101010_Lisa_VermeulenDe senioren 1 van Altior speelden op zondag 10 oktober thuis tegen BMC. Lisa Vermeulen was onze pupil van de week en met een mooie doorloopbal die maar net mis ging, opende ze de wedstrijd. BMC is de koploper in onze poule, maar we wisten dat we het in ons hadden om de punten thuis te houden.

We startten fenomenaal en na 18 minuten spelen was de stand 6-1 in ons voordeel. De rest van de eerste helft lukte het ons met stabiel spel het gat op 4 punten te houden en de ruststand was 10-6. De opdracht voor de tweede helft was duidelijk: fel de tweede helft in, maar ook voldoende rust in ons spel creëren. Het aanvalsvak had dit goed begrepen, want na 5 minuten goed korfballen en kansen zoeken, was het Jet van Gerwen die met een afstandschot de stand op 11-6 zette. In de twaalfde minuut was er aan beide kanten een strafworp en de stand werd 12-7. Hierna bleef het even stil rond onze korf, waardoor BMC de kans kreeg om dichterbij de kruipen tot 12-10. Het leek wel of we de rust niet meer konden vinden om een goede aanval neer te zetten. We wilden veel te snel en leden hierdoor veel balverlies. Er kwam hierdoor een te grote druk op de verdediging te liggen. Via een strafworp kwamen we in de 28ste minuut nog op 13-10, maar daarna was het BMC die lachend de kansen afmaakte. De eindstand was 13-13, voor ons een nederlaag en voor BMC een overwinning. De doelpuntenmaaksters van vandaag waren Loes van Gerwen (4x), Jet van Gerwen (3x), Inge Ponsen (2x in 1 minuut tijd), Marly van Crey, Kim Langenhuijsen, Cindy van der Steijn en Irene van Zutphen. Zondag spelen we uit tegen ONA in Overasselt.

Be Quick D1 – Altior D1
Het was een zware wedstrijd. We waren veel aan het verdedigen maar wisten er toch 3 te scoren. Evie met een mooie doorloopbal, aangegeven door Demi. Jasmijn met een doorloopbal, aangegeven door Fleur en een mooi afstandschot van Jasmijn.
Het werd 11-3. Maar meiden jullie hebben allemaal goed gewerkt. Volgende keer beter.

BMC D2 – Altior D2
Vandaag gingen we naar Berlicum om te spelen tegen BMC. We begonnen goed en speelde goed rond. Bij een tegenaanval maakte BMC direct 1 -0. We gaan rusten met 2 -0. Na de rust kwamen met 2 nieuwe, verse speelsters in het veld. Direct maakte BMC 3 – 0 en was de wedstrijd gespeeld. We deden nog goed ons best alleen liep BMC wel uit naar een 5 – 0 overwinning, volgende beter.

Altior E1 – Be Quick E1   uitslag: 0-3  strafworpen: 5-5

Altior E2 – Prinses Irene E2  uitslag: 4-0  strafworpen: 4-3

Alico F1 – Altior F1
In het begin moesten we toch weer even wennen aan het natte gras en de gladde bal. We konden steeds vaker de bal onderscheppen maar helaas lukte het nog niet om te scoren.
Het zat er wel in dus even in de rust tactiek bespreken en er weer vol tegenaan. Het werkte. Helaas werd er een goed doelpunt aan onze kant afgekeurd maar dat moesten we nog wel een keer kunnen. Anne kon als eerste de korf vinden 0-1. Toen kregen we het allemaal goed door. Maud en Sharyn stonden veel vrij en konden de bal snel overgooien! Daardoor kregen we veel kansen en al snel was het 0-2 door Femke. Er werden bij de tegenpartij een paar andere dames van een ander team opgetrommeld en een van hen kon meteen scoren 1-2. Ja, maar dat willen we niet! Dus gingen we nog beter overgooien en de bal doorspelen. Toen kon Vera scoren 1-3. Knap gedaan dames! Als jullie zo vlug blijven overgooien, zullen jullie zeker veel meer doelpunten maken bij de volgende wedstrijden! Ook de strafworpen gingen uitstekend 5-1 gewonnen. Super!
Zaterdag moeten we thuis tegen De Korfrakkers.