Korfbal

Noreen_van_den_HeuvelAltior 1 – Tuldania 1
Bij deze wedstrijd was de pupil van de week, Noreen van den Heuvel, die het scorebord bijhield, en het er toch mooi druk mee had want de eindstand werd 14-5.
Altior 2 – JES 2
Met verschillende speelsters in de lappenmand en 1  in Eindhoven (of was het nou Tilburg?) begonnen we met 2 junioren aan de wedstrijd.

Er werd, ondanks de warmte, goed gespeeld. Er werden mooie aanvallen opgezet en goed verdedigd wat echter niet resulteerde in doelpunten voor ons en wel voor Jes. Waar wij 10 kansen nodig hadden, hadden zij aan 3 pogingen genoeg om te scoren, en dan gebeurt het zomaar dat je in de rust tegen een achterstand van 2 doelpunten aankijkt. In de rust had Pieter eigenlijk niet veel meer te melden dan: maak de kansen maar af, dan komt het goed! We begonnen dan ook vol goede moed aan de 2e helft die eigenlijk hetzelfde verliep als de 1e helft.
Een korte samenvatting is dan ook: het aanvallen ging goed, het verdedigen ging (meestal) goed, en de tegenstander heeft met 10-12 gewonnen.

Sophie: super gespeeld! Je begon wat afwachtend maar al snel ging je vrij uit spelen, en dat deed je heel goed! Collette: van jou wisten we al dat je heel goed meedraait, maar ook deze week maakte je het weer waar. Op zo'n jeugd kunnen we als vereniging zeker trots zijn!

DSV 2 – Altior 3   uitslag: 9-8 (inhaalwedstrijd van 13-04-2010)

Altior 3 – De Wilma’s 2   uitslag: 4-12

Altior A1 – JES A1
Na 2 overwinningen op rij waren we van plan om deze trend door te zetten ! We begonnen sterk aan de wedstrijd en kwamen door doelpunten van Lisa,Jasmijn en Sophie op een 3-0 voorsprong.

JES deed iets terug, maar ze kregen geen vat op de wedstrijd en liepen wij door alweer doelpunten van Lisa en Jasmijn en een mooi afstandsschot van Renske uit naar 6-1. Maar toch wisten de gasten uit Venhorst nog voor rust 2 keer te scoren en gingen we naar de kleedkamers met een 6-3 voorsprong. Na rust was JES iets feller en wisten ze iets dichter bij te komen 6-4. Maar Merel had daarop gelijk het antwoord en werd het 7-4. Maar JES scoorde ook weer en werd het 7-5. Maar door alweer Jasmijn en Lisa met mooie afstandsschoten kregen we iets
meer lucht 9-5. Het werd nog 9-6, maar met een afstandsschot van Sophie en ja,ja, Jasmijn werd de eindstand 11-6. Het was alweer een prima overwinning !!

Klimop A1 – Altior A2  uitslag: 6-12

Altior B1 – De Korfrakkers B1 uitslag: 2-6

SCMH C1 – Altior C1   uitslag: 4-5

Altior C2 – JES C1
In de eerste helft van de wedstrijd konden we JES bij houden. Helaas waren ze in de tweede helft sterker. Het werd 3-8. Er werd gescoord door Mara,Kim en Kirsten. Jammer meiden volgende week een nieuwe kans !

Altior D1 – Nijnsel D2  uitslag: 12-1 (inhaalwedstrijd van 13-04-2010)

De Korfrakkers D4 – Altior D1
Vandaag was jullie eigen coach lekker een weekendje weg dus heb ik jullie vandaag mogen coachen  uit tegen de Korfrakkers in Erp, en dames ik kan alleen maar zeggen dat ik jullie super vond spelen. Jullie mogen trots op jezelf zijn en de eindstand was dus ook 9-3 voor ons !

Altior E1 – Blauw Wit E1
Vandaag moesten we thuis tegen Blauw Wit en was alles, behalve Fleur, weer aanwezig na al die kampen van het korfbal en koor !. Ik vind dat we vandaag ondanks wat gooi en vang foutjes, jullie het toch goed hebben gedaan hebben en we toch met 4-4 gelijk hebben gespeeld. Scores door: Vera van Grinsven 2x - Zoë Kapteijns 1x en Evie Dangé 1x. De straf worpen was ook een gelijke stand 3-3. Dus dames, goed gewerkt.

Altior E2 – Be Quick E1  uitslag: 0-4

Be Quick F2 – Altior F1  uitslag: 0-1

Celeritas F1 - Altior F2
Vandaag moesten we naar Wijbosch. We kenden de tegenstander nog van vorig jaar en wisten dat het goede speelsters zijn waar we vorig jaar niet van hebben kunnen winnen. Dus alvast een preek vooraf: "let op met gooien, de meisjes van Celeritas proberen veel om ertussen te springen, dus speel de taartpunten gooi 'fop-ballen' ". Dat waren de aanwijzingen voor de wedstrijd. 5 hoofden knikten dat ze het begrepen hadden en dat ze het gingen doen. Precies 1 keer heb ik in de wedstrijd gezien dat er een 'fop-bal'  werd gegooid en vervolgens een mooie doorloopbal werd gemaakt. De rest van de wedstrijd werden er heel veel gooi en vang fouten gemaakt en werd er niet geluisterd naar de aanwijzingen die gegeven werden. Voor mij als coach dus behoorlijk frustrerend.

MAAR... jullie hebben alle 5 wel kei-hard gewerkt, heel veel gerend om aan de ene kant aan te vallen en daarna als een speer weer terug om op tijd te verdedigen en jullie hebben je stinkende best gedaan. Met als beloning een overwinning van 2-3. Dus echt tevreden ben ik niet, vooral omdat ik weet dat jullie nóg beter kunnen, maar ontevreden ben ik ook niet want jullie hebben hard gewerkt. En het resultaat is dat we nog steeds in de running zijn voor het kampioenschap. A.s. zaterdag moeten we weer tegen Celeritas. En als we die ook weer kunnen winnen worden de kansen op een feestje steeds groter! Erg spannend dus a.s. zaterdag om 10.30 uur aan de Droevendaal !

Altior F3 – Korloo F2   Uitslag: 0-9