Anne_van_ZutphenAltior 1 – Bio 1: Vandaag speelden we thuis tegen Bio uit Veldhoven. De pupil van de wedstrijd was Anne van Zutphen. Hoewel we in de eerste aanval meteen 1-0 maakten, gingen we toch maar de rust in met een 6-3 voorsprong.

Net zoals de vorige keer tegen de dames van Bio, maakten we ook nu weer slordige fouten en stonden we niet op ons best te korfballen. De tweede helft begonnen we goed en er werd beter naar elkaar gekeken. Met een eindresultaat van 12-5 hebben we een ruime overwinning behaald en houden we de punten in Heeswijk-Dinther. Volgende week spelen we om 16.15 uur uit tegen Bladella.

Altior 2 – Swift 2

Al twee keer hebben we tegen deze tegenstander gespeeld. En al twee keer was gebleken dat we echt niet voor hun onderdoen en dus niet hoeven te verliezen. Dat, dat vervolgens twee keer wel is gebeurd maakte dat we extra gedreven waren om ditmaal de punten thuis te houden. Swift is een erg jonge, felle en fysieke ploeg die zeker zouden proberen een hoog tempo in de wedstrijd te brengen. Zaak dus voor ons om de rust te bewaren, het tempo omlaag te brengen en vooral ook niet opzij te gaan wanneer er een duw uitgedeeld zou worden.

We kwamen op 0-1 achter, maar maakten meteen gelijk. Vervolgens werd het 1-2, maar konden we weer langszij komen en zelfs 3 doelpunten voor komen. Met de rust was het 5-2. We speelden goed. Al na enkele minuten wilde de coach van de tegenstanders een time-out omdat zij niet wisten om te gaan met ons verdedigende spel. Aanvallend lukte het ons om wat kansen af te maken zodat Swift bestraft werd voor het geven van veel schotruimte.

Belangrijk om in de tweede helft ons goede spel vast te houden en liefst nog verder uit te lopen. Helaas lukte dit niet. Swift kwam op 5-3, wij op 6-3, en daarna kwam het zo ver dat Swift weer gelijk kon komen. Met nog 10 minuten op de klok en een gelijke stand begon het voor de bankzitters erg spannend te worden. 'De verlossing' kwam van Manon die er met een schwalbe een vrije worp uit wist te halen en die zij zelf vervolgens ook raak schoot. Nog een minuut of 3 te gaan, en Kirsten scoorde een mooi afstandsschot. Nog een paar minuten te gaan en 2 doelpunten voor, dit kon ons niet meer ontgaan ! In de laatste anderhalve minuut haalde Toos aan voor een schot, coach Pieter werd eigenlijk boos (de afvang was niet goed verzorgd), maar ging snel zitten toen hij zag dat het schot doel raakte. De eindstand was 10-7. Het voelde alsof we kampioen waren geworden, en zo reageerden we ook. Maar na zo vele wedstrijden steeds maar net te hebben verloren voelde het ook als een superoverwinning. En het smaakt naar meer, dus meiden....volgende week weer?

Bladella 2 – Altior 3 uitslag: 17-8

Winty 2 – Altior 4 uitslag: 9-3

Altior 5 – Odisco 2

Vandaag was het de wedstrijd van afstandschoten. Maar liefst 6 stuks gingen er van grote afstand in. Speciaal te noemen was het schot van Anja die de korf niet raakte! Voor ons een driepunter, helaas voor de scheids maar 1 punt waard. Gelukkig wonnen we de wedstrijd met 7-6 waarin we het de laatste 10 minuten voor onszelf nog moeilijk maakte omdat de tegenstandsters terug konden komen van 7-4. Deze keer was het geluk eens aan onze zijde en knokken we nog steeds voor het kampioenschap

Altior A1 – Spes A1

We moesten aantreden tegen de koploper in onze poule, en we wisten dat we van Spes altijd

maar net verloren en het altijd spannende wedstrijden waren. Nou deze was er ook weer een

die spannend zou worden. We kwamen voor door doelpunten van Merel en Sophie maar Spes kwam

meteen weer op gelijke hoogte 2-2. Maar we blijven goed spelen en kwamen weer voor door Sophie en Anique 4-2. Maar weer kwam Spes terug en namen zelfs een voorsprong en gingen we rusten met een achterstand van 4-6. In de rust kregen we wederom van onze coaches te horen dat we hier niet hoefde te verliezen !! Dat hadden wij al vaker gehoord maar na een week van hard trainen

( ja echt hard trainen) gingen we de 2e helft nog een versnellinkje hoger spelen en kreeg Spes geen vat op ons. We kwamen goed terug door doelpunten van Simone en Renske en kwamen zelfs weer voor door doelpunten van Anique en Merel 8-6. Maar Spes kwam wederom terug en nam zelfs weer een voorsprong 8-9. Sophie,Simone en Michelle zorgden er voor dat we weer voorkwamen

11-9. Spes scoorde de 11-10 en bleef het spannend tot een paar minuten voor tijd. Merel leek de

bevrijdende 12-10 te scoren maar Spes bleef terug komen 12-11, maar verder kwamen ze niet en

bleven de 2 punten deze keer in Dinther. Knap meiden .. keigoed gewerkt !!!

Altior A2 – Spes A3 uitslag: 7-5

Altior B1 – Flamingo’s B1 uitslag: 12-4

DSV C1 – Altior C1 uitslag: 2-4

Boskant C1 – Altior C2

We gingen vol goede moed aan de wedstrijd beginnen. Al vrij snel hadden we de bal onderschept en wist Marlijne uit het beginspel te scoren ,0-1.

Ook de 0-2 volgde snel door een mooie doorloopbal van Marlijne. Na rust wist Sylvia de 3-0 te maken. Nu vol houden maar helaas wist Boskant nog twee keer te scoren.

Het was een spannende wedstrijd. Eindstand 2-3. Goed gespeeld meiden.

Alico D1 – Altior D1 uitslag: 4-2

Altior D2 – Be Quick D2

We moesten vandaag tegen Be Quick, We begonnen goed, de bal kwam bij Nancy en met een mooi afstandsschot scoorde ze gelijk de 1-0. En door het goede overspelen kwamen er mooie kansen, maar het was Be Quick die toch gelijk maakte 1-1. Maar nog net voor de rust wist Kelly er 2-1 van te maken. We voelde dat er meer in zat vandaag, dus met een paar tips van de leiding gingen we de tweede helft in. We gingen zekerder spelen en met net iets meer pit wisten we ook nog flink te scoren. Lieke de 3 en 4-1, Iona 5-1, Lieke 6 en 7-1 en Maartje de 8 en 9-1. Dus weer 2 punten voor ons!! Goed gewerkt meiden!!

Altior E1 – Concordia E1

Vandaag onze wedstrijd thuis tegen Concordia , met de nieuwe indeling

van ons team. Dus dit was wel even wennen maar meiden ik moet zeggen dat jullie vandaag met zijn allen Super hebben gespeeld. We hebben deze wedstrijd dan ook gewonnen met 5-2, gescoord door: Lieke v/d Heijden 1x, Demi Verkuijlen 2x,Jasmijn Pennings 1x en Zoë Kapteijns 1x.

De uitslag van de straf worpen was 7-7. Meiden Super gedaan !

Altior E2 – Flamingo’s E1

Vandaag moesten we tegen de Flamingo's, de vorige wedstrijd tegen hun hadden we verloren maar iedereen voelde dat we vandaag punten zouden gaan halen.

De wedstrijd begon 10 minuten later vanwege de sneeuw. In de 1e helft waren we erg aan elkaar gewaagd, aan beide zijde weinig doelpogingen. Ruststand 0 - 0.

De 2e helft werden we steeds sterker en hadden we een paar goede doelpogingen, helaas lukte het ons niet om een doelpunt te maken. Gelukkig lukte het de Flamingo's ook niet te scoren en haalde wij ons derde punt binnen. Eindstand 0-0. De strafworpen gingen als een speer, diverse meiden lukte het om de strafworp te scoren, deze wonnen we dan overtuigend met 8-4.

Perfect gedaan meiden.

Tovido F1 – Altior F1 uitslag: 0-2 strafworpen: 8-6

Prinses Irene F1 – Altior F2

De vorige wedstrijd tegen de meisjes van Prinses Irene hadden we met 7-2 gewonnen. Het was één van de wedstrijden waarin we wel veel kansen kregen, maar deze niet goed benutten. Zoals eigenlijk alle laatste wedstrijden. Tijd dus om daar verandering in te brengen.

Al heel snel kwamen we voor en bleek dat we vandaag niet zo veel moeite hadden met scoren. De ene na de andere doelpoging viel erin en in de rust stonden we dan ook al vrij ver voor. In de tweede helft gingen we gewoon door met waar we in de eerste helft aan begonnen waren: scoren. Uiteindelijk wonnen we de wedstrijd met 0-15. De strafworpen wonnen we met 5-6.

Meiden: super goed gewerkt. We hebben gezien dat jullie zelfs al uit jezelf soms in de taartpunten gaan spelen. Super! Daar komen heel veel kansen uit, en je ziet wat er gebeurt als je die er dan ook in gooit.

Nog maar twee wedstrijden te gaan deze zaalcompetitie, en het kampioenschap is nog steeds binnen handbereik! Als we de volgende wedstrijd winnen moeten we de laatste wedstrijd tegen Korloo ook nog winnen om, weliswaar samen met Korloo, kampioen te worden. De komende weken gaan we weer een beetje meer oefenen in het verdedigen, want dat hebben we tegen Korloo ook nodig! Om te kunnen winnen moet je er namelijk wel voor zorgen dat de anderen niet scoren. Maar goed, we blijven ons best doen, en dan zien we wel wat er nog van komt!

Avanti F1 – Altior F3

Ondanks dat we erg vroeg ons bed uit moesten en dat er buiten lekker veel sneeuw lag, hadden we erg veel zin in de wedstrijd. Vandaag zou ook Leonie haar eerste wedstrijd gaan spelen. De opdracht was weer: aanvallen. En dat gaat al steeds beter. Als Avanti de bal had verdedigden we goed, en als we zelf de bal hadden probeerden we zo snel mogelijk bij onze korf te komen. Wat we soms nog wel moeilijk vinden, is het snel omschakelen van de aanval naar het verdedigen. En op die momenten kreeg Avanti ook de meeste kansen. En twee keer lukte het Avanti dan ook om te scoren. Ondanks het blijven bewegen en het vrij lopen van onze meisjes lukte het ons zelf niet om te scoren. De eindstand was dus 2-0.

Bij de strafworpen lukte het Leonie om voor ons te scoren. Knap hoor ! Avanti gooide er wel 3 strafworpen is, dus dit verloren we met 3-1.

Altior Welpen – Be Quick Welpen

Altior welpen hebben gespeeld tegen Be Quick. In de eerste helft gingen we gelijk op, net op het einde kon Sharyn nog scoren en kwamen we voor met 1-0.

De tweede helft waren we echter sterker. Be Quick kon nog met 1-1 gelijkmaken,

maar daarna gingen we als een speer en konden Femke en Vera ook nog scoren.

Anne heeft goed verdedigd en Maud kon heel goed vrijlopen.

De meiden hebben goed samengespeeld. Het is goed te zien dat ze al veel

geleerd hebben van Sanne en Ellen.

De wedstrijd hebben we gewonnen met 3-1 en de strafworpen hebben we met 3-2 gewonnen.