Lieke_v_d_HeijdenAltior 1 – Bladella 1
Vandaag speelden we een thuiswedstrijd tegen Bladella uit Bladel. Ondanks hard werken lukte het ons in het eerste gedeelte van de wedstrijd niet om een voorsprong op te bouwen en de stand ging gelijk op tot 4-4. Hierna werd ons spel beter en de ruststand was 9-5.

In de tweede helft was het zaak om met een paar doelpunten de wedstrijd helemaal op slot te gooien, maar dat pakte helaas anders uit. Bladella kwam steeds dichterbij en met nog enkele minuten op de klok werd het 10-9 en via 11-9 werd het iets later 11-10. De druk werd steeds groter, maar we hielden ons hoofd koel en enkele seconden voor het einde van de wedstrijd besliste Jessica de wedstrijd door met een afstandschot de 12-10 op het scorebord te zetten. Dit was zeker niet onze sterkste wedstrijd, maar door hard werken hebben we toch de punten in Dinther kunnen houden. Volgende week tegen de koploper DSV zijn we van plan iets mooiers te laten zien. We spelen dan thuis in de Zaert om 15.45 uur.

Altior 2 – Be Quick 2
Tja, wat valt er deze week weer over te zeggen ?
We begonnen, in tegenstelling tot vorige week, slapjes aan de wedstrijd. We kwamen dan wel op 1-0, maar vrij snel maakte Be Quick gelijk en kwamen ze ook voor. Verdedigend speelden we niet zoals we de laatste weken hebben laten zien, en aanvallend lukte het de ene aanval vrij redelijk om kansen te creëren, maar had de andere aanval hier erg veel moeite mee. Al met al een moeizaam begin.
Na 15 tot 20 minuten konden we onszelf herpakken en maakten we het gat van 4 doelpunten kleiner naar 2 punten. We gingen met 6-8 het kleedlokaal in voor de rust.
Na de rust pakten we het op waar we aan het eind van de eerste helft gebleven waren. We konden Be Quick tot op 1 doelpunt naderen en er werd hard gewerkt en gevochten. Helaas heeft het niet mogen baten en hebben we uiteindelijk met 10-12 verloren. En we hebben het puntverlies deze keer volledig aan onszelf te danken !
Als we de laatste weken wel iets hebben geleerd, is het dat we echt niet slechter zijn dan het gros van onze tegenstanders. Wat we moeten leren om onszelf in deze klasse te handhaven is zelf de eerste duw en elleboog uitdelen. Minder lief zijn en meer bitcherig gedrag laten zien. Het zit er bij ons niet in, maar dat zal wel moeten komen, in deze klasse helaas bittere noodzaak om punten te halen... Dus, volgende week er in alle opzichten weer vol tegenaan !

SCMH 2 – Altior 3   uitslag: 12-8

BMC 3 – Altior 4   uitslag: 11-7

Altior 5 – Flash 3
Met goede moed begonnen we aan deze wedstrijd. Na de verloren wedstrijd van vorige week wilden we nu graag wat punten halen. De strijdlust was te merken en resulteerde al snel in 1-0. Flash had vrij snel een tegenactie en werd het dus gelijk. Voor de rust konden we wel uitlopen naar 4-1 en gingen we na een korte onderbreking weer aan de gang. Vier keer naderde Flash ons met 2 doelpunten maar na de 7-5 konden we flink uitlopen en kwamen de tegenstandsters niet meer in hun spel waardoor we de wedstrijd wonnen met 9-5.

De Horst A1 – Altior A1  uitslag: 6-5

De Korfrakkers A2 – Altior A2 uitslag: 7-11

Be Quick B1 – Altior B1  uitslag: 8-4

Tovido C1 – Altior C2
Nadat we wat later waren, we werden tegen gehouden door een los lopende koe, begonnen we aan de wedstrijd.Tovido scoorde al snel 1-0. Het zijn pittige tegenstandsters.
Ook de 2-0 volgde snel (we waren nog in de ban van de koe).
Na de rust wisten we ook niet te scoren, ondanks dat we wel iets meer kansen kregen. Het werd uiteindelijk 5-0. Hard gewerkt dames maar er zat dit keer niet meer in. Volgende keer beter.

Altior D1 – Spoord.Girls D1  uitslag: 1-7

De Kangeroe E1 – Altior E1
We begonnen fel aan de wedstrijd en al gauw scoorde Jasmijn Pennings het
eerste doelpunt , waar het na vele pogingen maar niet lukte om meer doelpunten te scoren. De verdediging die liep ook als een trein, zodat het uiteindelijk bleef bij die  1-0.
De strafworpen wonnen we met 9-4. Dames goed gespeeld.

De Korfrakkers E3 – Altior E2
Nadat we afgelopen dinsdag bij de training verrast werden door Sint en Piet, daarvoor onze dank, gingen we vandaag naar De Korfrakkers. We wisten dat het een moeilijk wedstrijd zou gaan worden omdat zij meer punten hadden dan wij.
We begonnen zeer goed aan de wedstrijd en hadden het betere van het spel in de 1e helft, ondanks een mooie doelpoging konden we niet scoren. Ruststand 0 - 0
De 2e helft was van onze kant wat minder dan de 1e helft. De 2e helft werd overheerst door
De Korfrakkers, alleen onze meiden hielden stand en zo konden wij ons 1e puntje scoren.
Knap gedaan meiden...volgende week gaan we weer proberen een punt te halen.
Bij de strafworpen ben ik de tel kwijt geraakt, maar wij hadden 1x keer gescoord en
De Korfrakkers veel meer.

Altior F3 – Celeritas F1
Alweer de 4e  wedstrijd van de binnencompetitie en alweer een voor ons onbekende tegenstandster. We hadden vandaag dezelfde opdracht als vorige week meegekregen, namelijk goed gooien en vangen. Dus strakke ballen gooien en doorlopen totdat je de bal in de handen hebt. We begonnen vol goede moed, maar moesten ook meteen vol aan de bak. De meisjes van Celeritas bleven maar bewegen, zodat we verdedigend erg goed op moesten letten. En als wij aan het aanvallen waren maakten ze het ons erg moeilijk. Het gooien was dus soms ook best lastig, maar vaak gooiden we ook lekker snel, zodat er niet tussen gesprongen kon worden. Het lukte Celeritas in de 1e helft 1 keer om te scoren.
In de tweede helft bleven we kei hard werken, maar helaas lukte het ons niet om te scoren. Celeritas scoorde nog wel 2 keer, waardoor de eindstand 0-3 was.
Bij de strafworpen scoorde Joa voor ons, maar helaas verloren we deze met 1-3.