100926_Altior_F1Vandaag speelden de senioren 1 van Altior thuis tegen de Flamingo's. Er was hier sprake van een heuse familiederby, want de coach van de dames uit Mariahout is de zoon van onze Pieter. Om de sfeer in huize Van den Brink goed te houden (en ook een beetje voor onszelf) was het dus zaak om te winnen vandaag. We startten flitsend aan de wedstrijd en na precies 11 minuten spelen was de stand 6-1 in ons voordeel.

Na een effectieve time-out aan de kant van Flamingo's kregen we het zowel aanvallend als verdedigend een stuk lastiger en de gasten kwamen terug tot 6-4 in de 28ste minuut. Inge Ponsen wist met haar 4e doelpunt van de wedstrijd de ruststand nog 7-4 te maken.

Voor de tweede helft was het belangrijk om met meer variatie in de aanval en meer lef in de verdediging te gaan spelen. Aanvallend zouden we het achterverdedigen van de tegenstandsters beter kunnen oplossen en met meer druk op hun aanval zouden we wat vrijer kunnen spelen. Helaas lukte dit niet meteen en na 18 minuten spelen in de tweede helft was onze voorsprong nog maar minimaal: 8-7.
Anne Lucius verving Irene van Zutphen en wist in de 19e  minuut met een prachtige aangeefbal  de weg vrij te maken voor Inge Ponsen om nummer vijf van vandaag te scoren: 9-7. Hierna bleef het stil rond beide korven en een zenuwslopende fase in de wedstrijd brak aan. Beide ploegen wisten dat een doelpunt wel eens het breekpunt van de wedstrijd zou kunnen betekenen. Toos van der Pas kwam het veld in voor Marly van Crey. Met sterk verdedigend werk en beheersing in de aanval wisten we de wedstrijd onze kant op te trekken en Jet van Gerwen gooide de wedstrijd op slot met een doelpunt van afstand in de 31ste minuut. Met een verdiende 10-7 overwinning konden we het veld verlaten, wetende dat we dit vooral aan het sterke eerste en laatste kwartier van de wedstrijd te danken hadden. Doelpunten van Inge Ponsen (5x), Cindy van der Steijn (2x), Jessica van Houtum, Marly van Crey en Jet van Gerwen. Onze volgende competitiewedstrijd is op zondag 3 oktober tegen ZIGO in Tilburg en alle support is van harte welkom.

Altior 2 – Bio 2   uitslag: 8-6

Altior 3 – De Kangeroe 2  uitslag: 8-10

Altior 4- Jes 3    uitslag: 10-15

Be Quick 5 - Altior 5
Na een gelijk opgaande eerste helft startten we met de stand van 4-5 aan de tweede helft. We konden zelfs nog uitlopen naar 4-7. Jammer genoeg speelden we een tijdje erg onrustig, hadden moeite met het bloklopen van de tegenstanders en gaven we de voorsprong af zodat we verloren na 2 afgekeurde doelpunten. Helaas 8-7. Doelpunten van Angelique 2x, Jolanda 1x, Chantal 1x, Juliënne 1x, Marita 1x, Mariska 1x.

Altior A1 – Flamingo’s A1  uitslag: 10-9

Geko B1 – Altior B1   uitslag: 5-4

Altior B2 – Alico B2   uitslag: 9-4

Boskant C1 - Altior C1
We gingen vandaag naar Boskant, een tegenstander die nog ongeslagen was.
Om het verslag niet al te lang te maken …….. ze bleven ongeslagen !!!
We waren niet opgewassen tegen deze meiden die net, in alles wat ze deden,
beter,feller en slimmer waren dan wij. We kregen wel enkele kansjes maar werden door deze grote meiden onder de voet gelopen. Demi, Marlou en Kim zorgden nog voor onze doelpuntjes. Uitslag 11-3. Zaterdag proberen we het gewoon weer opnieuw !!

Altior C2 – Klimroos C2   uitslag: 6-1

Boskant C2 – Altior C3   uitslag: 5-0

Altior D1 – Prinses Irene D1
We gingen super van start, met het begin spelletje wist jasmijn te scoren aangegeven door Carmi. Daarna misten we veel kansen, er werd goed verdedigd. Het werd voor rust nog 2-0 door een kort schotje van Vera. Ook in de tweede helft misten we veel kansen, heel jammer. Prinses Irene scoorde nog een keer. Eind stand 2-1. Goed gespeeld meiden.

Altior D2 – Rodebo D1   uitslag: 0-6

Boskant E1 - Altior E2
We moesten vandaag tegen het team dat op de 2e plaats staat. Uit de stand bleek dat zij in 2 wedstrijden al 18 doelpunten hadden gemaakt en er nog geen tegen hebben gekregen. Wij hebben in de eerste wedstrijd 2 doelpunten gemaakt en hadden vorige week met 8-1 moeten winnen, maar door het niet maken van doelpunten verloren we uiteindelijk met 0-1. Het zou dus een heel zware dobber worden….dachten we van tevoren.
Binnen een minuutje of wat stonden we met 1-0 achter. Maar vorige week (toen gebeurde dat ook) hebben we gezien dat dit eigenlijk niets wil zeggen. In de wedstrijd tegen Alico waren we de rest van de wedstrijd, en met name de 2e helft, gewoon beter. Ook deze wedstrijd lieten we ons niet snel uit het veld slaan door het snelle tegendoelpunt. We verdedigden goed en het lukte ons ook om zelf een paar kansen te creëren. Helaas gingen ze er ook deze week (net als vorige week) niet in !
Vol goede moed gingen we ranja drinken. Na de rust keerden we gemotiveerd terug op het veld. Het zat er best in, zelf een keer scoren en dan was gelijkspel op zijn minst mogelijk. Helaas hadden we geen rekening gehouden met het feit dat ook scheidsrechters een grote rol kunnen spelen. Een meisje van Boskant scoorde terwijl Lieke van Z. heel goed verdedigend stond opgesteld. Doelpunt afgekeurd, zou je zeggen. Maar daar dacht de scheidsrechter blijkbaar anders over: 2-0! Wij bleven goed korfballen, het ons lukte om de bal regelmatig te onderscheppen en zelf wat aanvallen te maken. Een doelpunt bleef helaas uit. Aan de andere kant besloot een meisje van Boskant een doorloopbal te nemen zonder aangeef (dus een meter of 3 te lopen met de bal en vervolgens zelf te schieten), wat door de scheidsrechter ook goed gevonden werd. Aldus was de uitslag officieel 3-0, maar wat ons betreft was het 1-0.  Uitslag strafworpen 6-4.
Meiden, jullie hebben al 3 wedstrijden laten zien voor geen enkele tegenstander onder te doen. Jullie leren iedere training en wedstrijd veel bij en wij zijn blij te zien dat de dingen die wij jullie leren op de trainingen, in de wedstrijden ook worden toegepast. We zijn trots op jullie. Ga zo door!

Altior F1 – Blauw Wit F1
25 september, deze dag was voor Maud een beetje vervelend begonnen. Omdat ze met haar vingers tussen de deur had gezeten kon ze helaas niet mee spelen.
De andere dames gingen er vol tegenaan. Het duurde heel lang voordat we het gat hadden gevonden, maar Vera wist deze als eerste te vinden. 1-0. Toen was het rust.
Na de rust moesten we er weer in komen, de tegenstanders hadden goede aanwijzingen gekregen! Anne was even later de pechvogel. Bal op haar neus.
Maar we wilden zo graag winnen, we liepen een klein beetje harder en Femke kon toch scoren. 2-0. Helaas scoorden Blauw Wit ook. Sharyn probeerde het ook nog een paar keer maar helaas kon zij ook niet voor meer doelpunten zorgen. De strafworpen hebben we helaas verloren met 1-4. Volgende week tegen Concordia.