Zo_KapteijnsAltior 1 – Avanti 1 uitslag: 13-16
De pupil van de week was deze keer Zoë Kapteijns. Ze gaf voor de wedstrijd begon wel het goede voorbeeld want ze maakte de doorloopbal. De wedstrijd ging gelijk op maar het is uiteindelijk Avanti dat in de 2e helft de kansen wel af maakt en zo met de 2 punten terug ging naar Schijndel.
Altior 2 – DDW 2
Vandaag een nieuwe tegenstander. Alle teams binnen onze poule hebben we buiten al eens gehad, behalve DDW.

Al vanaf het begin werd er scherp gespeeld en hard gevochten voor iedere bal. Hierdoor konden we vrij snel op voorsprong komen en deze voorsprong ook gemakkelijk uitbouwen. Ondanks dat er ook veel kansen gemist werden door ons wisten we in de eerste helft 8 keer te scoren.
Verdedigend ging het ook erg goed. Het lukte ons om, door ballijnen te verdedigen en met lef voor te verdedigen, DDW volledig uit het spel te halen. Onze tegenstanders hadden geen antwoord op ons verdedigende spel en raakten meer en meer gefrustreerd. Zij scoorden in de eerste helft slechts 3 keer.
Met een stand van 8-3 kwamen we na de rust het veld weer op. Er werd nog steeds fel gespeeld en we waren er erg op gebrand om veel te scoren. DDW liet zien zich niet zomaar gewonnen te geven. Er werd steeds harder en lomper gespeeld. Gelukkig bleven we nu eens niet alleen maar de lieverdjes en lieten we bij momenten zien ook in fysiek opzicht niet onder te doen voor de ander. Helaas liep het verdedigend de tweede helft wat minder waardoor we net zoveel doelpunten doorlieten als we er maakten, 8. De eindstand was dan ook 16-11. Onze eerste overwinning in de Reserve Top klasse !!!
Meiden: verdiend gewonnen. Dit bedoelt Ruth volgens mij als ze zegt dat we met flair moeten korfballen. Naar mijn idee (en volgens mij ook die van Pieter) hebben we vandaag goed laten zien wat we allemaal in huis hebben. Op naar de volgende punten!

Alico C1 – Altior C2
We gingen lang gelijk op. Wij hadden vaker de bal maar wisten geen kansen te benutten. Vlak voor de rust wist Alico te scoren, 1-0.
Na de rust wist Silvia wel een doorloopbal af te maken, 1-1. Alico maakte 1-2. Merle kwam in actie en wist met een doorloopbal de 2-2 gelijk te maken.
We hebben veel kansen. Alico wist nog eenmaal te scoren 3-2. Dit is ook de eindstand .
Hard gewerkt dames. Jammer !

Flash D1 – Altior D1 uitslag: 8-5

Altior D2 – NDZW D1 uitslag: 2-3

Altior E1 – Emos E1
We moesten thuis tegen Emos, een nieuwe voor ons want daar hadden we nog niet tegen gespeeld, dus was het afwachten wat we moesten verwachten.
We begonnen zeer goed in de wedstrijd en al gauw scoorde Demi Verkuijlen met haar eerste doelpunt in deze wedstrijd. Dus dit was al een lekker begin en zo gingen we ook door in de
eerste helft met scores van Maaike van Zutphen en Zoë Kapteijns en Demi Verkuijlen nog een keer dus met de rust was het dus ook 4-0 voor ons. Heel Goed gespeeld dames die eerste helft maar toen we de tweede helft in gingen leek het wel of we het niet meer konden. Er werd in de tweede helft door sommige zeer slecht gespeeld en dat was heel jammer want zo kwam Emos toch nog heel sterk terug de tweede helft en wonnen we maar net met 4-3.
De straf worpen wonnen we met 6-5. Dus dames we zijn tevreden maar we kunnen beter !!

Altior E2 – Avanti E2
Vandaag moesten we de 2e wedstrijd spelen voor de binnencompetitie.
We moesten tegen Avanti E2, de buitenkampioen, dus we wisten dat we het moeilijk gingen krijgen. In de 1e helft konden we nog goed mee komen maar het was voor ons moeilijk om te doelen op de korf. Net voor rust werd het 0-1.
In de 2e helft konden we duidelijk zien dat Avanti een stukje verder is als ons, ze liepen makkelijk uit naar 0 - 4. Gelukkig hadden we veel geoefend op de strafworpen, we wonnen de strafworpen dan ook met 4 - 2, goed gedaan meiden !
Volgende week naar de Flamingo's, hopelijk kunnen we daar onze eerste punten gaan halen.

De Korfrakkers F1 – Altior F1 uitslag: 2-2

De Korfrakkers F3 – Altior F2
Tegen dit team hadden we in de buitencompetitie ook al gespeeld en met 0-4 gewonnen. Het was dus geen onbekende tegenstander.
We begonnen snel en goed aan de wedstrijd. Er werd goed overgegooid en naar elkaar gekeken. Hierdoor waren we de bal niet onnodig kwijt en zorgden we ervoor dat degene die het dichtst bij de korf vrij stond de bal kreeg om een doelpoging te doen. Tja, en als dan de doelpogingen ook nog eens regelmatig resulteren in een doelpunt, kun je als coach eigenlijk alleen maar tevreden zijn.
Iedereen die de coach een beetje kent weet dat die het heel moeilijk vindt om haar mond dicht te houden en niet teveel te zeggen. Tijdens deze wedstrijd gebeurde het echter een paar keer dat de coach gewoon niets te melden had omdat het zo goed ging. Knap hoor meiden!
Ik zal ook in de toekomst blijven hameren op het spelen van de taartpunten (en dan het liefst zonder slagroom, he Yara) want jullie zijn er écht aan toe om een stapje verder te gaan in het korfbalspelletje en andere trucjes te leren. Ik vind het wel fijn om te zien dat jullie veel plezier blijven hebben in het spelletje en in het team. En ik vind het heel fijn dat Liza aan ons team is toegevoegd als mede-trainster / coach. Hierdoor is er voldoende aandacht voor iedereen en kunnen we alleen nog maar beter worden ! De eindstand was 0-8.

De Korfrakkers F4 – Altior F3
Vandaag stond de wedstrijd tegen De Korfrakkers F4 op het programma. Voor ons een onbekende tegenstandster, dus we wisten niet wat we konden verwachten. Maar dat hadden we al heel snel door. De meisjes van De Korfrakkers waren snel en bleven de hele tijd bewegen. We moesten alle zeilen bijzetten om goed te verdedigen. De tegenstandsters maakten ook goede doorloopballen, die wij moeilijk vonden om te verdedigen. Maar toch ging het verdedigen soms ook erg goed. Met de rust stonden we met 1-0 achter.
Tijdens de rust hebben we nog even gepraat over strakke ballen gooien en over fopballen. De meisjes van De Korfrakkers probeerden namelijk de hele tijd tussen te springen. De 2e helft ging het gooien al een stuk beter, maar de fopballen vergaten we steeds. Bij het aanvallen bleven we zelf ook te veel stil staan, zodat het tussenspringen voor de tegenstandsters ook wel erg gemakkelijk werd. De Korfrakkers scoorden de 2e helft nog 1 keer, waardoor de einduitslag 2-0 was.
Bij de strafworpen wisten Nikki, Imke en Isa te scoren. De Korfrakkers waren echter goed op schot en gooiden er wel 9 in. Dit werd dus 9-3.

Altior Welpen – Celeritas Welpen
Spannend zeg, zo'n eerste wedstrijd. Anne, Femke, Maud, Sharyn en Vera gingen samen met coaches Ellen en Sanne naar de sporthal om te spelen tegen Celeritas. Met de mascotte om de korf, zodat we de goede kant op zouden gaan, begon de wedstrijd. Leuk als je zo samen kunt korfballen en nog leuker als je ook nog wat doelpunten kunt maken. We waren ongeveer even goed, alleen jammer, dat Celeritas iets vaker heeft geoefend dan wij. We verloren met 2-3.
Maar met de strafworpen, na de wedstrijd, was het 1-1.