20101017_ONA_1_-__Altior_1Ona 1 – Altior 1
Op zondag 17 okotber speelden Altior 1 een uitwedstrijd tegen het Overasseltse ONA. De opdracht van vandaag was niet ingewikkeld, maar daardoor niet gemakkelijk. Ons doel was namelijk 15 doelpunten scoren, iets wat ons tot nu toe nog niet was gelukt dit seizoen.

We begonnen voortvarend en pas na 5 treffers aan onze kant raakte de thuisploeg voor het eerst de korf. Hierop pasten de Overasseltse dames de verdedigingstactiek wat aan, waardoor we aanvallend even zoekende waren. Hierdoor was de ruststand 'slechts' 2-7 in ons voordeel. We liepen dus maar een klein beetje achter op schema. In de tweede helft had Kim Langenhuijsen, die een zeer sterke wedstrijd speelde, de korf snel gevonden via een doorloopbal. Deze goede lijn hebben we doorgezet en we konden de voorsprong uitbouwen tot 2-13 tegen het einde van de tweede helft. Met nog één treffer van ONA was de eindstand 3-13. Een goede wedstrijd, een nette uitslag, maar was we heel eerlijk zijn, had er nog wel meer in gezeten vandaag. Junioren Jasmijn van der Zijden en Collette Bosch vielen tegen het einde van de tweede helft sterk in voor Jet van Gerwen en Inge Ponsen. De treffers aan de kant van Altior kwamen vandaag van Inge Ponsen (3x), Loes van Gerwen (3x), Jet van Gerwen (2x), Marly van Crey (2x), Kim Langenhuijsen (2x) en Anne Lucius.

Rosolo 3 – Altior 2    uitslag: 16-11

Korloo 2 – Altior 3    uitslag: 4-8

Emos 4 – Altior 4    uitslag: 5-3

Concordia 3 – Altior 5           uitslag: 4-7

Altior B2 – NKV B3    uitslag: 9-1

Altior C1 – Corridor C1     ( inhaalwedstrijd van afgelopen donderdag)
We konden geen vuist maken tegen wederom grote meiden maar we lieten ons ook
niet onderste boven lopen. We kregen enkele goede kansjes en lieten zelfs een strafworp onbenut, dus viel achteraf de nederlaag best mee en hadden we toch goed  partij gegeven. Volgende keer zal het hopelijk stukken beter gaan !!!

Celeritas C1 – Altior C1
Op bezoek in Wijbosch moest het vandaag toch beter kunnen dan afgelopen donderdag. We kwamen door onnodig balverlies waar Celeritas van profiteerde achter 1-0. Toch wisten we terug te komen 1-1. Maar daarna was het wederom door onoplettendheid en slordig uitverdedigen dat we gingen rusten met 4-1. Na de rust werd het zelfs nog 5-1 maar we wisten toch weer iets dichterbij te komen 5-3.  In de slotfase wist Celeritas nog een keer te scoren en gingen we huiswaarts met een 6-3 nederlaag !!

Altior C2 – VVO C1    uitslag: 3-1

BMC C2 – Altior C3    uitslag: 5-0

Altior D1 – De Korfrakkers D4
Het was een mooie wedstrijd. Er waren van beide kanten een paar mooie kansen.
In de eerste helft wisten De korfrakkers er een te benutten. In de tweede helft werd er niet meer gescoord. Ondanks de kou hebben jullie goed  gewerkt. Eindstand 0-1.

Altior D2 – Nijnsel D1
We wisten dat we het vandaag erg moeilijk zouden krijgen, we moesten tegen de koploper die nog alles gewonnen hadden. We schrokken ook echt toen we ze zagen, 1,5 kop groter en 2 jaar ouder. De 1e helft kwamen we gewoon te kort, en hadden we geen kans, Ruststand 0 - 7.  In de 2e helft speelde we stukken beter en konden we goed partij geven. Ondanks dat, konden we ze niet tegen houden. Eindstand 0 - 12.

Concordia E1 – Altior E1   uitslag: 5-0  strafworpen: 7-2

Corridor E1 – Altior E2
Op 16 oktober gingen we naar (Son en) Breugel voor een wedstrijd tegen Corridor E1. We wisten eigenlijk niets van deze tegenstander en toen onze dames een groepje meisjes in de kleedlokaal naast de onze zagen waren ze erg onder de indruk van hun grootte. Terecht, het bleken de tegenstanders van de C1 van Corridor te zijn!
Ook bij onze tegenstanders waren een paar grote meisjes, maar we weten inmiddels dat we voor niemand onder doen en we begonnen dan ook vol goede moed aan de wedstrijd. Terecht, bleek al snel. We waren duidelijk de betere ploeg, maar alweer lukte het niet om onze mooi gemaakte kansen af te maken. Taartpunten, fopballen, terugverdienen, we hebben het allemaal onder controle. Ook achteruit stappen als je tegenstander groter is om er overheen te kunnen gooien lukt ons prima. Vervelend als de scheidsrechter het dan goed vindt dat je tegenstander over je heen gaat hangen… Maar doelpunten maken, dat bleek ook deze 1e helft weer een onmogelijke opgave. We gingen dan ook rusten met 0-0.
Na wat nieuwe tactische tips en een beetje ranja gingen we het veld weer op. Wij mochten de bal uitnemen, de bal werd naar de korf gegooid, er werd geschoten: RAAK ! Eindelijk! Verdiend! Goed gewerkt! Het was 0-1. Corridor mocht de bal uitnemen, wij onderschepten snel weer, brachten de bal naar de aanval, speelden even en wisten alwéér te scoren. Helaas zakten we toen wat in en lieten we Corridor teveel aanvallen. Dit resulteerde in een doelpunt voor hun, 1-2. Hierdoor werden we weer wakker en bleven we heel goed aanvallen en verdedigen. Corridor kwam er niet meer aan te pas terwijl ook ons 2e aanvalsvak goede kansen wist te maken. Dit resulteerde ook in 2 doelpunten waardoor we de wedstrijd met 1-4 wonnen. De strafworpen verloren we met 5-4, maar wij liepen ten minste niet!
Meiden: ik heb nu 2 wedstrijden gemist en gelukkig was ik er vandaag weer bij. Wij (ik denk dat ik ook namens Nicole en Liza mag spreken) zijn super-trots op jullie. Nog één wedstrijd buiten te gaan, tegen de koploper. Zullen we volgende week eens voor een verrassing zorgen ???

Altior F1 – De Korfrakkers F2          uitslag: 2-1  strafworpen: 4-6