Anna_PetersAltior 1 – DSV 1
De pupil van de week Anna Peters zag Altior  tegen de koploper DSV verliezen, uitslag 7-11.

Altior 2 – De Korfrakkers 2
De Korfrakkers hadden al niet de moeite genomen om in de rust van de vorige wedstrijd in te spelen en pas drie minuten vóór het einde van de wedstrijd van ons eerste kwamen ze ook eens de zaal in. Wat een air ! Helaas, zo bleek snel, niet geheel onterecht...

De eerste helft waren we slecht. Geen lef, bang in de verdediging waardoor we heel veel kansen weggaven en die wisten De Korfrakkers uiteraard 'gewoon' te benutten. Aanvallend was het moeilijk om kansen te creëren omdat De Korfrakkers erg kort op onze dames verdedigde. Wij wisten dit niet te gebruiken en liepen al snel ver achter de feiten aan. In de rust was het 4-14.

Ruth hield een opbeurend praatje en Pieter gaf aan dat we er maar een ' oefenpartijtje' van moesten maken. Ondanks dat het niet echt prettig klonk hielp het wel. We kwamen terug het veld op met een uitstraling van "wat hebben we te verliezen", en gingen vervolgens goed en mooi korfbal laten zien. Er werd goed voorverdedigd waardoor we veel ballen konden onderscheppen en maakten het De Korfrakkers verder ook moeilijk. De stand ging in de 2e helft gelijk op, maar verloren we uiteindelijk met 4-7. Een heel ander verhaal dan de eerste helft dus !

Aldus: jammer van de eerste helft, ik ben ervóór om Pieter's idee (volgende keer beginnen met de tweede helft in plaats van de eerste) uit te voeren.

Nog meer jammer dat De Korfrakkers de eerste helft zo ver voor kwam. Ze vinden zichzelf heel wat, en ik had ze, net als buiten, graag laten zien dat ' de underdog' het ze wel degelijk moeilijk kan maken. Misschien de volgende keer...?!

Bio 2 – Altior 3   uitslag: 12-2

Kraanvogels 2 – Altior 4  uitslag: 3-1

Altior A1 – Rosolo A2
Op het verslag zit ik nog te wachten maar het was wel een uitstekende overwinning van de meiden die hier lang op hebben moeten wachten ,,, maar je ziet wel ,,, met veel overtuiging en wilskracht kun je samen ver komen !!!!!  Maar het was een dikverdiende overwinning  10-5.

Altior A2 – SCMH A1   uitslag: 7-10

Altior B1 – Rosolo B1
Vandaag speelden we tegen de nummer 2 op de ranglijst Rosolo uit Reusel. We kenden Rosolo nog van vorig jaar en wisten dus dat ze erg zuiver op schot zijn. De opdracht was dan ook: kort verdedigen op afstand zodat er niet geschoten kan worden. We begonnen goed en creëerden goede kansen op de doorbraak. Nicolle scoorde de 1-0 door middel van een doorloopbal. Helaas kwam Rosolo terug; zij scoorden 2x van afstand. Myrna scoorde de 2-2 door een kort schotje onder de korf. Nog voor de rust kreeg Rosolo een strafworp en gingen we met een 2-3 achterstand de rust in. In de rust werd besproken dat we ons spel van de eerste helft door moesten trekken want het ging zeker niet onaardig. De meiden van Altior kwamen met nog meer zelfvertrouwen de kleedkamer uit en Britt en Myrna scoorden allebei een doorloopbal. Verdedigend stond het nog steeds goed en Jolijn maakte zelfs de 5-3 door een doorloopbal. Het werd steeds spannender, helemaal toen Rosolo weer langszij kwam door een vrije worp en een kort schotje. Gelukkig kregen we in de laatste fase van de wedstrijd een strafworp die Jolijn er netjes in gooide. De wedstrijd werd gewonnen met 6-5 ! Klasse meiden, de coaches zijn super trots op jullie !

Rosolo C2 – Altior C1   uitslag: 11-3

Avanti C2 – Altior C2
Nadat we vorige week een zware wedstrijd hadden gehad ging het vandaag een stuk beter.
Nadat Lobke openden met de 1-0 en Avanti de 1-1 gelijk maakte, waren wij niet meer te stoppen.
We scoorden er in totaal  11. Lobke 1x, Marloes 2x, Marlijne 2x, Tessa 2x, Mara 2x, Kim 1x en tot slot kwam Merle nog in actie met een mooie doorloopbal.
Goed gespeeld meiden. Volgende wedstrijd proberen we het weer.

OVC ’63 D1 – Altior D1  uitslag: 1-11

Altior D2 – Korloo D1   uitslag: 4-3

Altior E1 – BMC E1
Vandaag moesten we thuis tegen BMC, deze kende we niet, dus wisten
we ook niet hoe deze speelde. We begonnen de wedstrijd goed en waren dan ook
goed aan elkaar gewaagd zo gingen we de rust in met 0-0 .
De tweede helft begonnen we fel, en al naar een paar minuten scoorde Lucy
Peters ook ons eerste doelpunt. Al vlug daarna scoorde de tegenpartij ook hun
eerste doelpunt waardoor we gelijk  kwamen en dit was dan ook de eindstand 1-1.
De straf worpen verloren we net met 1 puntje de uitslag was  7-8.
Dames goed gewerkt het wordt elke  week beter.

Altior E2 – Korloo E1
Na een mooie Kerstkien-avond met vele prijzen moesten we aantreden tegen onze buren uit Loosbroek, Korloo genaamd.
De 1e helft hadden we het betere van het spel, met een paar mooie doelpogingen maar helaas voor ons willen de bal niet door de korf. Ruststand 0-0
In de 2e helft hetzelfde beeld maar na 10 minuten begon Korloo steeds meer weerstand te bieden en moesten wij knokken om de 0-0 vast te houden, gelukkig lukte ons dat en behaalde wij ons 2e punt, wederom knap gedaan meiden.
De strafworpen verloren we met 5-2.

De Korfrakkers F2 – Altior F1 uitslag: 0-6

Flash F1 – Altior F2
Zonder Lotte (balen dat je van de coach moest gaan skiën !) begonnen we, met Merel als aanvoerdster, aan de wedstrijd. We speelden wederom erg goed. We gooiden goed naar elkaar over, keken naar de kansen van de anderen en speelden soms al mooi in het 4-0. De eerste helft konden we ook nog goed tot scoren komen, namelijk vier keer. In de rust had ik als coach eigenlijk niets te zeggen. Het ging super en ik was erg trots op jullie.
De tweede helft speelden jullie zo mogelijk nog beter. Er werd hard gewerkt, goed met elkaar samen gespeeld en er werden mooie kansen gemaakt. Helaas was de afwerking van de vele kansen wat minder en wisten we nog maar één keer te scoren. Ook Flash scoorde één keer waardoor de eindstand 1-5 was. De strafworpen werden netjes onderhands (en technisch goed) genomen, maar ook nu hadden we veel pech en wisten we er maar 4 in te gooien tegen 9 van Flash. Jammer, maar helaas! Na de wedstrijd voelde ik me erg trots, en nu nog steeds. Ik ben kei-tevreden over wat ik heb gezien en vind het heel knap dat jullie echt dingen beginnen te zien. Jullie gooien fop-ballen en de ander loopt dan goed naar de korf. Nu alleen nog als doorloopbal afmaken, dan komt het helemaal goed. Volgende week ben ik er niet maar zal opa Hans, samen met Liza, jullie je stinkende best laten doen. We moeten tegen onze mede-koploper en zullen het dus zwaar krijgen. Meiden: succes volgende week. Lotte en ik zullen aan jullie denken!

De Korfrakkers F5 – Altior F3 uitslag: 3-0

Altior Welpen – Tovido
Afgelopen zaterdag mochten de welpen weer thuis spelen tegen Tovido.
Ze kwamen sterk op gang en stonden al snel met 1-0 voor.
Maar ook Tovido sloeg goed terug en toen was het voor de rust 1-1.
De 2e helft ging gelijk op en bleef het bij 1-1.
Ook de strafworpen ging goed en eindigde op 10-10.
Mooi spel hoor dames,maar de volgende keer iets eerder naar bed en dan zit er misschien een kans op een overwinning wel in. Maar de kienavond was natuurlijk ook helemaal geweldig.