Korfbal

altior20091115.jpgOna 1 – Altior 1; In de eerste helft waren we niet scherp genoeg, waardoor we constant tegen een achterstand aankeken. De ruststand was 7-6. Na wat woorden van een niet geheel tevreden coach, begonnen we stukken beter aan de tweede helft.

De achterstand werd in no time omgebogen tot een ruime voorsprong van 4 doelpunten, maar we lieten ONA toch weer tot 1 punt verschil naderen. Hierna liepen we toch weer wat weg bij de tegenstandsters en de eindstand werd 10-14. Volgende week spelen we thuis in De Zaert tegen Avanti uit Schijndel.

Spes 2 – Altior 2
De  wedstrijd buiten, tegen Spes, was voor ons niet goed afgelopen, we korfbalden niet al te best en verloren . Reden te meer om ons vandaag eens te laten zien.
De start van Spes was fel en snel maar wij lieten ons niet overtroeven. We hielden hen bij, kwamen soms op voorsprong en gaven niets weg. Onze nieuwe manier van verdedigen verraste  de geroutineerde dames uit Milsbeek.

We zaten lekker in het spel toen een bal op de jarige Kim L. haar pink kwam. Deze was uit de kom en Kim moest naar het ziekenhuis. Gelukkige was Sanne meteen klaar en ze viel goed in. Kim St. was enorm op schot en met rust was het 9-9 en hadden we vertrouwen in onszelf.

Na rust werd het spel wat grimmiger, aan beide zijden werd een overtreding niet uit de weg gegaan. Uit een aantal goede doorbraken van Spes werd gescoord maar ook wij deden een duit in het zakje. Bij een stand van 14-10 kwam geen van beide ploegen meer tot scoren. Er waren nog zeker 20 minuten te gaan maar de wedstrijd was gespeeld. Onze verdediging liet niets door maar onze aanval kon geen vuist meer maken. Het was moeilijk de ingangen te vinden.

We hebben hard gewerkt, de rust bewaard waar nodig en als ploeg een visitekaartje afgegeven: we kunnen met opgeheven hoofd de komende tegenstanders  tegemoet treden.

Altior 3 – Rosolo 4   uitslag:   7-10

Altior 4 – VVO 4   uitslag:   6-11

Recreanten Altior – De Kangeroe   uitslag:  0-13

Swift A1 – Altior A1
Na een aantal goede gesprekken afgelopen week en fijne trainingen gingen we vol goede moed naar Velden. Maar we begonnen nerveus, zonder zelfvertrouwen en het korfballen was om maar snel te zeggen…….. waardeloos.

We waren totaal niet bij de les, kwamen op alle fronten tekort en gingen dan ook rusten met een achterstand van 7-1. In de rust kregen we een donderspeech en werden de dames er toch op gewezen dat ze veel en veel beter kunnen en wat ze in de 1e helft hadden laten zien helemaal niets met korfballen had te maken !!

We gingen de 2e helft totaal anders het veld in … er werd voor mekaar gewerkt, er werden afspraken gemaakt en wat het allerbelangrijkste was …. we gingen korfballen !!!! Swift werd de doorgang naar de korf totaal ontnomen tot ergernis van enkele dames, daarom was de 2e helft de wedstrijd van Altior.

Zo zie je maar dat je met z’n allen ver kunt komen !!!!  De 2e helft  wonnen we dan ook met 4-1 !! Maar de punten bleven wel in Velden want een overwinning zat er niet meer in  8-5.

DDW B1 – Altior B1   uitslag:  16-7

Altior C1- Geko C1   uitslag:    3-2

Altior C2 - SCMH C1
We hadden het vandaag niet makkelijk. Merle scoorde al vrij snel 1-0 met een doorloopbal.
Dit was ook de rust stand.

Na de rust werd het spel vlugger, SCMH maakte 1-1 door een strafworp. Silvia antwoordde meteen 2-1. Ook scoorde ze met een kort schotje 3-1. Ook kregen wij een strafworp maar deze zat helaas niet. Marlijne maakte de 4-1 met een kort schotje . SCMH ging steeds sneller spelen. Zij wisten nog twee keer te scoren. Eindstand 4-3.  Goed gedaan dames.

Altior D1 – Be Quick D1   niet gespeeld !!

SCMH D1 – Altior D2   uitslag: 2-3
We moesten tegen SCMH zonder Lieke en Kelly.
We begonnen fel aan de wedstrijd en de aanval liep ook lekker dus, was het ook vrij snel dat Charlotte de 0-1 kon maken. We bleven maar proberen en SCMH werd steeds beter dus......1-1.

Rust, even een paar dingetjes uitgelegd en we begonnen weer aan de tweede helft.
Maartje maakte  de 1-2 en Sanne onze nieuwe in het team maakte de 1-3.
Dus was het uitspelen van de tijd, maar het leek wel of de bal gloeiend heet was en we werden slordiger en maakte domme fouten zodat SCMH nog de 2-3 maakte.

Gelukkig de scheids floot af dus toch de 2 puntjes en Anna de volgende keer gaan ze er wel in, meid super goed gewerkt.

Altior F3 – Flamingo’s F1
Vandaag was voor ons de eerste wedstrijd van de binnencompetitie. We hadden al 3 zaterdagen geen wedstrijd gehad, dus we hadden er zin in. En dat was te zien! Er werd goed gegooid, goed gevangen en goed aangevallen. De bal kwam bij Imke en die scoorde de 1-0. Hierna gingen we vrolijk verder. De bal kwam weer bij Imke en zij scoorde de 2-0. Dit was ook de ruststand.

In de 2e helft moesten we vooral verdedigend aan de bak, want Flamingo's speelde nu een stuk feller en vooral ook sneller. De dames van Flamingo's bleven de hele tijd bewegen. Nu konden we merken dat we al 3 weken geen wedstrijd hadden gehad, want het verdedigen ging in het begin wel wat moeizaam. Flamingo's kreeg een hoop kansen en kon de 2-1 scoren. Hierna gingen we extra geconcentreerd verdedigen en nu ging het een stuk beter. Helaas kwamen we zelf bijna niet meer aan aanvallen toe. Gelukkig scoorde ook Flamingo's niet meer, zodat we deze wedstrijd wonnen met 2-1.

Bij de strafworpen wist alleen Joa de bal in de korf te gooien. Deze verloren we helaas met 1-6.