altior-logoAvanti 1 –  Altior 1
uitslag: 17-14.
DDW 2 – Altior 2:
Aangezien DDW met 0 punten onderaan de ranglijst staat, en wij met 3 punten daar maar net boven was het erg belangrijk om vandaag de punten weer te pakken. Volgens ons degradeert er namelijk maar één team, en dat willen wij toch echt niet zijn!

DDW begon snel en fanatiek aan de wedstrijd. We kwamen dan ook snel met 2-0 achter. Gelukkig hadden we snel een antwoord en konden we weer op 2-2  en vervolgens op 2-3 komen. DDW kwam weer langszij en passeerde ons opnieuw. We kwamen zelfs op 6-3 achter. Nog voor de rust wisten we dit echter weer gelijk te trekken en gingen we rusten met 6-6.
Na de rust was ik iets later in de zaal omdat de flessen nog gevuld moesten worden. Bij binnenkomst bleek dat ik 'spektakel' had gemist! Susan v. G. liep van het veld en Loes liep warm. Ik vroeg of Susan zich geblesseerd had. Maar nee, ze had een rode kaart gehad! Ze had per ongeluk op de hak van haar (nogal forse) tegenstander gestaan, of er tegenaan geschopt, en de scheidsrechter beoordeelde dit als een schoppende beweging en stuurde Susan het veld af. Nou mag een speelster met een rode kaart bij het korfballen wel vervangen worden, dus Loes kon ingezet worden, maar iedereen was er van “vanslag”.
Nog typischer was dat wij vervolgens gewoon bleven korfballen en onze mond hielden tegen de scheids, terwijl de dames van DDW steeds meer protesteerden en praatten. Dit werkte compleet in hun nadeel. Niet alleen kwamen zij niet meer aan spelen toe, ze kregen ook de scheidsrechter steeds meer tegen. Eerst werd het 6-7, toen nog 7-7, maar tenslotte konden wij uitlopen tot 7-12. Verdiend gewonnen en als het goed is 'veilig' in de reserve Top klasse zijn wij, ondanks de raar verlopen wedstrijd, met een zeer hoog amusementsgehalte, erg blij met deze uitslag !

Altior 3 – DSV 2  uitslag: 7-14

Altior 4 – Vessem 2  uitslag: 4-7

Geko 5 – Altior 5
Het was een wedstrijd waar we hard in gewerkt en flink voor geknokt hebben, soms iets te letterlijk. Nadat we eerst 2 doelpunten voor kwamen trok de tegenstandster de stand gelijk en gingen we uiteindelijk met 3-3 de rust in. De goede start konden we niet vasthouden en kans na kans ging er langs, over of hoe dan ook mis. We kwamen met 6-3 achter en vochten tot het eind om de bal in de korf te krijgen. Dit lukte ons tot 6-5 en toen was de tijd op, helaas. Maar Marianne.. kei goed van die 3 doelpunten !!

Altior Recreanten – Korloo
De return tegen Korloo ging goed van start! We hadden allemaal zin om te laten zien wat we kunnen, na het dramatische verlies van de laatste keer tegen Loosbroek !
Heel lang heeft de teller op 0-0 gestaan en we hadden ontzettend veel kansen gecreëerd ! Ook de dames van Korloo hadden veel kansen, deze keer vielen ze er gelukkig niet één voor één in.
Toch was het Korloo die binnen no-time op 0-4 kwam. Sommige waren uitgespeelde doelpunten, sommige waren gekomen doordat de bal niet goed naar de aanval gebracht kon worden en er was ook een moment waarop we netjes overgenomen hadden maar wegliepen bij de dame waardoor deze vrij onder de korf kwam te staan. Dus altijd bij de dame blijven staan als je deze overneemt! We vochten voor elke bal in de aanval, er werd goed rondgespeeld en bij toeval kwam de bal bij Anja, die vrij stond onder de paal en de nul van het scorebord wist te halen!
Na de rust gingen we met twee dames van de midweek van start, die duidelijk moesten wennen in ons team en wij aan hen uiteraard.
Het liep lekker, het was een hele leuke wedstrijd en ondanks dat Korloo nog 2 keer het gele gat vond, gingen we moe gestreden maar erg voldaan de kleedkamers in.
Anja en Janneke, bedankt voor het meedoen en Jean ook bedankt, je hebt goed gefloten !

Emos A1 – Altior A1  uitslag: 7-5

ZSV A1 – Altior A2  uitslag: 16-6

Geko B1 – Altior B1
De B1 reisde vandaag af naar Sint-Michielsgestel voor de wedstrijd tegen directe concurrent Geko. Beide teams stonden voor aanvang van de wedstrijd op 5 punten maar door een beter doelsaldo stond Geko een plaatsje boven ons. Tijd dus om daar eens verandering in te gaan
brengen !  We wisten dat dit niet een eenvoudig klusje zou gaan worden, de thuiswedstrijd was immers in een gelijkspel geëindigd. De wedstrijd begon en door een slordige bal aan onze kant wist Geko slim op 1-0 te komen. We lieten de koppen echter niet hangen en na een aantal aanvallen scoorde Nicolle van afstand de 1-1. De meiden werden erop gewezen dat ze het spelletje van de uitbal moesten spelen en er werd goed geluisterd want Maud scoorde zo via een doorloper de 1-2. Lisan deed dit kunstje daarna nog eens over en we kwamen op een 1-3 voorsprong. In de rust werd verteld dat de concentratie vastgehouden moest worden en dat de voorsprong uitgebouwd moest worden, anders zou Geko gevaarlijk terug kunnen komen.
De tweede helft werden er goede aanvallen opgezet en Nienke scoorde de 1-4 door middel van een afstandschot. Geko kwam via een doorloopbal terug tot 2-4. Maud was echter niet van plan om Geko nog dichterbij te laten komen en ze scoorde 2 keer achter elkaar een doorlooopbal waardoor we uitliepen naar een 'veilige' 2-6 voorsprong. Jolijn scoorde nog een strafworp (veroorzaakt door Nienke) en uiteindelijk bepaalde Nienke via een afstandschot de eindstand op 2-8. Door deze winst zijn we weer een plaatsje naar boven opgeschoven en staan we nu 6e.
Volgende week spelen we thuis tegen Flamingo's B1 en proberen we weer 2 punten binnen te halen !

Altior C1 – VVO C1  uitslag: 5-7

Altior C2 – Alico C1
Het was een spannende wedstrijd. Wij wisten de meeste kansen te creëren maar die wisten we niet allemaal te benutten.  Marlijne en Sylvia wisten te scoren 2-2 was de eindstand.
Sanne,Kirsten en Demi  bedankt voor jullie hulp. Super gespeeld.

Altior D1 – Flash D1  uitslag: 6-5

NDZW D1 – Altior D2 uitslag: 5-2

Emos E1 – Altior E1
Vandaag moesten we uit naar Schaijk  tegen Emos. We hadden vandaag twee speelster van de E2 mee, Meijke van Schijndel en Sanne van Grunsven. We begonnen een beetje afkijkend en al gauw scoorde Emos hun eerste doelpunt. Het tweede doelpunt was voor ons, gescoord door Lucy Peters, maar helaas moesten we de wedstrijd toch afgeven want we verloren met 3-1. Maar dames ik vond dat jullie Super hebben gespeeld. De straf worpen wonnen we wel met 8-3.
GOED GEDAAN MEIDEN  !! Sanne en Meijke bedankt dat jullie met ons hebben meegedaan.

Avanti E2 - Altior E2
Vandaag moesten we tegen Avanti E2. We hadden al 3x vaker tegen hun gespeeld en zij waren telkens voor ons een maatje te groot. Maar daarom hadden we een geheim wapen ingezet, Angela ging mee als Coach vanwege het feit dat Miranda vandaag niet kon.
Verder hadden we ook een Pupil van de week in ons midden, dus het kon haast niet mis.
Maar tijdens de wedstrijd bleek toch dat onze geheime wapens niet hielpen. Met een rust stand van 2-0 eindigde we met een nederlaag van 5-0. De meiden hadden geknokt voor wat ze waard zijn, alleen Avanti blijft een maatje te groot. Bij de strafworpen konden we toch een puntje pakken 3-3. Angela bedankt voor het coachen.

Altior F1 – De Korfrakkers F1 uitslag: 0-3

Altior F2 – De Korfrakkers F3
De vorige wedstrijd tegen de Korfrakkers hadden we met 0-8 gewonnen. Het doel was dus om ook vandaag weer flink te winnen. Omdat Merel nog steeds in het gips zit, en Luna ziek was moesten we het met 4 kinderen doen. Dat zou nog zwaar worden voor de meiden... We begonnen goed aan de wedstrijd. We kregen heel veel kansen, maar opnieuw lukte het niet zo goed om ze af te maken. We maakten in de eerste helft 3 doelpunten, terwijl we wel 20 kansen hadden gehad.
In de tweede helft zakte de concentratie steeds verder weg. Lieke van de H. had een nieuw, groter, meisje en kreeg veel minder kans om te doelen en vrij aan te vallen. We bleven de betere ploeg, maar het lukte helemaal niet meer om onze kansen af te maken. De eindstand was dan ook 3-0. De strafworpen hebben we met 6-1 gewonnen.
Jullie hebben kei-hard gewerkt meiden! Alle 4 de hele wedstrijd spelen is natuurlijk ook gewoon zwaar. Wel hoop ik dat het de komende weken beter gaat lukken om te scoren. Jullie krijgen prachtige kansen, maak ze dan ook maar af. En als we uiteindelijk in onze laatste wedstrijd, tegen Korloo, nog kans willen maken op het kampioenschap, zullen we echt aan de bak moeten. Soms iets minder gehaast spelen én meer  ballen in, dan op en over de korf gooien ! Dan kunnen we ook de komende wedstrijden winnen.

Altior F3 – De Korfrakkers F4 uitslag: 1-4

Flash Welpen – Altior Welpen
Na 6 vrije zaterdagen mochten de welpjes eindelijk weer een wedstrijd spelen.
Ze hebben hard getraind en wilden graag laten zien wat ze geleerd hebben de afgelopen weken.
Er stond een uitwedstrijd tegen Flash op het programma, omdat die meiden ook in een groen shirt spelen moesten wij een wit shirt aan en dat was wel even wennen.
Ook moesten we scoren in een kleine korf en dat was best wel moeilijk.
De wedstrijd ging gelijk op het was Flash die 1-0 maakte. Wij deden heel erg goed ons best en net voor tijd maakte wij de verdiende gelijkmaker 1-1. De strafworpen verloren we net met 4-3.