altior-logo Stormvogels 1 – Altior 1
Door veel persoonlijke fouten maakten we het onszelf onnodig moeilijk vandaag. Steeds wanneer we via mooie aanvallen een voorsprong wisten neer te zetten, lieten we Stormvogels weer langszij komen door met name gooifouten bij het uitverdedigen.

In de tweede helft wist Stormvogels de voorsprong zelfs te pakken (12-10), maar door hard werken kwamen we terug tot 12-14. Via 13-14 werd dit 13-15 met nog 5 minuten op de klok. Dit zouden we gemakkelijk uit moeten kunnen spelen, maar 1,5 minuut voor het einde van de wedstrijd wist Stormvogels toch de 14-15 te scoren. Hierna bleef het tot de laatste seconde spannend, maar doelpunten vielen er niet meer, waardoor de punten mee naar Heeswijk-Dinther kwamen. Volgende week spelen we tegen de nummer 2 JES om 16.45 uur in Boekel.

Rosolo 2 – Altior 2
Toen de coach en ik, zittend in de ski-lift, hoorden dat de wedstrijden in het weekend van
19 en 20 december waren afgelast in verband met de gevallen sneeuw vroegen we ons eerst nog af of het een grapje was. Het bleek geen grapje: door de enorme sneeuwval en bijbehorende gladheid had de bond alle wedstrijden afgelast. En dus togen we op 3 januari 2010 vol goede moed naar Reusel om de wedstrijd alsnog te spelen.
Voor de wedstrijd gaf Ruth aan dat de ' praatjes' van de afgelopen wedstrijden onverminderd van toepassing waren: goed communiceren met elkaar, voorverdedigen en lef tonen.
Rosolo was/is te pakken en de punten zijn voor ons erg belangrijk.
Al snel bleek dat Rosolo een groot aantal snelle dames heeft en dat we verdedigend alle zeilen moesten bijzetten om het dicht te houden. We kwamen achter, maakten gelijk en kwamen wederom achter. Het ging gelijk op met het grote verschil dat de dames van Rosolo trefzekerder waren dan wij. Hierdoor kregen wij wel meer kansen, maar was het Rosolo die kon gaan rusten met de voorsprong (8-5).
In de tweede helft gingen we nog beter en feller voorverdedigen waardoor Rosolo nog minder kansen wist te creëren. De kansen die zij kregen werden echter goed afgemaakt... Wij maakten op onze beurt ook goede aanvallen waaruit we wisten te scoren, en nog meer waar we niet uit scoorden. We kwamen op 4 doelpunten achter, waarop we later weer in wisten te lopen tot 2 doelpunten verschil. Helaas is het niet meer gelukt om weer gelijk te komen. Balen! We hebben een goede wedstrijd gespeeld, en wéér is het niet gelukt om de punten mee naar huis te nemen. Hierdoor is Rosolo 4 punten uitgelopen in de stand, terwijl we gelijk hadden kunnen komen. De eerste helft van de zaal-competitie zit erop. In de 2e helft gaan we zeker proberen meer punten te pakken en Rosolo alsnog voorbij te gaan in de stand!
O ja, en voor ik het vergeet: iedereen een heel gelukkig, gezond en sportief 2010 gewenst van het 2e!

Altior 4 – Avanti 5             uitslag:  7-5

Altior D1 – Be Quick           uitslag:  7-1