pupil_korfbal_2Altior 5 - Kangeroe 3: Wow, wat een wedstrijd ! Binnen 12 minuten was het 2-2 en na 20 minuten stond het 6-4. We konden er voor rust nog één ingooien en genoten vervolgens van de mooie doelpunten. Wat waren we zuiver vandaag.

Na de rust gingen we door met scoren en kwam De Kangeroe er niet meer aan te pas.
 We sloten de wedstrijd af met de stand van 13-4 !!

Deze wedstrijd verdienen 2 mensen een extra complimentje en wel Marita die er van afstand 4 stuks in schoot en één van de tegenstandsters die een medespeelster probeerde aan de gooien aan de andere kant van de korf en de bal prompt in de korf mikte. Erg knap. Doelpunten van; Marita (4), Jolanda (2), Wieneke (2), Chantal (2), Angelique, Mariska, Marice.

Altior C1 – De Horst C2
Deze wedstrijd werd er een om snel te vergeten. We vergaten goed te korfballen en kwamen achter met 0-2. Kaylee gaf ons weer een beetje hoop met een kort schotje 1-2. Maar daarna was het allemaal weg bij ons …. Goed korfbal ….. snel spel…….mooie combinaties en vooral de wil om te winnen !!! We verloren uiteindelijk met 1-5.

Altior C2 – De Horst C1               uitslag: 2-3

Altior C3 – BMC C2                          uitslag: 0-10

Altior D1 – De Korfrakkers D2
De wedstrijd begint en het word al snel 0-1 voor De korfrakkers,maar we laten ons niet uit het veld slaan. 1-1. Het is een spannende wedstrijd want het gaat gelijk op . We gaan de rust in met 3- 4. Na de rust maakte we gelijk 4-4, De korfrakkers maakte 4-5. De spanning is te snijden 5-5. Net voor het einde maken De korfrakkers 5-6, dit is ook de eindstand. Volgende keer is het misschien andersom . Hard gewerkt en Ilona bedankt voor het meedoen.

Altior D2 – SDDL D1
Vandaag moesten we tegen onbekende, SDDL. We wisten alleen dat ze de 1e wedstrijd ver gewonnen hadden. De 1e helft hadden we moeten om bij te benen, door een paar keer niet goed op te letten met het verdedigen was de ruststand 0 – 4. De 2e helft ging het een stuk beter, er werd goed verdedigd en er kwamen zelfs kansjes. Via een mooie aanval werd het 1 – 4. Aan het eind van de wedstrijd waren we niet scherp meer en kon SDDL uitlopen naar 1 -8. Volgende keer beter meiden, er zit zeer zeker vooruitgang in.

Altior E1 – Flash E1
De meiden hebben er vandaag zin in. Ze willen wel eens laten zien dat ze kunnen winnen. Ze gaan dan ook fanatiek en goed van start. De bal wordt goed overgespeeld en met mooie fopballen wordt de tegenstander op het verkeerde been gezet. Na een paar minuten wordt er dan ook al gescoord door Byrthe 1-0. Gejuich en geknuffel! Het goede spel wordt voortgezet. De meiden in het aanvalsvak hebben deze wedstrijd meer te doen dan de meiden in het verdedigingsvak (en dat is wel eens anders). Er worden veel doelpogingen gedaan en dat moet dan ook wel uitmonden in een punt. Jessie brengt de stand op 2-0!  Met deze stand gaan ze de rust in. De coaches hopen op een dikke overwinning en stellen dan ook een beloning in het vooruitzicht als er nog 3 doelpunten bij gaan komen. Dit voert de druk op en dat laat zich zien in het spel. Het goede spel van de eerste helft, lukt de tweede helft niet. De bal wordt vaker afgegeven aan de tegenstander. Het spel gaat gelijk op. Beide teams hebben veel kansen op een score, maar helaas de bal gaat er niet in. Het blijft lang 2-0 tot Flash een strafworp krijgt en dit keer gaat de bal er wel in: 2-1. De strafworpen verloren we helaas 6-7.

Meiden, de eerste overwinning is binnen ! Heel goed gedaan. Als jullie zo blijven spelen als in de eerste helft, gaan jullie vast meer winnen! Dus op naar de volgende overwinning!

Altior E2 – De Horst E1
Vorige week in Schijndel hadden we al gehoord dat de meisjes van De Horst allemaal nogal groot waren. En dat was inderdaad zo… 3 speelsters van 10 jaar en maar 1 van 8, officieel mag het niet eens, maar om nou helemaal niet te spelen, dat is voor niemand leuk. Dus vol goede moed toch maar begonnen aan de wedstrijd. En terecht! We speelden weer hartstikke goed! Waar we vorige week te afwachtend waren en Avanti het spel lieten maken waren we deze week degenen die met veel inzet en lef goed ons eigen spel speelden. In de verdediging zat het hartstikke goed. Zo goed zelfs dat één van de coaches van de tegenstander ons hierover na de wedstrijd complimenten maakte! Dit resulteerde erin dat we geen enkel doelpunt tegen kregen, de hele wedstrijd lang. Ook aanvallend speelden we lekker. We konden regelmatig fop-ballen gooien en dus mooie doorloopballen maken. Lieke van de H. dacht er zelfs aan om de doorloopbal onderhands omhoog te brengen…heel goed! Ondanks de vele kansen wilde de bal er helaas ook aan onze kant niet in. De einduitslag was dan ook 0-0.

Helaas maar 1 punt. 2 was zeker ook verdiend geweest. Ik vond dat we beter speelden dan de tegenstander en met name in de tweede helft hebben we meer kansen gehad dan De Horst. Zo zie je maar weer: ook al ben je kleiner en jonger, dan nog kan het zomaar zijn dat je beter kunt korfballen! Vol goede moed op naar de volgende wedstrijd, dan met een jarige in ons midden…

Joni V. super-bedankt voor het meedoen, Johnny bedankt voor het mee coachen en Reggie bedankt voor het waarnemen van de honneurs in de kleedkamer.

Altior F1 – Be Quick F2
Vandaag ging het super goed. Er gebeurde wel vreemde dingen maar dat maakt het spannend. Omdat er geen scheidsrechter was, heeft de mama van Sharyn gefloten.

Helaas was Femke er niet bij, Anna mocht voor het eerst een wedstrijd korfballen en Kristel wilde gelukkig bij ons invallen. De ballen werden super vlug overgegooid waardoor we vaak vrij stonden en heel veel schietkansen kregen. Vera en Kristel hadden er wel 3 ingegooid, Maud en Anne allebei 1 doelpunt. Sharyn had haar voet bezeerd en een meisje van Be Quick had haar tand eruit tijdens de wedstrijd! Met de strafworpen was