altior-logoDit weekeinde werd een een volledig korfbalprogramma afgewerkt door Altior. Diverse teams gingen met de eer strijken, waar het vaandelteam gelijkspeelde tegen de Peelkorf en Altior 2, 4 en 5 helaas verloren. Bij de jeugd werd er wel door diverse teams gewonnen.

In een aan elkaar gewaagde wedstrijd trokken we aan het kortste eind. Met de rust was het 4-5  in ons voordeel, maar tegen het einde verloren we de grip op de wedstrijd en scoorden onze tegenstandsters wel zodat ze een gat konden slaan. Einduitslag 12-9.
Doelpunten van: Wieneke (3), Angelique (2), Anja (2), Ilse en Juliënne.

Flash C1 - Altior C1
We gingen door de sneeuw naar Den Dungen. Daar moesten we aantreden tegen Flash, een tegenstander waar we veel moeite voor moeten doen om te winnen ! Het werd wederom een spannende wedstrijd waarin we achter kwamen 1-0. Maar door goede aanvallen en iets feller en slimmer te zijn dan onze tegenstandsters maakte Kim gelijk 1-1. We bleven proberen goede aanvallen op te zetten en ineens was daar, Lieke….. niet groot, die tussen 2 grote meiden doorglipte en met een doorloopbal ons op voorsprong bracht 1-2. Na rust kwam Marlou erbij die meteen profiteerde van een fout 1-3. Toch kwam Flash terug omdat we even, zo leek het, gas terug namen en werd het weer gelijk 3-3. Toch wisten we de overwinning mee te nemen naar huis want met een doorloopbal maakte Marlou uiteindelijk de winnende treffer 3-4. Het was een goede en spannende pot korfbal waarin we met goed spel, niet de gehele wedstrijd, toch weer als winnaar uitkwamen !!!!

Geko C1 - Altior C3
De wedstrijd begint. Geko al meteen een goede aanval en bijna gescoord. Altior aanval hebben de bal, maar de bal is al snel weer weg. Maartje heeft goed verdedigd en de bal gaat weer naar Altior. Marije mist schot. En de bal gaat weer naar Geko. Geko mist schot.

Kom op Altior. Geko scoort 1-0. Bal naar aanval Altior. Geko pakt hem af!  Nancy vangt af.

Altior weer aan de bal. Fleur scoort bijna. Geko scoort 2-0. Wisselen. Altior goed beginspel. Geko scoort 3-0. Geko krijgt strafworp maar mist. 4-0 voor Geko. Marije krijgt strafworp en scoort 4-1. Geko scoort weer 5-1. Zo gaan we de rust in.

Altior begint. Geko scoort 6-1. Geko scoort bijna. Geko scoort 7-1. Geko scoort bijna.

Altior scoort 7-2. Geko scoort 8-2. Geko vrij maar mist. Geko scoort 9-2. Strafworp

Geko scoort 10-2. Uitwijk bal Geko scoort 11-2. Mooie aanval Altior. Sanne geeft een doorloop bal….. aan Geko. Aanval Geko. Doorloop bal Geko maakt 12-2. Nog 1 minuut.

Wedstrijd afgelopen. 12-2

Geko D1 - Altior D1
We gingen een hele tijd gelijk op, tot dat Maaike de 0-1 scoorde. Geko kreeg van ons niet de kans om te scoren, Demi daarin tegen maakte de 0-2. Na de rust maakte we met het beginspel de 0-3. Geko wist geen kans meer af te  maken. 0-3 is dan ook de eindstand. Lynn en Lieke bedankt voor het meespelen.

Tovido D2 - Altior D2
4 December gingen we op pad naar Haren toe, om tegen Tovido te gaan spelen.
We waren goed in vorm en hadden er veel zin in en stonden meteen met 1-0 voor. Maar helaas maakte Tovido gelijk 1-1, en zo gingen we weer verder met ons spelletje, en ja hoor 2-1, en wat denk je meteen daarna 2-2, en zo gingen we de rust in. Na de rust hadden we gewisseld en helaas kwamen hun beter de rust uit als wij 3-2 ... 4-2 en even later 4-3 en het lukte weer even. Maar de wedstrijd eindige met 6- 3. Meiden en coach jullie doen het super !

Alico E1 - Altior E1                   uitslag: 0-0

Be Quick E2 - Altior E2
We hadden er zin in vandaag! We moesten wel belachelijk vroeg vertrekken en sommige meiden waren nog niet helemaal wakker. Maar als je dan toch zo vroeg op moet, kun je maar beter winnen… We hebben lekker ingespeeld, nog meer ingespeeld, warm gelopen, doorloopballen genomen, geschoten, onderling een wedstrijdje gedaan om vervolgens tot de conclusie te komen dat de thuisploeg een andere tijd had doorgekregen en dus niet zou komen. Die lagen allemaal nog lekker te slapen! Be Quick bleek toch niet zo quick… Toen hebben we maar uitgebreid gezongen voor Lieke van den Heuvel die vandaag jarig is en zijn we, na de traktatie van Lieke maar weer om gaan kleden en zijn we weer naar huis gegaan.

Korloo F1 - Altior F1
Wij stonden nr. 1 en Korloo nr. 2, dus het was wel heel spannend vandaag. We gingen naar Loosbroek om onze 1e plek te houden. We gingen goed van start, het tempo lag hoog, er werd snel overgegooid. Anne wist het 1e doelpunt te scoren, en we gingen met 1-0 de rust in. Na de rust ging het lekker door en lukte het Maud om nog 2 keer te scoren, die heeft de smaak te pakken! Sharyn en Anna hebben ook hun beste beentje voorgezet en het rondspelen lukte heel goed. Dan komt er vanzelf iemand vrij te staan. De hele wedstrijd hebben we zo goed verdedigd, dat Korloo geen echte kansen kreeg en het bleef 0-3. Vooral Vera en Femke stonden de tegenstander goed in de weg.

De strafworpen hebben we met 3-2 verloren.

Altior W1 – Korloo W1
Vandaag de eerste thuiswedstrijd van de welpen, we moesten tegen Korloo (Loosbroek). In een hele koude gymzaal startte de wedstrijd met kleine korfen. Ondanks de koude zaal was er veel publiek komen opdraven. Met veel goede moed en grote inzet van de meiden ging de strijd gelijk op. Over en weer waren er kansen, maar met de rust was de stand nog steeds 0-0. Na de rust ging de wedstrijd in hetzelfde tempo door. Iedereen liep goed vrij en verdedigde haar meisje heel goed. Opnieuw wilde de bal niet door de korf gaan, zodat bij het eindsignaal de wedstrijd eindigde in 0-0.

Na de wedstrijd volgde de strafworpen, hierbij ging er van Korloo één bal meer door de korf, stand 3-4. Zwarte piet was nog bij de scheidsrechter langs geweest en had voor alle meiden iets lekkers achtergelaten. De meiden hebben het supergoed gedaan en het was een leuke wedstrijd.