Korfbal

altior-logoBio 1 – Altior 1
Vandaag speelden we tegen BIO uit Veldhoven. Omdat BIO met 0 punten onderaan stond in onze poule en de druk voor deze dames dus steeds groter wordt, wisten we dat we ze niet mochten onderschatten.

De wedstrijd begon goed met een hele snelle 0-1, maar daarna zakten we een beetje in. We speelden te individueel en echte werklust ontbrak, evenals een goede communicatie. Dat laatste pakten we in de laatste 10 minuten van de eerste helft wat beter op, maar ons normale niveau werd niet gehaald.

De ruststand was 6-8 en in de tweede helft ging het stukken beter. Na een kwartier stonden we dan ook op een comfortabele 7-17 voorsprong. Hierna vervielen we weer in ons spel van de eerste helft en wisten we de voorsprong dan ook niet verder uit te breiden. De eindstand was 11-19. Volgende week spelen we thuis tegen Bladella en we zijn van plan om dan de hele wedstrijd op niveau te spelen.

Swift 2 – Altior 2
Buiten hadden we met één doelpunt verschil verloren, en was het best mogelijk gebleken om punten te pakken tegen "het grote Swift". We moeten ons eigen spel spelen, zowel aanvallend als verdedigend, dan komen we een heel eind.
Vanaf het begin van de wedstrijd werd de toon gezet. Super-fysiek, maar bovenal ook enorm onsportief, dat typeert het best onze tegenstanders (uitzonderingen daar gelaten). Om vandaag iets te kunnen betekenen zouden we ook fysiek moeten spelen en ons vooral niet teveel aan moeten trekken van het ge-emmer van de tegenstander.
Dit lukte vrij aardig. We kwamen steeds op 1 doelpunt voorsprong waardoor Swift de hele tijd achter de feiten aanliep. Het lukte ons echter niet om verder dan 1 punt uit te lopen. Na een zwaar bevochten (en deze keer letterlijk) voorsprong van 7-8 gingen we rusten.
In de tweede helft lukte het op een bepaald moment wel om 2 punten uit te lopen, helaas niet voor lang. Swift maakte vrij snel daarna weer gelijk. Het bleef knokken om elke bal en doelpunt en uiteindelijk lukte het Swift om, met een niet verdiende strafworp, op 1 doelpunt voor te komen. We konden nog 1 keer gelijk maken maar helaas niet meer zelf op voorsprong komen. Swift kwam op 2 doelpunten voorsprong en dat hebben we niet meer goed kunnen maken.
Ik merk dat ik het heel moeilijk vind om een verslagje te schrijven. Het was een zeer enerverende wedstrijd waarin we, zoals Kim S. al zei, meer gebruik hadden moeten maken van het feit dat de scheids gevoelig was voor komedie. We hebben kei-hard gewerkt en heel erg goed gespeeld. Vandaar dat de uitslag van 16-14 Kwalitatief Uitermate Teleurstellend is. De volgende keer geven we deze dames een koekje van eigen deeg en pakken we ze !

Altior C2 – Boskant C1
We gingen goed van start met onze nieuwe shirts(gesponsord door fam. Damen). Lobke wist gelijk uit het begin spel te scoren, 1-0.
Boskant scoorde 1-1. Het is een rommelige wedstrijd. Vlak voor rust wist Marloes nog te scoren met een mooi afstandsschot, 2-1.
In de tweede helft ging het iets beter,ondanks dat Boskant 2-2 gelijk maakt. Mara maakte 3-2 door een kort schotje en ook Lisa wist er nog een in te leggen 4-2. Dit is ook de eindstand.
Goed gespeeld dames. Sponsor bedankt namens de meiden !

Altior D1 – Alico D1
Vandaag heeft de D1 gelijk gespeeld.
Na een vliegende start, waarbij we snel op 3-0 kwamen, zakte het spel wat in. De dames leken moe te worden en veel ballen werden niet goed gespeeld.
Het voorverdedigen ging vaak goed maar het gas terugnemen en weer op de dame concentreren was erg moeilijk.
Meteen na rust scoorde Alico 3-2. Dom want we waren gewaarschuwd ! Het ging gelijk op en door onnodige fouten kreeg Alico nog een kans om te scoren. In de laatste 5 seconde werd het 5-5. Jammer meiden want we hadden deze wedstrijd kunnen winnen. Volgende week een onbekende tegenstander en gelukkig is Marlou dan weer helemaal beter !

Be Quick D2 – Altior D2
We begonnen fel aan de wedstrijd,
Het was toch Be Quick die de 1-0 scoorde maar we lieten het er niet bij zitten,
we voelde dat het moest lukken vandaag .
Maartje maakte de 1-1 en Sanne na een strafworp de 1-2 rust.
Fleur die de eerste helft op de bank had zitten springen en draaien mocht er in.
Maartje maakt na de rust de 1-3 en door het goede spel en mooie aanvallen scoorde Charlotte de 1-4
We gingen maar door, Iona maakt de 1-5, Lieke de 1-6 en Ilona de 1-7. Het was een super mooie wedstrijd.
Meiden we zijn trots op jullie allemaal er werd goed gewerkt voor en met elkaar !!!!!

Concordia E1 – Altior E1
We moesten uit tegen Concordia en we gingen vandaag zonder Demi en Lieke,
en Anne die niet helemaal lekker was maar toch meeging.
We begonnen de wedstrijd goed maar al snel gooiden we veel ballen niet in de handen waardoor de tegenpartij regelmatig hun kansen benutte, maar er waren
toch ondanks dat. ook wel mooie momenten zoals Jasmijn Pennings die scoorde door een pootje 1 op te zetten samen met Fleur van Eerd.
Verdere scores waren van Maaike van Zutphen en Zoë Kapteijns, deze ook mede dankzij hun medespelers, goed gedaan dames. De eindstand werd dus ook 3-3 en de strafworpen verloren we met 5-4.

Flamingo's E1 – Altior E2 uitslag: 5-0

Altior F1 – Tovido F1 uitslag: 1-2

Altior F2 – Pr.Irene F1
Met voor de eerste keer onze nieuweling Merel in de gelederen begonnen we aan de wedstrijd tegen Prinses Irene. Al vrij snel kregen we veel kansen maar gingen we hier behoorlijk slordig mee om waardoor we niet gemakkelijk tot scoren kwamen. We speelden goed over, kwamen goed vrij en keken niet alleen naar onze eigen kansen maar ook naar de anderen. Dit resulteerde erin dat we met een stand van 5-0 gingen rusten.
In de tweede helft leek het alsof we dachten dat we er al waren. Er werd nog wel goed overgespeeld, maar heel haastig en slordig geschoten. Ook dachten we allemaal te kunnen scoren en keken we meer alleen naar onze eigen kansen en minder naar de anderen. Hierdoor schoten we een paar keer terwijl de bal goed verdedigd was. Door onze haast lukte het in de tweede helft nog maar 2 keer om te scoren. Ook Prinses Irene scoorde in de tweede helft 2 keer waardoor de eindstand 7-2 was. Uiteraard een keurige uitslag, maar het had meer kunnen zijn. Door de ruime overwinningen denken we nu te gemakkelijk over tegenstanders en gaan we dingen doen die we normaal gesproken niet deden. Ik hoop dat dit in de volgende wedstrijden teruggedraaid wordt, want jullie kunnen al heel goed korfballen en mogen dat best laten zien! Tenslotte: Merel, je hebt een knappe eerste wedstrijd gespeeld! Je deed al goed mee en leert het snel. Super!

Altior F3 – Avanti F1 uitslag: 0-0

Korloo Welpen – Altior Welpen
Afgelopen zaterdag moesten onze Welpen uit tegen Korloo. Onze meiden (Anne, Femke, Maud, Sharyn en Vera ) hebben veel geleerd van de eerste wedstrijd vorige week. Het verdedigen bij de korf van de tegenstander ging al veel beter. En ook het schieten op de eigen korf ging goed. Voor de rust stonden we met 3-2 achter, en dat hebben we na de rust meteen ingehaald. We kwamen zelfs voor met 4-3. Helaas scoorde Korloo in de laatste minuut nog de gelijkmaker 4-4.
Met strafworpen nemen lukte het 4 keer om te scoren. Dat werd 5-4 voor Korloo.