Korfbal

17-01-2010_Yara_van_Beekveld_Altior 1 – Ona 1
Vandaag stond de wedstrijd tegen Ona op het programma. De uitwedstrijd hadden we gewonnen maar we konden ons nog herinneren dat Ona een lastige tegenstander was. De wedstrijd begon goed want onze pupil van de week, Yara van Beekveld, scoorde de doorloopbal.

We gingen goed van start en speelden het eerste kwartier van de wedstrijd erg fel. Dit resulteerde in een 5-0 voorsprong. Daarna zakten we wat in omdat we niet geconcentreerd genoeg speelden

. Ona kon aanvallend echter geen vuist tegen ons  maken dus onze voorsprong kwam niet in gevaar. We gingen de rust in met een 8-3  voorsprong. De trainer moedigde ons in de rust aan om vooral door te blijven gaan met ons goede spel. De tweede helft begonnen onze aanvallen echt als een  trein te lopen en creëerden we mooie kansen. Vooral het afstandschot ging vandaag goed en hier werd veel uit gescoord. De wissels Martine, Susan en Marleen vielen goed in en wisten ook nog tot scoren te komen. Bij de stand van  17-7 klonk het eindsignaal en hadden we een ruime en verdiende overwinning behaald. Scores: Loes van Gerwen 6x, Jet van Gerwen 5x, Toos van de Pas 2x, Marly van Zutphen 1x, Martine van Dongen 1x, Marleen van Vugt 1x, Inge Ponsen 1x.
Bij deze willen wij onze supporters bedanken die ons vandaag weer flink hebben aangemoedigd!
Volgende week spelen we om 14.05 uur een uitwedstrijd tegen Avanti  in sporthal de Dioscuren te Schijndel.
Altior 2 – Spes 2
Bij de start van de wedstrijd zei Loes dat de eerste aanval meteen een doelpunt zou opleveren, en dat was ook zo. Binnen enkele minuten stonden we op 1-0 voor. Helaas werd het al erg snel gelijk, en vervolgens kwamen we één doelpunt achter. We maakten weer gelijk, maar kwamen wederom achter. Net voor de rust lukte het Spes om 2
doelpunten voor te komen en gingen we met een achterstand van 4-6 rusten. Na de rust liep Spes in eerste instantie steeds verder uit, tot 4-9. Gelukkig konden we deze grote achterstand wel weer inlopen en werd het uiteindelijk 10-13. En dan nu over de wedstrijd: al na een kwartier vroeg de coach van de tegenstander een time-out aan omdat haar ploeg niet wist hoe om te gaan met ons goede verdedigende spel. We waren, opnieuw, de beteren. We hebben een super-goede wedstrijd laten zien, lekker aangevallen en goed verdedigd. Tegen 3 kansen van Spes stonden er wel 10 van ons. Maar als Spes er van die 3 dan 2 ingooit, en wij van die 10 soms 1, kun je nog zo de betere zijn, dan haal je weer de punten niet. Tonnie zei na de wedstrijd terecht dat er toch erg goed gespeeld is, Pieter reageerde ook zeer terecht dat dit al weken het geval is en dat het zo fijn zou zijn om dit ook eens in de eindstand terug te kunnen zien!
Meiden, blijf zo spelen, houd de koppen omhoog, volgende week pakken we die punten!

SCMH C1 – Altior C2
We gingen vol goede moed van start. Er werd erg snel gespeeld. Erg veel kansen kregen we niet, ondanks dat, hadden we ons goed geweerd.
Kim,Mara en Marloes wisten ieder één keer te scoren. Het werd uiteindelijk 9-3.
Be Quick D1 – Altior D1  uitslag: 4-4
Altior D2 – SCMH D1
Na een slechte wedstrijd tegen Tovido waren we vandaag beter gemotiveerd. We begonnen de wedstrijd ook zeer fanatiek zodat Kelly van Vugt ook al snel de 1-0 kon scoren. Maar SCMH liet het er niet bij zitten en scoorde de 1-1. We zakte in en gingen rusten met 1-2. Na een donderspeech en wat wissels begonnen we weer aan de tweede helft.
Het was toch SCMH die er 1-3 van wist te maken. We bleven het proberen, maar met veel te gehaast spelen en niet meer luisteren naar de coaches, waren we steeds de bal weer kwijt.
Gelukkig maakte Lieke de Mol er nog wel 2-3 van, maar helaas, toen was het tijd.
Jammer meiden, de volgende keer gaat het zeker lukken. Charlotte beterschap meid !! De leiding.

Flamingo’s F1 – Altior F3
Vandaag stond de returnwedstrijd tegen Flamingo's op het programma. De vorige keer hadden we gewonnen, dus dat wilden we nu weer gaan doen. De opdracht van vandaag was aanvallen. Niet stilstaan, maar bewegen en vrij lopen van je meisje. Recht naar de korf toe, voorbij je meisje, zo hard als je kan. En dat hebben we gedaan! Er werd vrijgelopen, en vooral ook geschoten als we vrij stonden. Door al dit aanvallen vergaten we soms wel heel even dat we moesten verdedigen als de tegenstander de bal had. Maar gelukkig werd dit harde werken van alle dames beloond met een heel mooi doelpunt van Joa. We wonnen de wedstrijd met 1-0 ! Bij de strafworden scoorden Noa, Imke en Joa. De Flamingo's scoorden 4 keer, dus helaas verloren we dit met 4-3. Dames, jullie hebben kei hard gewerkt. Ik hoop dat jullie voortaan elke wedstrijd zo goed gaan aanvallen. Ga zo door !!! Altior

F2 - Nieuws
We hebben deze week niet hoeven te spelen waardoor er ook geen wedstrijdverslagje is. Het wedstrijdverslag van vorige week was helaas door mij te laat verstuurd om nog in de krant te kunnen komen. De strekking ervan was datwe hadden gewonnen, maar dat de einduitslag niet was wat ik ervan verwachtte. We hadden goed gespeeld, en ik denk dat we nog véél beter kunnen. En dat zullen wevolgende week wel laten zien, nietwaar meiden?
Langs deze weg wil ik namens het hele team Merel veel beterschap toewensen. Zij heeft bij het schaatsen haar polsgebroken en is dus zeker voor een paar weken uitgeschakeld. We hopen Merel wel te zien bij de wedstrijden...