Korfbal

thumb_altior-logoHet eerste team van Altior heeft dit weekend punten laten liggen door met 8-7 te verliezen van Zigo. Lees hier alle verslagen van alle teams die dit weekeinde gespeeld hebben.

Zigo 1 – Altior 1            uitslag: 8-7

De Peelkorf 2 – Altior 2        uitslag: 13-7

Altior 3 – Spes 4            uitslag: 6-10

BMC 3 – Altior 4            uitslag: 2-9

Altior 5 – De Kangeroe 3
Het was een redelijk gelijk opgaande wedstrijd van de gemiste kansen aan onze zijde. De rust gingen we in met 3-2 om daarna met 2 doelpunten achter te komen. Met 5-5 trokken we de stand gelijk en kwamen we steeds een puntje achter om uiteindelijk de wedstrijd af te sluiten met 8-8. Doelpunten van Jolanda, Juliënne (2), Mariska, Marice, Wieneke (2) en éénmaal door de mystery guest.

Tournooi Recreanten Altior
Zondag 26 september gingen we op toernooi c.q. Recreantendag bij KV Dos in Asten bij Heusden. Na een warming up begonnen de 13 rondes voor de hele dag, de tweede ronde traden we aan tegen SV United. We hadden er zin in en dat was wel aan de uitslag te zien, we wonnen de eerste wedstrijd in de onze geschiedenis (met onze eigen dames) met 2-0 door doelpunten van Linda en een afstandschot van Anja ! De tweede wedstrijd ging er iets pittiger aan toe, de dames van DOS 1 waren erg sterk en kwamen snel met 2-0 voor te staan. Dit lieten we niet over onze kam scheren toen na een spelhervatting Mireille scoorde met haar korte schotje en in de laatste seconde Anja het nog net gelijk maakte met weer een afstandschot! Ook de derde wedstrijd tegen Blauw Wit ging gelijk op waarbij Sonja de score opende met een mooi schot, helaas werd het snel 1-1 en bleef het ook tot in de laatste minuten spannend. Door een mislukte overname verloren we helaas met 1-2, echt heel jammer. In de laatste wedstrijd zaten we er met z’n allen echt doorheen en konden de dames van DOS 2 hiervan profiteren, ze wonnen met 2-0. Tussen de wedstrijden hadden we weer de befaamde spellen waarbij alles om groente en fruit ging ! Wat je toch allemaal niet met deze etenswaren kunt doen ?!  Zie onze eigen site voor de foto’s  www.recreantenaltior1.teamwebs.nl .

Klimroos A1 – Altior A1            uitslag: 4-5

Altior B1 – DDW B1            uitslag: 2-4

De Kangeroe B1 – Altior B2        uitslag: 5-3

Altior C1 – Rodebo C1
Vandaag konden we laten zien wat we dit seizoen weer hebben bijgeleerd ! Het ging niet precies zoals we wilden maar we lieten op sommige momenten toch mooi korfbal zien.
De aanvalsspelletjes tijdens de trainingen gaan soms als een speer maar in de wedstrijd is dit toch weer anders. We kwamen op voorsprong door een afstandschot van Marlou.
We gaven Rodebo weinig kansen en liepen verder uit door 2x een kort schotje van Lieke en Marlou. Nog voor rust kwamen met een doorloopbal van Kaylee op 4-0.  In de rust werd gezegd dat we nog iets feller moesten worden en onze aanvallen slimmer moesten uitspelen, dan zouden we er zeker meer moeten gaan scoren dan voor rust. Maar we gingen op dezelfde voet door, soms onnodige foutjes, die eigenlijk niet mogen, maar met nog 3 x een doorloopbal van Marlou, Nieke-Janne en Kaylee wonnen we toch de wedstrijd van onze gasten uit Rosmalen, vrij eenvoudig !  P.S. volgende keer willen PINO zien !!!

Altior C3 – Avanti C2
Het begon goed we hadden super veel kansen maar geen doelpunten. Tot Avanti scoort
0-1, zo gaan we de rust in. In de 2e  helft wordt er al snel 0-2 gescoord. Na deze spannende wedstrijd verloren we met 0-2, toch goed gespeeld meiden !!!!!

Blauw Wit D2 – Altior D2

Vandaag moesten we naar Handel, om daar te spelen tegen Blauw Wit. Na 3 zeer moeilijke wedstrijden hadden we vandaag het geloof om punten te gaan halen.
Blauw Wit had ook nog geen punt gehaald. De 1e helft waren we de betere ploeg en hadden we een paar kleine kansjes. Maar helaas het leverde geen punten op en we gingen rusten met 0 - 0. De 2e helft kwam Blauw Wit sterker uit de kleedkamers en creëerde ze direct wat kansen, een kans ging er helaas in 1 - 0. Ondanks aandringen van ons en een niet gegeven strafworp was dit de eindstand.  Elke week gaat het een beetje beter meiden, hou zo vol.

Celeritas E1 – Altior E1        uitslag: 1-0        strafworpen: 4-3

Altior E2 – Avanti E2

We speelden vandaag de wedstrijd zonder onze coach Brechtje langs de lijn, zij was een weekendje weg. We waren er extra op gebrand om te winnen, want we wilden Brechtje natuurlijk wel een goed bericht kunnen sturen. Daarom begonnen we heel erg fanatiek aan de wedstrijd. Vooral de verdediging was heel geconcentreerd, want we wilden deze keer niet in de eerste minuten al een doelpunt tegen krijgen, zoals bij de vorige 2 wedstrijden. Het aanvallen ging ook heel goed, en er werd vaak en snel geschoten. Helaas vergaten we (weer!) om ze erin te gooien. Met de rust (pas na 25 minuten, want de scheids had ons lekker 2x 12,5 minuut laten spelen, in plaats van 2x 10 minuten) was het nog steeds 0-0.
Na de rust gingen we vol goede moed verder. Verdedigend hadden we het goed voor elkaar en de aanvallen werden steeds mooier. Maar, nog steeds geen score ! De laatste   10 minuten trokken we echt alles uit de kast. De verdediging zorgde ervoor dat de bal meteen weer bij onze aanval terug kwam. En de aanval liet een heel mooi stukje korfbal zien. Taartpunten, uitwijkballen, fopballen en doorloopballen. En eindelijk werd dit harde werken beloond met een doelpunt. Eindelijk!! We wonnen de wedstrijd met 1-0, maar dames, het had ook best 8-0 mogen zijn! Bij de strafworpen speelden we gelijk met 1-1.
Het was een hele goede wedstrijd, en als  we onze kansen nu nog af gaan maken, dan wachten ons nog hele mooie wedstrijden !

Concordia F1 – Altior F1
We mochten uit in St. Oedenrode tegen Concordia. De eerste helft hadden we het heel zwaar, de meiden van Concordia waren erg snel en sprongen er steeds tussen. We konden bijna niet in de buurt van onze korf komen. We konden wel goed verdedigen, zodat Concordia ook niet kon scoren. Met 0-0 gingen we de rust in.
Na de rust moesten we weer even opstarten en voor we het wisten hadden we een doelpunt tegen. We kwamen wel beter in ons spel en kregen ook wat kansen. Helaas moesten we de wedstrijd toch gewonnen geven met 2-0.
En toen hadden we nog de strafworpen, en die wisten we te winnen met 7-8 !
Zaterdag moeten we weer uit, tegen Alico in Schijndel.