omdat we wel beduidend beter waren dan Be Quick lukte het ons in de eerste helft om vier keer te scoren.
Ook in de tweede helft speelden we weer goed. Be Quick had gewisseld waardoor er een paar erg grote meisjes in kwamen te staan, maar dit maakte voor ons niets uit. Het gebeurde zelfs zomaar dat ik niets meer te roepen of te coachen had omdat er goed werd overgespeeld en goed werd vrijgelopen. Hartstikke goed hoor meiden! In de tweede helft lukte het alweer om vier keer te scoren waardoor we de wedstrijd wonnen met 0-8. De meisjes aan de kant die het scorebord bijhielden hadden een doelpunt gemist, maar de scheidsrechter gelukkig niet. De strafworpen wonnen we met 3-6.
Een mooi begin van de competitie, super meiden!!!
En Nikki: kei-bedankt voor het meegaan. Knap mee gespeeld en óók nog gescoord, zowel in de wedstrijd als bij de strafworpen, hardstikke knap!