Korfbal

altior-logoBladella 1 – Altior 1 uitslag: 10-10.
Be Quick 2 – Altior 2: Eigenlijk kan ik de motivatie bijna niet opbrengen om een uitgebreid en vermakelijk verslag te maken. Het is namelijk, met uitzondering van de afgelopen 2 weken, een herhaling van alles wat eerder gezegd en geschreven is.

We waren beter, de eerste 20 minuten van de wedstrijd sowieso. Maar waar wij veel moeite hadden onze kansen af te maken heeft Be Quick een aantal loep-zuivere dames die alle piep-kleine kansen er wel ingooien. In de laatste 10 minuten van de 1e helft hadden we het zwaar en kregen we veel doelpunten tegen. Geheel tegen de verhoudingen in gingen we de rust in met een 8-2 achterstand.

De 2de helft kwamen we zeer strijdbaar terug het veld in. Nu lukte het ook ons wat beter om de kansen af te maken, maar nog steeds niet goed genoeg. We hebben de hele 2de helft laten zien de beter spelende ploeg te zijn, maar zo'n grote achterstand kregen we niet meer goed gemaakt.

We verloren uiteindelijk met 13-9.

En hoewel we er helemaal niets mee opschieten: al na enkele minuten had Be Quick een time-out nodig omdat ze weer niet wisten met ons spel om te gaan. Daarnaast zei de scheidsrechter na afloop dat wij de wedstrijd gedomineerd hebben, maar door het niet afmaken van de kansen de winst toch aan onze neus voorbij hebben laten gaan. Opnieuw BALEN ! Al die mooie woorden, we kopen er niks voor, punten willen we hebben ! We verdienen ze !!!

Altior 3 – SCMH 2 uitslag: 8-14

Altior 4 – BMC 3 uitslag: 7-10

Flash 3 – Altior 5

In een wedstrijd vol pech aan onze kant, en goede acties van de tegenstandsters met veel geluk, stonden we tijdens de rust met 6-0 achter. In de tweede helft kregen we uiteindelijk de bal wel door de korf en werd het via 8-2 en 11-4 uiteindelijk 13-4. We hebben er wederom hard voor geknokt tot het eindsignaal en knap gespeeld tegen 9 man. Ook deze wedstrijd was er een uitblinker en wordt Ilse in het zonnetje gezet met 2 mooie afstandschoten.

De komende weken is het rustig met de wedstrijden en zetten we alles op alles om 24 februari de laatste binnenwedstrijd positief af te kunnen sluiten.

Prinses Irene – Altior Recreanten

Na de overwinning van de laatste ontmoeting dachten de recreanten van Prinses Irene vast dat ze dit keer met zwaar geschut moesten komen !

Deze dames waren duidelijk de betere partij in deze ongelukkige wedstrijd waarin veel ballen op de neuzen kwamen en een paar enkels en knieën zich haast begaven.

De wedstrijd ging in het prille begin gelijk op met 1-1, daarna was het Prinses Irene die kon scoren en wij ongelooflijk veel kansen misten ! Hele mooie uitgespeelde kansen, vrij onder de korf en het indraaien vanuit het 4-0 gingen goed, helaas niet goed genoeg om er meer uit te kunnen halen.

We verloren de wedstrijd met 11-1. De binnencompetitie zit erop voor ons, eind maart starten we weer met de wedstrijden buiten. Nu gaan we trainen, trainen en nog eens trainen.

Altior A1 – De Horst A1

Na de goede overwinning van vorige week moesten we vandaag weer laten zien dat we wel degelijk goed kunnen korfballen !! Maar we werden in de eerste minuten van de wedstrijd compleet weggespeeld door De Horst en kwamen achter met 0-4. Het tempo lag veel te laag dus het moest wat sneller en dat had gelijk succes met een doorloopbal van Collette 1-4. Maar toch werd het 1-5.

Door een strafworp van Renske werd het 2-5. Maar wederom scoorde De Horst 2-6. Maar door prachtige afstandsschoten van Collette en Sophie werd het 4-6. We gingen rusten met 4-7. Door een kort schotje van Michelle werd het 5-7 maar De Horst maakte weer 5-8.

Daarna kwamen enkele goede minuten aan onze zijde. Door een afstandsschot van Suzan ,, een kort schotje van Jasmijn en wederom een strafworp door Renske werd het 8-8. Het werd een thriller…en het was weer De Horst die afstand nam 8-10. Maar we gaven niet op en door een uiterste krachts-inspanning met een prachtig afstandsschot van Michelle en een doorloopbal van Renske werd het 10-10.

Spannend zeg …. die laatste minuten, en met een kort schotje van Collette besliste wij de wedstrijd 11-10 in ons voordeel en hadden we weer met hard werken een overwinning binnen !!!

Altior A2 – De Korfrakkers A2 uitslag: 15-8

Altior B1 – Be Quick B1 uitslag: 2-2

Altior C2 – Tovido C1

We gingen vol goede moed van start. Al snel wist Tovido te scoren 0-1. We kregen niet veel kansen in de eerste helft en Tovido wist nog twee keer te scoren 0-3. Lisa wist vlak voor rust er nog een in te leggen. In de tweede helft speelde we een stuk beter we wisten nog 3 keer te scoren, 2 keer door Marlijne en 1 keer door Sanne. Helaas scoorde Tovido nog 5 keer. Eindstand 4-8. Volgende keer beter.

Spoordonkse Girls D1 – Altior D1 uitslag: 10-4

Altior E1 – De Kangeroe E1

Vandaag moesten we thuis in Nistelrode tegen De Kangeroe. Dames dit was vandaag niet onze beste wedstrijd en dat was dus ook in de uitslag te zien maar we hebben toch gewonnen met 1-0 door een score van Anne van Zutphen. De straf worpen hebben we helaas verloren met 3-6.

Altior E2 – De Korfrakkers E3

Vanwege het carnaval in De Zaert moesten we vandaag onze thuiswedstrijd in Nistelrode spelen. Vandaag speelde we tegen De Korfrakkers, de koploper. In de 1e helft speelde we erg goed en ging de bal erg snel rond. Hierdoor krijgen we diverse schotkansen en al snel stonden we met 2 - 0 voor. Onze eerste treffers in de zaal, erg goed. Daarna kwamen De Korfrakkers opzetten en maakte ze 2 - 1, maar wij konden snel de draad weer op pakken en maakte direct 3 -1, dit was ook de ruststand.

In de rust wisselde De Korfrakkers een paar spelers en dat konden we goed merken.

De Korfrakkers waren de tweede helft een beetje beter en maakte dan ook snel 3-2 en 3-3, gelukkig konden onze meiden het weer goed op pakken en konden we mooi een puntje winnen tegen de koploper. De strafworpen wonnen we met 4 -2.

Erg goed gedaan meiden, ga zo door en de doelpunten en punten komen dan vanzelf binnen.

Celeritas F1 – Altior F3 uitslag: 3-0

Be Quick – Altior Welpen

Vorige week hadden we van Be Quick gewonnen, dus we hadden goede hoop op een prima einde van deze wedstrijd. Maar deze keer liep het niet zo vlotjes.

De meisjes van de tegenstanders waren net iets feller en vlugger en konden de korf ook iets makkelijker vinden. Na de rust ging het wel wat beter, maar we hebben helaas verloren met 3-1.

Met de strafworpen hebben we toch wat goed kunnen maken. Het ging al een stuk beter en dus wonnen we met 1 tegen 3.

Jammer van deze wedstrijd, volgende keer gaan we nog beter ons best doen. Nu eerst Carnaval.